3. Ilveksen CHL-taival alkoi voitolla Tšekissä

Ilveksen CHL-taival alkoi voitolla Tšekissä

Miia Kahila

Ilveksen tämän kauden ensimmäinen CHL-ottelu pelattiin Tšekin Pardubicessa torstai-iltana, kun vastustajaksi asettui Tšekin Extraligan kärkijoukkueisiin lukeutuva Dynamo Pardubice. Ottelu kirjattiin Ilveksen nimiin lukemin 1-3 (0-1, 0-1, 1-1).

Tampereen Ilveksen kausi alkoi torstaina Tšekin Pardubicessa CHL-ottelulla Dynamo Pardubicea vastaan. Ensimmäisen erän alkupuoliskolla nähtiin muutama vaarallinen tilanne Pardubicelta, mutta Ilveksen maalivahti Jakub Málek näytti olevansa täysin tilanteiden tasolla. Ilveksen kauden ensimmäinen osuma näki hallin valot ajassa 08:07. Nopea hyökkäys, Matias Mäntykiven syöttö laidasta maalin eteen Joona Ikoselle ja kiekko rannelaukauksella maaliin.

Toisessa erässä ajassa 25:53 nähtiin jo toinen Ilves-osuma. Oula Palve pujotteli tšekkien puolustuksen läpi maalille ja Samuli Ratinen pisti tšekkivahti Milan Kloučekin torjunnasta kimmonneen irtokiekon varmasti sisään. Erässä hyvin liikkunut Ilves pystyi pitämään kahden maalin johtoasemansa erätauolle, vaikka Pardubice loi jatkuvasti haastavia tilanteita Ilveksen puolustuspäähän.

Pardubice sai kaipaamansa kavennuksen kolmannessa erässä ajassa 46:38, kun tšekit saivat aloitusvoiton Ilveksen puolustuspäässä ja Lukáš Radi pääsi yllättämään Málekin maalin edestä. Kuittia piti odotella erän puoliväliin, jolloin Ilves pääsi ylivoimalle. Kiekko liikkui näyttävästi, kun Petr Kodýtek antoi keskeltä Ikoselle laitaan. Ikonen kiitti kiekosta vetämällä kohti maalia ja Eemeli Suomi työsti kiekon maalin edestä sisään ajassa 09:50. Erän viimeiset neljä minuuttia Pardubice yritti raivoisasti kavennusta ottamalla maalivahdin pois Ilves-rangaistuksen aikana, mutta Ilves piti pintansa ja ottelun lopputulokseksi saatiin vierasvoitto Tampereelle lukemin 1-3.

Ilveksen CHL-pelit jatkuvat heti lauantaina vierasottelulla Italian Bolzanossa, jossa Ilves kohtaa HC Bolzanon. Ottelu alkaa klo 20:45.