3. Ilveksen maalit upottivat IFK:n Nordiksella

Ilveksen maalit upottivat IFK:n Nordiksella

Miia Kahila

Ilves lähti lauantaina Helsinkiin hakemaan jatkoa tämän viikon kahdelle jo voitetulle ottelulle. Matka oli onnistunut ja Tampereelle tuomisina oli viikon kolmas voitto sekä kolme pistettä Helsingin IFK:lta lukemin 2-5 (1-1, 0-1, 0-3).

Ilves sai otteluun unelma-alun, kun 17 sekunnin pelin jälkeen Eemeli Suomi laittoi kiekon IFK-vahti Roope Taposen selän kautta maaliin. Erään nähtiin vielä IFK-kavennus ajassa 15:04, kun Eetu Koivistoinen teki stadilaisten ensimmäisen ylivoimalla.

Toisessa erässä mentiin IFK-hallinnassa, vaikka erän ainoa maali lähti Ilves-lavasta vetäjänään Adam Clendening. Ilves joutui pelaamaan selvästi puolustuskannalla ja tuskaa ei helpottanut alivoimat, joista erän kolmas kakkonen tuli minuuttia ennen erän loppua. IFK ei kuitenkaan onnistunut erässä maalinteossa, sillä Jonas Gunnarsson Ilves-maalissa piti työpisteestään erityisen hyvää huolta. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-2.

Päätöserän alkuminuuteilla Julius Nättinen tasoittaa ottelun lukemiin 2-2, mutta tämä tilanne ei ehdi kauaa vanheta. Petr Kodýtek aloittaa suoraan Adam Clendeningille, joka vetää illan toisen loistopyssynsä verkkoon. Clendening ei jää illan ainoaksi kahden maalin tehoilijaksi, sillä myös Eemeli Suomella on tehokas ilta. Ajassa 53:41 Oula Palve syöttää ja Eemeli Suomi tekee hienon maalin vieden Ilveksen jo kahden maalin johtoon. Erän lopussa Eetu Päkkilä tekee vielä yhden Ilves-osuman tyhjään maaliin ja Ilves tuo pääkaupungista tuliaisiksi Tampereelle täydet kolme pistettä lukemin 2-5.

ILLAN TILASTOT: Eemeli Suomi 2+1 ja kasassa tähän mennessä jo 4+14. Myös Oula Palve tekee pisteitä hyvällä tahdilla. Tänään jälleen syöttöpiste ja kauden kokonaissaldo nyt 5+13. Maalivahti Jonas Gunnarssonilta myös erinomainen ottelu, torjunnat 34/36, joiden joukossa muutama todellinen gamesaver.

GOTTA LOVE: Adam Clendening saapui Tampereelle sunnuntaina, urakoi kolmannessa Ilves-pelissään lähes 22 minuuttia ja teki kaksi upeaa maalia. Ruoka on kuulemma hyvää ja kaukalo ihan sopiva.

ILLAN MIELENKIINTOISIN: Illan loppuunmyydyssä ottelussa Nordiksella nähtiin Red Classics -tapahtuma. Pelikatkoilla ottelun musiikissa vastasi katsomossa soittanut 30-henkinen Retuperän WBK-orkesteri, joka soitti omia versioitaan lätkän klassikkobiiseistä.

Seuraavat ottelut: Ensi viikolla Ilveksellä on jälleen kolmen ottelun viikko. Keskiviikkona 1. marraskuuta Ilves vierailee Kalevan Pallon kotihallissa Kuopiossa ja seuraavana päivänä torstaina 2. marraskuuta on Oulun Kärpät vastassa kotiottelussa Nokia Areenalla. Molemmat ottelut alkavat klo 18:30. Lauantaina 4. marraskuuta Ilves matkustaa Vaasaan, jossa kohdataan Vaasan Sport. Ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

Yhdeksän pisteen viikko tavoitteena ”Nordiksen” lauantai-illassa
Viisi Ilveksen pelaajaa Karjala-turnaukseen – Ilves-junioreille myös maajoukkuekutsuja