1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Ilveksen joukkuehengestä nauttiva Lassi Thomson: ”En vaihtaisi tätä mihinkään”

Ilveksen joukkuehengestä nauttiva Lassi Thomson: ”En vaihtaisi tätä mihinkään”

Marko Herckman

Ilveksellä on tällä viikolla vain yksi ottelu kun KooKoo saapuu perjantaina vieraaksi Hakametsään. Tiistain Ilves palasi parin vapaapäivän jälkeen jäälle treenien merkeissä. Mukana menossa oli myös puolustajalupaus Lassi Thomson, joka palasi loukkaantumisen jälkeen viime viikolla mukaan peleihin.

Sarjassa neljäntenä olevan Ilveksen treeneissä oli iloinen meininki. Nuori joukkue treenaa tosissaan, mutta pilke pysyy silmäkulmassa.

– Joukkueessa on positiivinen ilmapiiri ja kaikilla on hyvä olla. Tietysti semmoinen pieni piikittely kuuluu asiaan, mutta se pitää tulla oikeissa kohdissa. Vanhemmat pelaajat pitää tietysti jöötä, mutta kyllä kaikilla joukkueessa on sananvaltaa.

– Sitten kun tehdään hommia niin niihin keskitytään tosissaan. Kokeneet pelaajat kuten Mieho ja Rautiainen pitävät hommaa hyvin kurissa, Lassi Thomson kertoi treenien jälkeen.

Thomson pääsi viime viikolla jälleen pelaamaan loukkaantumisen jälkeen. Syyskuussa 19 vuotta täyttänyt nuorukainen ottaa jäällä olemisesta kaiken irti.

– Iloisella mielellä ollaan kun päästään taas pelaamaan. Kyllä se alkoi jo ottaa mielen päälle, kun joutui kuitenkin aika kauan olla pois jäältä. Pääsin ihan hyvin rytmiin kiinni. Sain siinä maaottelutauolla treenata viikon rauhassa ja sekin auttoi asiaa.

– Se oli hyvä juttu, että joukkue on pärjännyt hyvin, mutta ei se silloinkaan mukavaa ole olla katsomossa. Kyllä sitä haluaisi vain pelata ja olla siinä fiiliksessä mukana, Lassi pohtii.

Laukaus joka tuottaa maaleja

Viime kaudella Kelowna Rocketsin riveissä WHL:ssä pelannut Thomson teki kovassa Kanadan juniorisarjassa 17 maalia. Tällä kaudella verkko on heilunut Liigassa toistaiseksi neljästi. Viimeisin osuma tuli lauantaina SaiPaa vastaan. Thomsonin luja rannelaukaus jäi lopulta Ilveksen voittomaaliksi.

– Kyllä se maalinteko aina hyvältä tuntuu. Puolustajalle tulee vähän harvemmin niitä paikkoja, ainakin jos ei pelaa ylivoimaa, Lassi hymyilee.

Thomsonin laukaus näyttää siltä, että jatkossakin maaleja on odotettavissa.

– Ainakin sitä laukausta on treenattu paljon. Junnuna tykkäsin laukoa paljon levyltä kiekkoja. Nykyäänkin tykkään vielä jäätreenien jälkeen jäädä harjoittelemaan laukausta. Tavoite on tietysti saada siitä sellainen valttikortti itselle.

Yksi Thomsonin laukauksen valttikorteista on se, että kuti tuntuu lähtevän terävästi vähän vaikeammistakin asennoista.

– Siihen olen yrittänyt treeneissä panostaa. Ei se syöttö pelissä aina välttämättä suoraan lapaan tule ja on hyvä osata ampua erilaisista asennoista.

Johtava rooli tavoitteena

Ilves nostettiin loppukesästä monessa paikkaa Liigan ennakkosuosikkien joukkoon. Vaikean alkukauden jälkeen nuori tamperelaisryhmä on noussut lentoon ja tällä hetkellä Ilves on sarjassa neljännellä sijalla.

– Kesällä jo puhuttiin, että ollaan nuori, luisteleva ja paljon hommia tekevä joukkue. Nyt ollaan saatu sitä paremmin esiin ja se on ollut iso osa hyvää alkukautta. Molempiin suuntiin pitää tehdä koko ajan paljon hommia, jos haluaa menestyä, Lassi puntaroi Ilveksen nousujohteista kauden alkua.

Thomson itse on päässyt mukaan Liigan rytmiin. Ensimmäinen kausi miesten sarjassa on ollut alun osalta opettavainen.

– Paljon se vaatii ja välivaihtoja ei saa tulla. Jos ei ole koko aikaa skarppina niin se kyllä näkyy tulostaululla. Liiga on myös fyysisesti vaativa ja sen huomasi heti alkukauden peleissä. Olen nyt treeneissäkin pyrkinyt keskittymään siihen ja kamppailemaan esimerkiksi entistä enemmän – sitä kautta se sitten tulee peleihinkin, Lassi uskoo.

Nuorella puolustajalla on selvät tavoitteet kohta puolivälissä olevan runkosarjan lopun osalta.

– Tavoite on saada lisää peliaikaa ja nousta johtavaan rooliin joukkueessa. Ja ykkösjuttu on tietysti päästä joukkueena pitkälle, Ottawa Senatorsin ykköskierroksen varaus viime kesältä sanoo.

“En vaihtaisi tätä mihinkään”

Nuorten MM-kisat pelataan vuodenvaihteessa Tsekissä. Thomson on yksi sinne tyrkyllä olevista Ilves-pelaajista.

– Totta kai ne ovat iso tavoite Ilveksen menestyksen lisäksi. Sinne halutaan pelaamaan ja menestymään. Kovasti sen eteen tehdään hommia ja leirityksessä sen sitten näkee, päästäänkö kisoihin.

Juuri tällä hetkellä Nuorten MM-kisat eivät kuitenkaan ole Thomsonin mielessä. Nuorukainen nauttii silminnähden täysillä ensimmäisestä kaudestaan kiekkoammattilaisena.

– Hallille on joka päivä mukava tulla. Meillä on hyviä jätkiä. Juttu lentää ja tehdään paljon asioita yhdessä. En vaihtaisi tätä kyllä mihinkään tällä hetkellä, Thomson sanoo ja levittää päälle mairean hymyn.

Minkälaisena miehenä Lassi Thomson näkee lokakuusta lähtien Ilvestä valmentaneen Jouko Myrrän?

– Erittäin hyvä valmentaja – varmasti yksi parhaista valmentajista mitä minulla on ollut. Jokke on aina hyvällä ja positiivisella mielellä, joka on myös iso asia joukkueelle. Jokke osaa mielestäni käsitellä meitä pelaajia hyvin ja tietää mitä tekee, puolustaja kehaisee.

Ilveksen viikon ainoa ottelu pelataan Hakametsässä perjantaina. Sarjassa kaksi pistettä tamperelaisten perässä oleva KooKoo tarjoaa hyvän haasteen Ilvekselle. Thomson odottaa vauhdikasta ottelua.

– Saadaan tähän hyviä treenejä alle ja kun kyseessä on viikon ainoa peli, niin mennään varmaan aika kovaa. Me ei ainakaan himmailla yhtään.

Ilveksen Black Friday Week -tarjoukset
Jarkko Parikka – Ilves on ollut täydellinen paikka kehittyä pelaajana
UUTISET