1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilveksen vieraspeliviikonloppu käynnistyy Vaasasta

Ilveksen vieraspeliviikonloppu käynnistyy Vaasasta

Marko Herckman
Sport TO 17.7. klo 02:00 Ilves

Ilves pelaa viikonloppuna kaksi vierasottelua. Ensimmäinen niistä on tänään Vaasassa Sportia vastaan. Molemmilla joukkueilla on kova nälkä voittoon vaikeahkon alkukauden jälkeen.

Molemmilla vaikeahko alkukausi

Ilves pelasi keskiviikkona kaksijakoisen pelin SaiPaa vastaan. Avauserässä nuori Ilves pisti jalkaa ja kiekkoa liikkeelle, SaiPan ollessa vaihdosta toiseen ottavana osapuolena. Ilves järjesti ensimmäisessä erässä kaksi komeaa maalia – Mikael Kurosen avausmaali oli koko viisikon oivallinen taidonnäyte ja toinen maali Eemeli Suomen röyhkeä yksilösuoritus. Toiseen erään Ilveksen peli lopahti ja vierailijat nousivat tasoihin. Kolmannessa erässä Ilveksellä oli mm. Tapio Laakson rangaistuslaukauksen myötä mahdollisuutensa ratkaista ottelu, mutta SaiPa onnistui lopulta viemään pisteet mukaansa David Goodwinin läpiajomaalilla.

Sport on kiekkoillut alkukaudesta maalirikkaita otteluita – kolmessa pelissä vaasalaiset ovat tehneet kymmenen maalia ja päästäneet 15. Avauskierroksella Sport haki 3-5-vierasvoiton Lahdesta, mutta kaksi seuraavaa peliä on päättynyt tappioon. Tämän viikon ainoassa pelissään Sport romahti kolmannessa erässä Turussa. TPS latoi päätöserässä kiekon viidesti vaasalaisten maaliin ja vei voiton tylyin 7-2-lukemin.

Ikonen nousee heti ykkösketjuun

Ilveksen kokoonpano kokee jälleen kauden neljännessä ottelussa muutoksia. Juuso Pulli on sivussa kuukauden verran ja Sami Sandell on sivussa ylävartalovamman takia. Harjoituspelissä HPK:ta vastaan loukkaantunut Joona Ikonen tekee tänään paluun kaukaloon. Ikonen hyökkää ykkösketjussa Tapio Laakson ja Otto Koivulan kanssa. Nokialaislähtöisillä Koivulalla ja Ikosella on pitkä yhteinen historia juniorikaukaloista ja on mielenkiintoista nähdä kuinka yhteispeli alkaa sujumaan liigatasolla.

Mikael Kuronen onnistui edellispelissä avaamaan maalitilinsä. Tänään kakkosketjun keskellä pelaava Kuronen edustaa pelaajatyyppiä, jota Ilveksen nuori joukkue kaipaa. Kuroselta odotetaankin kauden mittaan isoa vastuunkantoa. Eemeli Suomi teki hienon maalin edellispelissä – taitavalta hyökkääjältä voi odottaa edelliskausia tasaisempaa suorittamista. 37-vuotias Arto Laatikainen on Ilves-puolustuksen isähahmo. Laatikainen ei ole kentällä se kaikista räiskyvin pelaaja, mutta kannattaa seurata kokeneen puolustajan oikea-aikaisia ratkaisuja.

Sportin kauden alun tehokkain pelaaja Joonas Komulainen on tänään sivussa flunssan takia. Vaasalaisten pistepörssin kärki on näin alkukaudesta täynnä lähinnä santapaperiosaston miehiä Markus Kankaanperästä Filip Riskaan. Sportin uusi ulkomaalaishyökkääjä Sam Povorozniouk on kerännyt tähän mennessä kaksi syöttöpistettä. Sportin maalilla jatkaa Mika Järvinen.

Ilves hakee ehjää 60 minuuttista

Ilves lähtee Vaasaan hakemaan kauden ehjintä 60 minuuttistaan. Etenkin toiset erät ovat olleet tähän asti vaikeita tamperelaisille. Keskiviikon SaiPa-pelin avauserä väläytteli siitä potentiaalista, joka Ilveksen reservistä löytyy. Nyt nuoten joukkueen täytyy löytää tasapainoisempaa otetta tekemiseen, jota kautta voittojakin alkaa varmasti kertyä.

Sport tulee varmasti kovalla sykkeellä hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Turun rökäletappio antaa varmasti automaattisesti lisää sytykettä vaasalaisille ja Ilveksen pitää keskittyä vaihdosta toiseen huolellisesti omaan tekemiseensä. Joukkueet ovat usein pelanneet kuumia otteluita keskenään, mutta nyt se ei välttämättä ole kummankaan intresseissä. Edessä lienee tasainen ottelu, jossa erikoistilanteet saattavat näytellä ratkaisevaa osaa.

Ilveksen game worn -pelipaidat myyntiin verkkokauppaan 15.9.
Ilvekselle kauden avauspiste, Sport juhli jatkoajalla
UUTISET