1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves ei pystynyt tilkitsemään hunajapurkkia

Ilves ei pystynyt tilkitsemään hunajapurkkia

Milla Mettiäinen

Semifinaalisarjan neljäs ottelu Turussa päättyi kotijoukkueen 3-0-voittoon, siirtäen Turun Palloseuran 3-1-johtoon semifinaalisarjassa.

Tasaisen kamppailun avauserä

Les Lancaster lämäsi ottelun avausvedon Ilvekseltä. TPS:lle ei paikkoja avautunut heti ottelun kärkeen, vaikka Ilveksen lyömät pitkät kiekot toivatkin avaukset keltavihreiden puolustusalueelle.

TPS pääsi alun takkuilun jälkeen pari hyökkäystilannetta luomaan, mutta vastauksena tähän Joona Ikonen pääsi nousemaan nokikkain Kareevin kanssa. Hyvästä harhautuksesta syntyi rebound, mutta seuraava hyökkääjä ei tilanteessa ollut aivan täydellisellä ajoituksella.

Kamppailupelaaminen oli ottelun tähän asti pelatuista peleistä totutulla tasolla. Kovinkaan merkittäviä maalipaikkoja ei alun kymmenminuuttisella nähty, sillä valtaosa kiekonhallintatilanteista päätyi puolin toisin kulmakamppailuiksi.

Erän puolivälin tienoilla TPS oli päästä 3-2-hyökkäykseen, mutta tilanne päättyi huolestuttavasti, kun Aleksi Elorinne teilasi Marek Langhamerin kierien samalla itse maaliin. Langhamer tokeni tilanteesta, mutta heti perään Palloseura sai kelpo pyörityksen aikaan, kun reboundien reboundit löysivät tiensä mustavalkoisten lapoihin. Marek Langhamer kuitenkin venyi ja Ilves-puolustus pelasi hyvin uhrautuen.

Joonas Oden oli päästä mainioon nousuun, ja myöhemmin nähtiin Dominik Masinin kelpo rannelaukaus. Erän loppuviitosella nähtiin TPS:n temmellystä Ilvespäädyssä. Kun Palloseuran hyökkääjä liukui kaataen Marek Langhamerin, alkoivat tunteet kuumentua ja Ilves-kannattajien keskuudessa tunteita herättävä Markus Nurmikin sai tästä osansa. Puolustuspään hässäköistä Ilves selvisi mallinkaasti ja erä päättyi 0-0-lukemissa.

Toisella erässä Ilves jäähyilee

Erän kärkeen Palloseura kävi Ilvesmaalilla kohahduttamassa turkulaisyleisöä, mutta toiveikkuudesta huolimatta TPS ei maalia aikaan saanut. Ilves sai perään useamman vastahyökkäyksen, jossa ykkösnikkareina nähtiin Eemeli Suomi ja Balazs Sebok. Dominik Masin ja Joni Ikonen käyvät kumpikin kahteen kertaan kokeilemassa laukauksensa terävyyttä, mutta aivan kiekko ei paikkaa maalista löytänyt.

TPS sai pelattua siirretyn rangaistuksen voimin kuudella kenttäpelajalla liki minuutin, mutta lopulta kiekko löysi tiensä ainoastaan muikkuverkkoihin. Ottelun ensimmäisen rangaistuksen kärsijäksi päätyi Juuso Pulli, tämän halailtua vastustajaa maalin takana. Ilveksen illan ensimmäinen alivoima oli kovan pyörityksen alla, mutta selvitti tilanteen.

Alivoiman jälkeen Ilves sai aikaan painetta turkulaispäädyssä ja paras paikka sutia kiekko tyhjään tilaan oli Kontiolalla, mutta kiekko viuhui ikävästi yli maalin. TPS onnistui pyörimään pitkään Ilveksen puolustusalueella, mutta Tuomas Salmela päätti tämän paineen tulisella siniviivasta lähteneellä lämärillä.

Markus Nurmi pääsi nokikkain Marek Langhamerin kanssa, mutta tšekkivahti hoiti helpot pois. TPS:lle tarjoutui kuitenkin uusi mahdollisuus, sillä Petri Kontiola päätyi jäähyboksiin kaksiminuuttiselle koukkaamisen myötä erän lopussa. TPS ei erän lopussa onnistunut ylivoimaa hyödyntämään, mutta sitä jäi vielä kolmannen erän alkuun vajaa minuutti jäljelle.

Palloseura avaa maalihanan kolmannessa erässä

Erän alussa 47 sekuntia jäljellä ollut alivoima kului ohi ilman takaiskuja. Kamppailu oli kiivasta kummassakin suunnassa. Ilves pystyi paineistamaan hyökkäyksessä ja luomaan vetopaikkoja useaan otteeseen.

TPS alkoi saada aikaan pidempiä ja pidempiä pyörityksiä, kunnes lopulta kiekko pomppi vapaaseen tilaan siniviivan yllä. Juuso Pärssinen ennätti kiekkoon ensimmäisenä, ja lämäsi kiekon tolpan sisäreunaan, josta kiekko teki kunniakierroksen maaliverkossa. Palloseura siirtyi 1-0 johtoon.

Kun maalien makuun päästiin, nappasi Markus Nurmi kiekon maalintauskamppailussa, josta syöttö maalin eteen Juuso Pärssiselle, joka lopulta kääntää vielä kerran, löytäen Pyyhtiän pikku syötöllä maalin toiselta laidalta. Pyyhtiä onnistuu livauttamaan kiekon tyhjään tilaan, vieden kotijoukkueen 2-0-johtoasemaan.

Ilvekselle tarjoutui illan ensimmäinen ylivoima, kun Eetu Liukas komennettiin jäähylle huitomisesta. Ylivoimaa ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä.

Les Lancaster onnistui saamaan laukauksen pomppujen kautta viivasta maalille. Ottelua oli jäljellä kolmisen minuuttia, kun Marek Langhamer jätti paikkansa tolppien välissä ja Ilves tavoitteli avausosumaansa kuuden kenttäpelaajan voimin. Kaksi ensimmäistä TPS yritystä tyhjiin meni maalin ohi. Kolmannen Markus Nurmi viimeisteli varmasti kuljettaen kiekon maaliin. Ottelun loppulukemat 3-0.

Kotietu siirtyi Turkuun
5. semifinaali – vain voitto kelpaa
UUTISET