1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilveksen marraskuu käynnistyy kotipelillä SaiPaa vastaan

Ilveksen marraskuu käynnistyy kotipelillä SaiPaa vastaan

Marko Herckman
Ilves TO 1.1. klo 02:00 SaiPa

Viime viikolla molemmat pelinsä voittanut Ilves kohtaa perjantaina viikon ensimmäisessä pelissään SaiPan Hakametsässä. Vierasjoukkueelle perjantain kamppailu on jo viikon kolmas.

Ilveksellä onnistunut lokakuu

Ilves pelasi lokakuussa yhdeksän ottelua. Selkeästi alkukaudesta parantunut peli-ilme on tuottanut tulosta myös pisteiden merkeissä, sillä Ilveksen lokakuu tuotti pisteitä 2,11 ottelukohtaisella keskiarvolla. Eniten Ilveksellä on parantunut oman pään pelaaminen, sillä JYP-ottelua lukuun ottamatta tamperelaisten verkkoon ei tehty lokakuussa kertaakaan yli kahta maalia.

SaiPan lokakuu alkoi mollivoittoisesti, mutta viimeisestä kahdeksasta ottelustaan sputnikit on voittanut kuusi. SaiPalle perjantain Ilves ottelu on jo viikon kolmas, kun taas kotijoukkue pelaa vasta ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Lappeenrantalaiset voittivat tiistaina kotonaan Ässät 4-3, mutta torstai iltana SaiPa menetti kolmen maalin johtonsa ja HPK kävi ryöstämässä pisteet Kisapuistosta lukemin 3-5.

Ilvesläisille maajoukkuekutsuja ja jatkosopimuksia

Ilvesläisiä nähdään ensi viikolla runsaasti niin A-maajoukkueen kuin U20-joukkueenkin paidoissa. Perinteisessä Karjala-turnauksessa nähdään loistavan alkukauden pelannut Eemeli Suomi. Pitkän polun liigajoukkueen eturiviin taistellut Suomi valittiin viime kaudella kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana Ilveksen kapteeniksi. Kaikkensa joukkueen eteen kaukalossa tekevä hyökkääjä on aloittanut kauden tehoilla 10+4.

Keskiviikkona Ilves julkisti Jarkko Parikan ja Panu Miehon jatkosopimukset. 17-vuotiaana Ilvekseen saapunut Parikka on kausi kaudelta kasvanut liigajoukkueen avainpelaajaksi. Hyvin liikkuva puolustaja pelaa todella luotettavaa peliä molempiin suuntiin. Viime kaudella Ilvekseen saapunut helsinkiläislähtöinen Panu Mieho tuo Ilveksen hyökkäyspäähän kaivattua särmää. Joukkueen varakapteeni tuo monipuolisena pelaajana vaihtoehtoja valmennusjohdolle.

Ilveksen kultainen kypärä on kiertänyt tällä kaudella Joose Antosen, Robert Leinon ja Eemeli Suomen päissä. SaiPa-peliin se asetellaan jälleen tehot 7+8 keränneelle Antoselle. Viime viikon Ilveksen tehopelaaja oli liigauransa ensimmäisen kypärätempun Pelicansia vastaan rohmunnut Samuli Vainionpää.

Kokeneet Tomas Zaborsky ja Teemu Ramstedt ovat olleet alkukaudesta SaiPan tehokkaimmat pelaajat. Kahden ottelun pelikiellosta Ilvestä vastaan vapautuva ruotsalaishyökkääjä John Persson on tehnyt jo kymmenen maalia. Myös kahdesti HPK:ta vastaan osunut Joni Nikko on ollut tehokkassa vireessä ja heiluttanut maaliverkkoa yhdeksän kertaa. Puolustuspäässä isointa vastuuta on kerännyt 21-vuotias Robin Salo.

Antti Saarela: Me luotetaan omaan tekemiseen

Lukosta täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt Antti Saarela, 18, on kärsinyt alkukaudesta loukkaantumista, eikä ole sen takia päässyt vielä parhaalle tasolleen. Ensi viikolla Saarela pelaa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa yhdessä Santeri Hatakan, Lassi Thomsonin ja Matias Maccellin kanssa.

– Alkukausi on ollut itsellä vähän vaihtelevaa, enkä ole päässyt vielä sille omalle parhaalle tasolle. Kauden alku on ollut rikkonainen ja se syö aina vähän itseluottamusta, Saarela miettii.

Ilveksen viikonloppupainotteinen otteluohjelma on sopinut Saarellalle hyvin.

– Olen tykännyt siitä. Alkuviikosta on päässyt treenaamaan hyvin fysiikkaa ja se on tärkeää itselleni ja muillekin nuorille pelaajille. Uskon, että tämä on ollut hyvä juttu meidän joukkueelle.

Vaikka nuori hyökkääjä ei ole tyytyväinen omaan kauden aloitukseensa, niin joukkueen viime aikojen otteet pitävät mielen virkeänä.

– Ollaan pelattu kyllä tosi hyvin ja se on näkynyt kopissakin. Siellä on hyvä fiilis ja me luotetaan omaan tekemiseen, Saarela vakuuttaa.

Liki viikon peleistä huilannut Ilves kohtaa perjantaina SaiPan.

– SaiPalla tulee jo kolmas peli tällä viikolla. Meidän täytyy lähteä luistelemaan heiltä jalat alta. Eiköhän sieltä vauhdikas peli ole tulossa, Saarela uskoo.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 1.11.2019

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (paluu maajoukkuetauon jälkeen)
Oskari Laaksonen (paluu maajoukkuetauon jälkeen)
Nikolas Matinpalo (pelikielto)
Lassi Thomson (viikko kerrallaan)

Robert Leino tuo Ilvekseen erikoisosaamista
Lätkäehtoo: Ilves-SaiPa 1.11.2019
UUTISET