1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Jeremi Wehmas nauttii jokaisesta päivästä Ilveksessä

Jeremi Wehmas nauttii jokaisesta päivästä Ilveksessä

Vesa Suonsyrjä

Ilveksen lainapelaajat ovat päässeet vähemmän ääneen, mutta nyt Jeremi Wehmas puhuu varmasti osin myös muiden puolesta. 23-vuotias puolustaja pelasi juniorivuotensa Tapparassa, mutta siitä huolimatta ainakin vielä huomenna Ilveksessä pelaava Wehmas on erittäin onnellinen saamastaan mahdollisuudesta.

Tervehdys Jeremi, kerrotko Ilves.comin lukijoille hieman taustastasi ja siitä millainen pelaaja olet.

– Aloitin pelaamisen Tapparan luistelukoulujen kautta ja pelasin siellä aina A-nuoriin saakka. Minulla oli liigasopimus viimeisellä A-nuorten kaudella ja pelasin silloin muistaakseni kahdessa ottelussa viiteen otteluun pukeutuneena. Olen pelannut viimeiset kaksi kautta KooVeessa, jossa tällä kaudella olen toiminut kapteenina, taustoittaa Wehmas.

– Pidän itseäni sellaisena peruspuolustajana, joka osaa myös tukea hyökkäyksiä. Tällä kaudella olen pelannut KooVeessa myös ylivoimaa, mutta vahvuuteni ovat ennen kaikkea alivoimapelaamisessa ja laukausten blokkaamisessa.

Kun tulit Ilvekseen ja näin numerovalinnan #82 tuli mieleeni heti Atte Pentikäinen. Onko tämä sattumaa vai onko tämä kunnianosoitus Korkeakosken suuntaan?

– Ei tälläisellä Mestis-pelaajalla ole suurta valtaa pelinumeroa valitessa. Lasse Laukkanen tai J-P Jansson tämän valitsivat ja en koe mitään ongelmaa siinä, repeää Jeremi nauramaan kysymykselle.

Oliko sinulle vahvalla Tappara-taustalla vaikeaa tulla pelaamaan nimenomaan paikallisvastustaja Ilveksen väreihin?

– Ei missään tapauksessa, sisäisesti sytyin jotenkin tähän ristiriitaisuuteen ja olen nauttinut jokaisesta hetkestä. Minulla on ollut koko ajan hauskaa ja olen ylpeä saadessani edustaa Ilvestä. Isommassa kuvassa uskon jokaisen Mestis-pelaajan olevan valmis pelaamaan kaikissa liigaseuroissa. Meillä Tampereella molempien seurojen juniorit tuntevat toisensa hyvin ja siviilissä olemme kavereita, mutta kaukalossa pelaamme täysillä paidassa olevalle logolle, paaluttaa Wehmas.

Olet ollut Ilveksessä neljän pelin verran, miten olet viihtynyt täällä?

– Huomenna pelaan tällä tietoa viidennen pelini Ilveksen paidassa. Tämä kaikki on tuntunut todella hyvälle ja minut otettiin erittäin hyvin vastaan omana itsenäni, joka on hyvän joukkueen merkki.

– KooKoota vastaan pelasin vakipareissa ja sain enemmän peliaikaa. Olen ihan tyytyväinen omaan pelaamiseni näissä otteluissa, mutta huolellisempi minun pitäisi olla ja pelata ehkä vielä yksinkertaisemmin peliä. Tietenkin pitää oppia koko ajan lukemaan paremmin peliä ja kun paikka on niin lähteä rohkeasti tukemaan hyökkäyksiä, analysoi Wehmas.

Niin, sunnuntaina HIFK:a vastaan pääsit tekemään ensimmäisen liigamaalisi Michael Garteigin taakse ja huudattamaan Ilveksen kannattajakatsomoa ottelun jälkeen, kuvaile vähän näitä tunnelmia.

– Juuri kuten puhuit tilanteen tunnistamisesta ja Ilveksen ilmapiirin mahdollistavasta hyökkäyspelin nautinnollisuudesta katsoin, että on oikea hetki lähteä mukaan ja kun jaloissa oli virtaa niin rynnistin mukaan. Kun kiekko painui maaliin en hetkeen tajunnut mitä tapahtui, mutta adrenaliini syöksyi vereen ja fiilis oli aivan mahtava.

– Olen tottunut sadan katsojan aplodeihin ja nyt kun on tilaisuus niin on pakko sanoa, että arvostan suuresti Ilveksen kannattajia jotka ovat aivan huikeita. Olen televisiosta katsonut, kun pelaajat pääsevät juhlimaan voittoa yhdessä katsojien kanssa ja unelmoinut pääseväni joskus itse olevani se tilanteen nostattaja. Aivan huikealle tuntui päästä huudattamaan Ilveksen loistavaa kannattajaporukka, hehkuttaa Jeremi Wehmas.

Kun huomenna Ilves kohtaa Sportin pelaa jälleen puolustuksessa numerolla #82 Jeremi Wehmas. Mitä itse ajattelet omasta tulevaisuudestasi?

– Oma tavoitteeni on nousta ammattilaistasolla kiekkoilijana. Teen päivittäin töitä, jotta pääsisin pelaamaan liigassa. Kiitän Ilvestä tästä mahdollisuudesta näyttää osaamistani ja olen ylpeä jokaisesta hetkestä täällä!

Kuva: Anssi Takala
Tiistaina Nokia Arenalla – Marko Anttilan paluu!
Ilveksen loppukauden joukkueeseen muutoksia – Henrik Haapala saapuu vahvistamaan hyökkäystä
UUTISET