3. Ilveksen runkosarja päätökseen Vaasassa

Ilveksen runkosarja päätökseen Vaasassa

Marko Herckman

Ilves pelasi tiistaina runkosarjan päätösottelun Vaasassa Sportin vieraana. Paljon runkopelaajiaan kokoonpanon ulkopuolelle jättänyt Ilves jäi pisteittä kun Sport onnistui voittamaan lukemin 2-1. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Ilves saa neljännesfinaaleissa vastaansa Oulun Kärpät.

Avauserä nollanollaa

Ottelu Vaasassa käynnistyi tasaisissa merkeissä. Sportilla oli alkuminuuteilla pienehköjä painostuksen poikasia, kun taas Ilves iski tuttuun tapaansa ärhäkästi nopeisiin vastahyökkäyksiin. Pelin ensimmäinen tilastomerkintä tuli kun Joni Ikonen joutui koukkaamisjäähylle seitsemän minuutin pelin jälkeen. Ilves pelasi vahvan alivoiman ja Ikonen pääsi jäähynsä jälkeen vielä hyvään laukaisupaikkaan, jonka Rasmus Reijola vaasalaisten maalilla kuitenkin selvitti.

Ilves pääsi Sportin ylivoiman jälkeen kahdesti pyörittämään ylivoimaa. Ensimmäinen yritys jäi vaisuksi, mutta Ivan Nikolishinin huitomalla pysäyttämään joutuneen Bine Masicin jäähyn aikana Ilveksen ylivoima pyöri vaarallisesti. Ratkaisevat kosketukset kiekkoon jäivät kuitenkin vaillinaiseksi ja avausmaali jäi ensimmäisessä erässä syntymättä.

Vaisu toinen erä

Toinen erä oli Ilvekselle vaikea ja hyökkäyspeli jäi lähes koko erän ajaksi piippuun. Rasmus Reijola selvisi Sportin maalilla vain kolmella torjunnalla, joista kaksi tuli Ilveksen pelatessa erän ainoan ylivoimansa. Vaasalaiset pääsivät erässä kahdesti ylivoimalle, mutta Ilves kesti erässä yhdeksän kertaa torjuneen Marek Langhamerin johdolla.

Sport onnistui kuitenkin siirtymään johtoon ajassa 31.29 kun Emil Johansson löysi maalin eteen unohtuneen Turo Asplundin. Ilveksessäkin pelannut Asplund napautti kiekon myös toistamiseen Ilveksen maaliin aivan erän lopussa, mutta videotarkistus näytti maalin syntyneen muutaman sekunnin kymmenyksen liian myöhään ja kolmanteen erään lähdettiin Sportin 1-0-johdossa.

Stretsin venytys ei riitä

Ilveksen ilta vaikeni entisestään kolmannen erän alussa kun Sport käänsi nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Erik Riska sivalsi kauden toisella maalillaan lukemiksi 2-0. Ilveksen avausmaali antoi odottaa itseään vielä viitisen minuuttia, kunnes Marko Anttila osui Simon Johanssonin ja Tuomas Salmelan esityöstä ajassa 45.29. Kavennuksen jälkeen Les Lancaster jäi Roope Talajan taklauksen alle ja joutui jättämään kentän.

Ilveksen kirivaihde starttasi vasta todelliseen liekkiin vasta pari minuuttia ennen loppua kun Marek Langhamer otettiin pois maalin suulta. Ilves sai luotua useammankin paikan, mutta viimeistely ei onnistunut ja Sport onnistui voittamaan kauden viimeisen pelinsä lukemin 2-1.