1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilveksen loppukauden joukkueeseen muutoksia – Henrik Haapala saapuu vahvistamaan hyökkäystä

Ilveksen loppukauden joukkueeseen muutoksia – Henrik Haapala saapuu vahvistamaan hyökkäystä

Ilves Hockey Oy

Ilves on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen 28-vuotiaan hyökkääjä Henrik Haapalan kanssa. Toistaiseksi voimassa olleella sopimuksella Ilveksessä pelannut hyökkääjä Tomi Iso-Mustajärvi, 29, jatkaa joukkueessa loppukauden. Maalivahti Niko Parkkisen, 22, pelaajaoikeudet siirtyvät loppukaudeksi JYPiltä Ilvekselle.

Elokuisesta leikkauksesta toipumisen vuoksi alkukauden Jokereissa pelaamatta ollut hyökkääjä Henrik Haapala on voittanut urallaan kaksi Suomen mestaruutta ja neljä SM-hopeaa sekä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

175-senttinen, 75-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova lempääläläislähtöinen hyökkääjä on ollut pelikunnossa jo jonkin aikaa, mutta KHL:n jäätyä olympiatauolle tammikuun puolivälissä hänen pelitaukonsa venyi eikä otteluita kertynyt Jokereiden riveissä tällä kaudella. Kahdella viime kaudella hyökkääjä teki Jokereissa 106 KHL-runkosarjaottelussa tehopisteet 14+41=55 ja kahdeksassa playoffs-ottelussa 2+2=4.

Liigassa Haapala on pelannut seitsemän kauden aikana Tapparassa yhteensä 197 runkosarjaottelua pisteillä 37+87=124 ja merkkauttanut 83 playoffs-ottelussa saldon 14+24=38. Hyökkääjän tehokkain kausi oli 2016–2017, jolloin hän voitti Liigan runkosarjan pistepörssin tehoilla 15+45=60 ja hänet valittiin sarjan All Star -kentälliseen.

Ulkomailla Haapala on pelannut myös Pohjois-Amerikassa ja Sveitsissä. Kesällä 2017 hyökkääjä teki kaksisuuntaisen tulokassopimuksen Florida Panthersin kanssa. Hänen tililleen kertyi viisi NHL-ottelua ja 20 AHL-ottelua ennen paluuta loppukaudeksi Tapparaan. Seuraavalla kaudella Haapala iski Sveitsin liigassa HC Luganon paidassa 21 runkosarjaottelussa pistesaldon 3+12=15 ja kolmessa playoffs-ottelussa 1+4=5.

Suomen A-maajoukkueessa Haapala on pelannut kahdeksan ottelua tehoilla 2+3=5.

Urheilujohtaja Timo Koskela sanoo Ilveksessä pelinumeroa 52 kantavan Haapalan tuovan joukkueeseen lisää kiekollista huipputaitoa ja kokemusta voittamisesta.

– Henrik Haapala otti eilen yhteyttä ja osoitti kiinnostuksensa liittyä joukkueeseemme. Hän on kiistatta huippupelaaja, ja keskusteltuamme asioista kävi hyvin nopeasti selväksi, että yhteinen näkemys löytyy ja saamme hyvässä yhteisymmärryksessä sovittua molemminpuolisista sopimusehdoista, kertoo Koskela.

– Henkka on erittäin kilpailuhenkinen ja luova pelaaja, joka pystyy rakentamaan tilanteita tyhjästäkin pelinäkemyksensä, vauhtinsa ja taitonsa kautta mutta myös kovalla kamppailupelaamisellaan. Hän sopii varmasti erinomaisesti pelitapaamme. Huomioimme, ettei hän ole hetkeen pelannut, mutta aika riittää ja tulemme menemään maltilla eteenpäin, jotta meillä olisi playoffseissa se Henrik Haapala, joka on jo aiemminkin osoittanut kykynsä nousta esiin ja ratkaista kevään tärkeimpiä pelejä.

Tomi Iso-Mustajärvelle loppukauden sopimus, Niko Parkkisen pelaajaoikeudet Ilvekselle loppukaudeksi

Alkukauden KOOVEE:ssa pelannut Tomi Iso-Mustajärvi liittyi Ilveksen Liiga-joukkueeseen toissa viikolla, minkä jälkeen seuran oma kasvatti on pelannut Ilveksen jokaisessa viidessä ottelussa. Neljällä edellisellä kaudella SaiPaa edustaneen hyökkääjän tilille on kertynyt Liigassa yhteensä 131 runkosarjaottelua tehoilla 10+16=26.

191-senttinen maalivahti Niko Parkkinen on edustanut tällä kaudella JYPiä kolmessa Liiga-ottelussa ja KeuPaa 15 Mestis-ottelussa. Kaudesta 2014–2015 lähtien JYPin organisaatioon kuulunut mikkeliläislähtöinen maalivahti on pelannut kuluvan ja kahden edellisen kauden aikana yhteensä 25 Liiga-ottelua ja 52 Mestis-ottelua.

– Haluamme kiittää Niko Parkkista ja JYPiä yhteistyöstä. Olemme hakeneet ryhmäämme maalivahtia, joka tarvittaessa pystyy auttamaan joukkuettamme, mikäli Marek Langhamer tai Vadim Žerenko joutuisi loppukauden aikana pidemmäksi aikaa sivuun toiminnastamme, sanoo urheilujohtaja Timo Koskela.

– Nikon pelaajaoikeudet siirtyvät vuokrasopimuksella Ilvekselle loppukauden ajaksi. Siirrämme hänet sääntöjen puitteissa heti KeuPalle ja annamme hänen jatkaa arkeaan sekä pelejään Mestiksessä, mutta tarvittaessa hän on Liiga-joukkueemme käytössä.

Santeri Virtasen ja Antti Saarelan kausi ohi

Ilveksen hyökkääjät Santeri Virtanen, 22, ja Antti Saarela, 20, eivät terveyssyistä pelaa enää Liiga-kauden 2021–2022 aikana. Molempien pelaajien kohdalla kuntoutustoimet ja harjoittelu on nyt suunnattu ensi kauteen valmistaviksi. Seura ja pelaajat eivät kommentoi enempää pelaajien henkilökohtaisia terveysasioita.


Lue myös

Tiedote: Marko Anttila vahvistaa Ilvestä loppukauden (28.2.2022)
Haastattelu: Marko Anttila palaa pitkän tauon jälkeen Ilvekseen (28.2.2022)
Ennakko: Tiistaina Nokia Arenalla – Marko Anttilan paluu! (28.2.2022)

Jeremi Wehmas nauttii jokaisesta päivästä Ilveksessä
Vaasan Sport Ilvestä vahvempi
UUTISET