1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilvekselle tärkeitä jatkosopimuksia – kapteeni Eemeli Suomi jatkaa seurassa

Ilvekselle tärkeitä jatkosopimuksia – kapteeni Eemeli Suomi jatkaa seurassa

Ilves Hockey Oy

Ilves on solminut yhdeksän jatkosopimusta. Maalivahti Marek Langhamer, puolustaja Simon Johansson, hyökkääjät Petri Kontiola, Balázs Sebők ja Eemeli Suomi sekä valmentaja Pasi Saarinen ovat allekirjoittaneet kauden 2022–2023 kattavat jatkosopimukset. Hyökkääjistä Matias Mäntykiven ja Miro Nallin vuodella jatketut sopimukset ulottuvat kevääseen 2024 asti. Puolustaja Karri Ahon sopimukseen sisältynyt optio on purettu ja korvattu uudella 1+1-vuotisella jatkosopimuksella.


Katso jatkosopimusten julkistusvideot: launch.ilves.com


Maalivahti Marek Langhamer – Jatkosopimus 2022–2023

Ensimmäistä kauttaan Ilvestä edustava maalivahti Marek Langhamer, 27, on pelannut 22 Liiga-ottelussa, joista joukkue on voittanut 14 ja jäänyt pisteittä vain kuudessa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 90,62 ja päästettyjen maalien keskiarvonsa 2,62. Alkukaudella vahvasti esiintynyt tšekkimaalivahti joutui sivuun otteluista lokakuun puolivälissä mutta palasi kaukaloihin joulukuun puolivälissä.

Kausina 2015–2021 AHL:ssä, NHL:ssä, Tšekin Extraligassa ja maajoukkueessa sekä KHL:ssä pelannut Langhamer on NHL-seura Phoenix Coyotesin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2012.

– Marek Langhamer torjui alkukaudella ajoittain yksinkin pisteitä joukkueellemme, ja loukkaantumisestaan toivuttuaan hän on päässyt taas hyvään vauhtiin. Marek on maalivahtina parhaassa peli-iässä ja vakuuttanut persoonallaan ja kyvykkyydellään alusta asti. Olemme todella iloisia, että hän halusi jatkaa Ilveksessä ja pääsimme sopimukseen ensi kaudesta, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Puolustaja Simon Johansson – Jatkosopimus 2022–2023

Keväällä Ilvekseen siirtynyt ruotsalaispuolustaja Simon Johansson, 22, on iskenyt ensimmäisellä Liiga-kaudellaan 53 ottelussa tehopisteet 8+20=28, joilla hän on Ilveksen toiseksi tehokkain puolustaja ja koko sarjan puolustajien pistepörssissä kymmenentenä.

34 viime ottelussaan 25 pistettä tehnyt Johansson on NHL-seura Minnesota Wildin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2018.

– Seurasimme Simon Johanssonin kehittymistä Ruotsissa pitkään, ja täällä hän on ollut juuri niin hyvä kuin osasimme odottaakin. Simon on todella monipuolinen pelaaja, joka on vakuuttanut kaikin puolin sekä pelaamisellaan että persoonallaan. Tiedostamme, että hänen kohdallaan on mahdollisuus NHL-sopimukseenkin, mutta jatkosopimuksella halusimme varmistaa, että Eurooppaan jäädessään hän pelaa Ilveksessä tulevallakin kaudella, kommentoi Koskela.

Hyökkääjä Petri Kontiola (A) – Jatkosopimus 2022–2023

Viime kaudella HPK:ssa Liigan runkosarjan pistepörssin voittanut ja sarjan parhaana pelaajana palkittu keskushyökkääjä Petri Kontiola, 37, on merkkauttanut ensimmäisellä Ilves-kaudellaan 47 ottelussa pisteet 7+25=32. Joukkueen varakapteeni on Ilveksen sisäisessä pistepörssissä kolmantena, ja hänen aloitusprosenttinsa 54,9 on joukkueen paras.

– Hyökkäysosaamisen ja tehojen ohella Petri Kontiola on tuonut joukkueeseemme tärkeää kokemusta, johtajuutta ja monipuolisuutta. Huippupelaajana uskomme hänen pystyvän muokkaamaan peliään jatkossakin joukkueen tarpeiden mukaisesti ja omaksuvan tarvittaessa puolustavammankin roolin, toteaa urheilujohtaja Koskela.

Hyökkääjä Balázs Sebők – Jatkosopimus 2022–2023

Täksi kaudeksi KalPasta Ilvekseen siirtyneen keskushyökkääjä Balázs Sebőkin, 27, pistesaldo 43 ottelussa on 11+19=30. Unkarin maajoukkuehyökkääjä on takonut 25 viime ottelussaan 24 pistettä.

– Balázs Sebők on erittäin luisteluvoimainen ja nykyaikaisen sentteripelaamisen osaaja, joka osallistuu peliin kentän jokaisella osa-alueella. Hänen ajoittaiset poissaolonsa ovat välillä näkyneet selvästikin joukkueemme pelaamisessa. Balázs on Ilvekselle erittäin tärkeä pelaaja, ja olemme todella tyytyväisiä jatkosopimuksesta, kommentoi Koskela.

Hyökkääjä Eemeli Suomi (C) – Jatkosopimus 2022–2023

Neljättä kauttaan Ilveksen kapteenina toimiva Eemeli Suomi, 26, on iskenyt tällä kaudella 48 ottelussa tehopisteet 18+28=46, joilla Ilves-kasvatti on Liigan pistepörssissä kolmantena. Vuoden 2022 puolella Suomi on merkkauttanut 21 ottelussa 29 pistettä.

Neljällä edellisellä kaudella Suomen A-maajoukkueessakin nähty hyökkääjä on noussut Ilveksen kaikkien aikojen pistepörssissä jo sijalle 11. Suomi on pelannut Liigassa seitsemän kauden aikana yhteensä 376 runkosarjaottelua tehoilla 96+161=257.

– Eemeli Suomi on kiistaton tähtipelaaja Liigassa. Hyvin harvalla pelaajalla on vastaavaa merkitystä koko seuran toimintaan kuin Eemelillä on Ilveksessä. Hän on pelaaja, jota kohtaan seuralla on kovimmat vaatimukset ja odotukset, mutta samalla olemme hänen suurin tukijansa. Liigasta ei löydy pelaajaa, johon hänet vaihtaisimme, sanoo urheilujohtaja Timo Koskela.

– Eemeli johtaa tekemisellään joukkueemme arjen kulttuuria ja vaatimustasoa. Kun joukkueen kapteeni ja paras pelaaja on joka päivä työhaalarit päällä, asettaa se tekemiseen standardin, johon muunkin joukkueen on vastattava. Uskallan sanoa, että Liigassa kukaan pelaaja ei harjoittele kovemmin kuin Eemeli Suomi. Hänen merkityksensä Ilvekselle on todella suuri niin harjoittelun ja pelaamisen kuin koko organisaationkin kannalta.

Hyökkääjä Matias Mäntykivi – Jatkosopimus 2023–2024 (lisävuosi)

20-vuotias Matias Mäntykivi on tehnyt ensimmäisellä Ilves-kaudellaan läpimurtonsa Liigassa. SaiPasta Ilvekseen siirtynyt keskushyökkääjä on takonut 46 ottelussa pisteet 12+18=30.

Mäntykivi on NHL-seura Boston Bruinsin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2019.

– Matias Mäntykivi on ollut Ilveksessä erinomainen ja noussut jo nyt Liigan parhaiden pelaajien joukkoon. Hänen pelaamisensa tulee kehittymään vielä paljon seuraavat viisi vuotta jo pelkän fysiikankin edistymisen myötä. Lahjakkuudeltaan hän on NHL-tasoa, ja hänen pelissään on luontaisesti asioita, joita on mahdotonta opettaa. Halusimme varmistaa, että mikäli Matias vielä pelaa Suomessa myös kaudella 2023–2024, pysyy hän Ilveksessä, mutta NHL-sopimuksenkin saaminen on täysin realistista siihen mennessä, sanoo Koskela.

Hyökkääjä Miro Nalli – Jatkosopimus 2023–2024 (lisävuosi)

Kolmatta Liiga-kauttaan pelaavan Ilves-kasvatti Miro Nallin, 23, tilille on kertynyt tällä kaudella 43 ottelua, joissa hyökkääjä on tehnyt pisteet 3+10=13.

– Miro Nalli on omalla työllään ottanut ja ansainnut roolinsa joukkueestamme, ja voimme joka pelissä ja harjoituksessa luottaa hänen työpanokseensa. Miro on monipuolinen ja esimerkillinen joukkuepelaaja, joka on tekemisellään ansainnut lisävuoden sopimukseensa, toteaa Koskela.

Puolustaja Karri Aho – Jatkosopimus 2022-2023 + optiovuosi

Ilves-kasvatti Karri Aho, 19, on pelannut tällä kaudella seitsemässä Liiga-ottelussa sekä tehnyt KOOVEE:ssa 16 Mestis-ottelussa tehot 2+3=5 ja Ilveksen U20-joukkueessa kahdessa ottelussa 0+5=5. Puolustaja edusti Suomea vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, jotka keskeytettiin koronatapausten vuoksi. Aho pelasi turnauksessa yhden ottelun, jossa hän keräsi kaksi syöttöpistettä.

– Purimme Karri Ahon voimassa olleeseen sopimukseen sisältyneen option ja sovimme uudesta 1+1-vuotisesta sopimuksesta hyvässä yhteisymmärryksessä. Hänen kuluva kautensa on ollut rikkonainen, mutta pelaajana hän on kehittynyt jatkuvasti ja noussut oman polkunsa kautta aina seuraavalle tasolle. Karri luistelee vahvasti, liikuttaa kiekkoa hyvin ja pystyy monipuoliseen pelaamiseen. Fysiikan kehittymisen myötä hän tulee nousemaan jälleen uudelle tasolle ja taistelemaan vahvasti peliajasta tulevina vuosina, sanoo Koskela.

Valmentaja Pasi Saarinen – Jatkosopimus 2022–2023

Viime kaudella Ilveksen Liiga-joukkueen valmennusryhmään liittynyt Pasi Saarinen, 44, jatkaa apuvalmentajan roolissaan myös tulevalla kaudella.

– Puolustajista vastaavana valmentajana Pasi Saarinen on tehnyt kiistatta erinomaista työtä, jolla hän on ansainnut jatkosopimuksen. Moni puolustajistamme on kehittynyt sekä yksilötasolla että joukkuepelaamisessa. Puolustuksemme yleinen kamppailuvalmius on myös ottanut selkeän kehitysaskeleen tällä kaudella, missä Pasi Saarisella on ollut merkittävä rooli, kommentoi Koskela.

Tänään julkistettujen jatkosopimusten myötä Ilveksellä on 25 ensi kauden kattavaa pelaajasopimusta.


Ilveksen sopimustilanne kaudelle 2022–2023

Maalivahdit (2)

Marek Langhamer 2023, Vadim Žerenko 2023

Puolustajat (9)

Karri Aho 2023+1, Santeri Airola 2023+1, Otto Heinonen 2024, Veeti Hietaniemi 2024+1, Simon Johansson 2023, Les Lancaster 2023, Leo Lööf 2023, Jarkko Parikka 2025, Tuomas Salmela 2024

Hyökkääjät (14)

Nikolai Hakala 2023+1, Joona Ikonen 2024, Petri Kontiola 2023, Joona Korhonen 2023+1, Jakub Kos 2023+1, Panu Mieho 2024, Matias Mäntykivi 2024, Miro Nalli 2024, Jani Nyman 2023+1, Joonas Oden 2023, Eetu Päkkilä 2024, Balázs Sebők 2023, Eemeli Suomi 2023, Santeri Virtanen 2023


Lue myös

Uutinen: Varaa paikkasi kevään ratkaisuotteluihin Playoffs-kausikortilla
Lue lisää: Playoffs-kausikorttihinnasto
Tilaa kausikortti: Ilves.lippu.fi

Sinut on kutsuttu mukaan.


Varaa paikkasi kevään ratkaisuotteluihin Playoffs-kausikortilla!
Ilves announced important contract extensions – captain Eemeli Suomi stays at the club
UUTISET