1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilveksen uusi kappale saa ensiesityksensä keskiviikkona

Ilveksen uusi kappale saa ensiesityksensä keskiviikkona

Henri Honkala

Keskiviikkona Hakametsässä Ilves julkaisee uuden laulun. Yellowgreensin ”Väriä tunnustamaan” on pitkän linjan muusikon ja Ilves-fanin Ari ”Kankku” Kankaanpään idea ja aikaansaannos, joka saa ensiesityksensä ennen Ilves-Ässät -ottelua.

Yellowgreens on Ilves-bändi, joka sai alkunsa kesän tienoilla. Ari Kankaanpää kutsui musiikkiystävänsä studiolle soittamaan sekä laulamaan. Bändin tärkein asia miehen itsensä mukaan on sen olevan Ilves-orkesteri. Jatkossa tarkoitus on julkaista musiikkia enemmänkin, ja juurikin Ilves-aiheisia kappaleita. Perusta tälle idealle tuli Kankaanpään mukaan jo kauan aikaa sitten.

– Olen tehnyt tätä hommaa 44 vuotta ammatikseni. Sitä ennen olin ammatiltani epäonnistunut NHL-jääkiekkoilija, ja siitä tässä on oikeastaan kysymys. Ilveksen aktiivikannattajana seura on minulle hirvittävän tärkeä ja rakas seura. Muutenkin kun musiikkia on tullut tehtyä vuosikymmenet ja asiat loksahti kohdalleen, niin oli mahdollista tehdä tuote ja yksi kannatuslaulu lisää muidenkin hienojen kannustuslaulujen ohelle, kertoi Kankaanpää.

Keskiviikkona julkaistava ”Väriä tunnustamaan” on Yellowgreensin ensimmäinen kappale, jonka teossa ollaan ennen kaikkea pyritty tekemään se faneille. Kappale ollaan pyritty rakentamaan tyylilajiltaan ja rakenteeltaan halliyleisölle helposti reagoitavaksi, ja Kankaanpään itsensä mukaan vaikutteet kappaleelle on haettu ja tehty ottelutapahtumiin sopivasta musiikkiaihepiiristä – ikään kuin mittatilaustyönä.

– Tähdättiin kappaleen teossa sen olevan sopiva ralli fanien omaksua ja laulaa mukana. Olemme halunneet tehdä kappaleen lisäksi juurikin ottelutapahtumiin sopivaksi, ja tuo onkin tuotannossa ollut tärkeänä johtolankana lopputuloksen kannalta.

Ilves-perheeseen ”Väriä tunnustamaan” onkin tulossa toivottavasti jäädäkseen. Myös Ilveksen puolelta päätös biisin tekoon lähtemisestä oli helppo.

– ”Kankku” on meille tehnyt erilaisia äänituotantoja aikaisemminkin. Nyt (Petri) Kontiolan sopimuksen julkaisun jälkeen ”Kankku” sai inspiraation tehdä kappale, ja me ja meidän kumppanimme innostuimme tästä. Meidän oli helppo Ilveksenä lähteä mukaan ja päästää artisti studioon. Loppu on historiaa, kun huomenna kuullaan millainen tuotos tuli. Toivotaan ensinnäkin fanien tykkäävän biisistä. Se on hyvin mukaansatempaava kappale ja toivotaan sen olevan osana ottelutapahtumaa, ja miksei myös muitakin yhteyksiä missä Ilves esillä on, kertoi Ilves Hockey Oy:n myynti- ja tapahtumapäällikkö Lasse Fihl.

Tule töihin järjestyksenvalvojaksi Ilveksen ja Tapparan tapahtumiin Tampereen Kannen areenalle!
Ässät saapuu viimeistä kertaa Hakametsään
UUTISET