1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilveksen ja SaiPan taistelu puolivälieräpaikasta huipentuu Hakametsässä

Ilveksen ja SaiPan taistelu puolivälieräpaikasta huipentuu Hakametsässä

Mikko Alahäivälä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 SaiPa

Pudotuspelien 1. kierroksen Ilves-SaiPa-ottelusarjan kolmas ja ratkaiseva kamppailu pelataan tänään Hakametsän kiekkopyhätössä. Ottelun voittaja etenee puolivälieriin, jotka alkavat perjantaina.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa ratkaisut jatkoerässä

Lauantaina Tampereella pelattu ottelusarjan ensimmäinen kamppailu päättyi Ilveksen 3-2-jatkoerävoittoon. Sekä ensimmäisessä että toisessa erässä kertaalleen osunut SaiPa karkasi Jonatan Tanuksen ja Joni Nikon maaleilla 0-2-johtoon, joka piti päätöserän puoliväliin asti. Ottelussa kolmesti tolppia kilauttanut Ilves sai ajassa 49.15 syntyneestä Teemu Lepauksen kavennusosumasta tarvittavan lisäkipinän, ja vain 63 sekuntia myöhemmin peli tasoittui Mark Floodin viivalaukauksella. Ilveksen viimeisten minuuttien painostus ei enää maalia tuottanut, mutta jatkoerässä ratkaisu syntyi nopeasti, kun Samuli Vainionpää iski Floodin vedosta tulleen irtokiekon sisään ajassa 62.46. Osuma tarkistettiin videolta, mutta tuomioon ei tullut muutosta, joten kotiyleisö pääsi juhlimaan sarjan avausvoittoa.

Alle vuorokausi ensimmäisen ottelun päättymisen jälkeen kiekko tippui jälleen jäähän Lappeenrannassa. Sunnuntain ottelun avausmaalista vastasi Ilves, kun Niko Peltola pommitti tupsukorvat johtoon ylivoimalla. Robin Salon tasoituksen myötä erätauolle mentiin tasalukemissa. Toisessa erässä kotijoukkue siirtyi johtoon Topi Nättisen onnekkaalla ylivoimamaalilla, mutta Ilves iski pelin tasoihin Arttu Ruotsalaisen viimeistellessä näyttävän ylivoimakuvion takatolpalta. Maalittoman kolmannen erän jälkeen ratkaisu siirtyi jälleen jatkoerään, jossa Ilveksellä oli rangaistuslaukaus ja yksi tolppaan kolahtanut veto. Lopulta ratkaisu nähtiin ajassa 76.15, kun Ahti Oksasen ylivoimamaali hyväksyttiin yli kuusi minuuttia kestäneen videotarkistuksen jälkeen. SaiPa nappasi revanssin lukemin 3-2 ja tasoitti ottelusarjan voitot 1-1:een.

Tilastojenkin osalta tasaista

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Ilveksen Arttu Ruotsalainen merkkautti tehot 1+2, Teemu Rautiainen 0+3 ja Samuli Vainionpää sekä puolustajat Niko Peltola ja Mark Flood 1+1. SaiPan Jonatan Tanus on iskenyt pisteet 1+2, Topi Nättinen 1+1 ja Cody Kunyk sekä puolustaja Kalle Maalahti 0+2. Tasaisissa otteluissa Ilveksen Lukáš Dostálille on kertynyt yhteensä 47 torjuntaa ja SaiPan Frans Tuohimaalle 52.

Kahden ottelun aloitusvoitot ovat SaiPan eduksi 68-70, mutta kummassakin pelissä kotijoukkue on kaapinut enemmän aloituksia nimiinsä. Ilves on ottanut yhteensä yhdeksän kahden minuutin jäähyä, kun taas SaiPalle kaksiminuuttisia on kertynyt seitsemän, minkä lisäksi lappeenrantalaisille on tuomittu yksi kymmenminuuttinen. Kahdesti kummallekin joukkueelle on vihelletty jäähy samassa ajassa.

Viidesti ylivoimalla pelanneen ja kaksi ylivoimamaalia iskeneen Ilveksen ylivoimaprosentti on 40 ja seitsemällä yrittämällä kaksi maalia tehneen SaiPan 28,57. Ensimmäisessä ottelussa tupsukorvat eivät joutuneet kertaakaan alivoimalle, mutta toisessa pelissä runsaampi jäähyily kostautui, kun SaiPakin iski ylivoimalla kaksi maalia, joista jälkimmäinen ratkaisi ottelun.

Voitolla jatkoon

Juho Liuksiala palaa nelosketjun oikeaan laitaan Toni Henttosen tilalle, mutta muuten Ilveksen kokoonpano on sama kuin sunnuntaina. SaiPan ainoana muutoksena Ilves-kasvatti Mikael Kuronen nousee kokoonpanoon 13. hyökkääjäksi Ville Vainikaisen tilalle. Hyvin torjuneiden Lukáš Dostálin ja Frans Tuohimaan välinen maalivahtien mittelö jatkuu odotetusti myös tämän illan ottelussa.

Taistelu tulee olemaan kovaa, ja pelin nimi on selvä. Ottelun voittaja jatkaa puolivälieriin Kärppiä tai Tapparaa vastaan ja häviäjä siirtyy kesälomille. Illan kamppailu on kummallekin joukkueelle neljäs peli kuuteen päivään, joten siltäkin osin lähtökohdat ovat tasapuoliset. Ilveksen vahvuuksiin lukeutuu vahva liike, jota tulee pystyä ylläpitämään tänäänkin. Odotettavissa on jälleen tasainen kamppailu, jossa tärkeässä roolissa tulee olemaan myös kotiyleisön kannustus.

Kaikki peliin – sekä kentällä että katsomossa!

Kommentit aamujäiltä:

Arttu Ruotsalainen

Toimittaja: Manu Haapalainen, Radio Fun Tampere

Lähde: Radio Fun Tampere

Linkki: Lue juttu Fun Tampereen Ilves-lähetyksistä

SaiPa tasoitti voitot – sarja ratkeaa tiistaina Hakametsässä
Ilveksen taistelu tuotti puolivälieräpaikan Hakametsän hurmoksessa
UUTISET