1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilveksen valmennukseen muutoksia – Jarkko Näppilä liittyy Liiga-joukkueen valmennusryhmään

Ilveksen valmennukseen muutoksia – Jarkko Näppilä liittyy Liiga-joukkueen valmennusryhmään

Ilves Hockey Oy / Mikko Alahäivälä

Ilves vahvistaa Liiga-joukkueensa valmennusryhmää 32-vuotiaalla liikuntatieteiden maisteri Jarkko Näppilällä. Entisen Ilves-kapteenin vastuualueena on yksilöiden kokonaisvaltaisen kehittymisen koordinointi.

Keväällä 2021 Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi valmistunut Jarkko Näppilä liittyy Ilveksen Liiga-joukkueen valmennusryhmään. Näppilä on toiminut neljän vuoden ajan yksilövalmentajana, jonka tarjoamia valmennuspalveluita ovat käyttäneet joukkueharjoitusten ulkopuolella muun muassa Liigassa pelanneet Eemeli Suomi, Roby Järventie, Jan-Mikael Järvinen, Arttu Ilomäki, Niclas Lucenius ja Lassi Thomson sekä taitoluistelun MM-kisoissa esiintynyt Jenni Saarinen.

Pelaajaurallaan Ilves-kasvatin tilille kertyi playoffsit mukaan luettuna 267 Liiga-ottelua ja 147 Mestis-ottelua. Kaudella 2013-2014 Ilveksen Liiga-joukkueen kapteenina toiminut puolustaja saavutti urallaan U16- ja U18-sarjojen Suomen mestaruudet, alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa, U20-sarjan SM-pronssia ja Mestiksen hopeaa.

– On erittäin hienoa palata Ilveksen organisaatioon viiden vuoden tauon jälkeen. Uskon, että omalla osaamisellani pystyn kehittämään monipuolisesti seuran toimintaa tekemällä arjen harjoittelusta entistäkin laadukkaampaa ja yksilöllisempää, sanoo Jarkko Näppilä.

Näppilä toimii Ilveksen sopimuspelaajien henkilökohtaisena valmentajana vastuualueenaan yksilöiden kokonaisvaltainen kehittäminen arjessa. Hänen monipuoliseen työnkuvaansa sisältyvät muun muassa lajitaitojen kehittäminen seuran joukkueharjoitusten ulkopuolella, pelaajien fyysisten ja henkisten ominaisuuksien kehittäminen sekä kuormituksen ja arjen hallinnan seuranta.

– Urheilullisesti Ilves on jo noussut yhdeksi Liigan kärkijoukkueista. Viimeiset kolme vuotta olen seurannut tiiviisti joukkueen edesottamuksia nähden noin 80 prosenttia Ilveksen kaikista otteluista. Sen puolesta omaan melko hyvän tuntuman siitä, missä joukkue tällä hetkellä menee. Ilvekseen on viime vuosien aikana tullut paljon nuoria lupaavia pelaajia kehittymään, joten seura nähdään jo nyt potentiaalisena vaihtoehtona ottaa seuraava askel uralla, toteaa Näppilä.

– Omana tehtävänäni on vahvistaa Ilveksen asemaa paikkana, jossa yksilön kehittymiseen panostetaan monipuolisesti ja on loistavat mahdollisuudet kehittyä urheilijana ja pelaajana. Tietysti uusi valmistuva UROS LIVE -areena ja sen mukanaan tuomat kansainvälisen tason huippuolosuhteet tekevät Ilveksestä ja Tampereesta sellaisen paikan, jonne pelaajat haluavat tulla.

Lisäksi Näppilä tukee roolissaan Ilves Hockey Oy:n ja Ilves ry:n kilpavaiheen pelaajapolkua konsultoimalla ja kehittämällä myös seuran U20-joukkueen ja nuorempien ikäluokkien yksilöiden toimintaa sekä ohjaamalla yhteistyöseura KOOVEE:n Mestis-joukkueessa pelaavien Ilveksen sopimuspelaajien kehittymistä.

– Jääkiekko on pelinä muuttunut sääntömuutosten sekä ikärakenteen nuorentumisen myötä entistä nopeammaksi, mikä pitää huomioida yksilöiden arjessa kokonaisvaltaisesti. Lisäksi nykyään on olemassa enemmän tutkimustietoa harjoittelusta, mikä auttaa valtavasti arjessa sekä yksilöiden kehittymisessä.

Organisaation tavoitteena on luoda seuralle kilpailuetua tehostamalla Ilves ry:n ja Ilves Hockey Oy:n yhteistyötä entisestään sekä kehittää Ilveksen vetovoimaa tarjoamalla pelaajille nykyistäkin paremmat kehittymis- ja menestymismahdollisuudet seurassa ammattivalmentajien alaisuudessa.

– Tavoitteenamme on pelaajakehitysmalli, jossa joukkueen valmennusryhmään kuuluva vastuuhenkilö koordinoi yksilöiden arkea, harjoittelua ja kokonaisvaltaista urheilijan elämää. On hienoa, että meillä oli Suomessakin jatkuvasti kiristyvässä kilpailussa mahdollisuus luoda uusi toimenkuva Ilvekseen ja saimme Jarkko Näppilän innostumaan täysin uudenlaisesta mallista toiminnassamme. Uskomme Jarkon olevan kaikin puolin paras mahdollinen henkilö tähän tehtävään – hänen kiistattomat näyttönsä viime vuosilta puhuvat jo puolestaan, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Juha Koskela ei jatka valmennusryhmässä

Kausina 2018-2021 Ilveksen fysiikkavalmentajana toiminut Juha Koskela ei jatka seuran palveluksessa. Ilves kiittää Koskelaa seuran hyväksi tehdystä laadukkaasta työstä.

Kauden 2021-2022 kausikorttimyynti käynnistyy!
Santeri Hatakka teki NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa
UUTISET