Mikko Alahäivälä
Kärpät TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Keskiviikkona Hakametsän maalijuhlissa KalPasta 7-4-voiton ottanut Ilves saa tänään Oulussa vastaansa Kärpät. Nimivahva kotijoukkue on voittanut kuudesta ottelustaan viisi, joten haaste on jälleen Oulussa totutun kova.

Kärpät aloittanut vahvasti

Kärppien tilillä on kuudesta ottelusta kolme kolmen pisteen voittoa ja kaksi kahden pisteen jatkoaikavoittoa. 13 pistettä oikeuttavat sarjataulukon toiselle sijalle. Liigan avausviikolla oululaiset kaatoivat vieraissa HPK:n maalein 2-3 ja kotihallissaan Sportin 3-1. HPK:ta vastaan maalinteossa onnistuivat Sami Anttila sekä puolustajat Shaun Heshka ja Topi Niemelä. Sportin verkkoja puolestaan heiluttivat Jesse Puljujärvi, Tino Metsävainio ja Janne Pesonen.

Viime viikolla Kärpät kaatoi kotonaan Jukurit jatkoajalla maalein 2-1 ja vieraissa Ilveksen 1-3 sekä JYPin jatkoajalla 3-4. Jukurit-pelin maalit iskivät Radek Koblizek sekä Shaun Heshka, ja Ilves-pelissä osuivat Otto Karvinen, Jesse Koskenkorva ja Janne Pesonen. JYPiä vastaan Kärpät nousi tasoihin viimeisellä minuutilla pelatessaan ilman maalivahtia ja iski voittomaalin jatkoajalla. Maaleista vastasivat kahdesti osunut Otto Karvinen, Mikko Niemelä ja ratkaisun iskenyt Juho Lammikko. Kokenut Jussi Jokinen lensi päätöserässä ulos päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi, ja jälkiseuraamuksena hyökkääjälle langetettiin kahdeksan ottelun pelikielto.

Tällä viikolla joukkue koki kauden ensimmäisen tappionsa vieraissa, kun Tappara oli tiistaina parempi lukemin 3-2. Oululaisten osumat tekivät Otto Karvinen ja Aku Räty. Kärppien hurja putki päästämättä alivoimamaalia jatkui tässäkin ottelussa. Kuudessa pelissä yhteensä 23 kertaa alivoimalle joutuneet oululaiset eivät ole päästäneet vielä yhtään alivoimamaalia.

Kärppien pistepörssin kärjessä on tehot 4+1=5 iskenyt 29-vuotias Otto Karvinen, jonka piste-ennätys Liigassa ennen tätä kautta on kymmenen pistettä. Pohjois-Amerikasta Kärppiin palannut Jesse Puljujärvi on merkkauttanut saldon 1+4=5, ja oululaisten tehokkain puolustaja on ollut Shaun Heshka pisteillä 2+2=4. Joukkueen alkukauden peliaikakuningas on tsekkiläispuolustaja Jakub Krejcik. Kärppien maalin suulla ovat vuorotelleet slovakkivahti Patrik Rybar ja Justus Annonen, joiden torjuntatilastot ovat Liigan parhaimmistoa.

Ilveksellä alla helpottava avausvoitto

Viiden tappiollisen ottelun jälkeen Ilves avasi keskiviikkona maalihanansa Hakametsässä ja kaatoi KalPan maalein 7-4. Peliesitys jätti parannettavaa puolustamisen osalta, mutta hyvä hyökkäyspelaaminen ja viimeistely tuottivat viimeinkin kauden ensimmäisen pistepotin. Ottelun hahmo oli liigauransa ensimmäisen hattutempun iskenyt keskushyökkääjä Robert Leino.

Keskushyökkääjät olivat muutenkin vahvasti esillä, sillä viisi ensimmäistä ottelua sivussa ollut Antti Saarela laukoi heti ensimmäisessä vaihdossaan ensimmäisen liigamaalinsa Ilveksessä. Buffalo Sabresin riveistä palannut Arttu Ruotsalainen puolestaan teki pisteet 1+1=2 ja oli muutenkin hyvin esillä. Kahdesta muusta osumasta vastasivat ykkösketjun laitahyökkääjät Eemeli Suomi ja Teemu Rautiainen. Puolustaja Niko Peltola urakoi joukkueen takalinjoilla yli 25 peliminuutin edestä ja keräsi ohessa kaksi syöttöpistettä.

Ilveksen ylivoimapelaaminen on jatkunut tehokkaana, ja viime pelissäkin pakkopeli tuotti kaksi osumaa. Viime viikon perjantaina pelattu Ilves-Kärpät-ottelu on kauden ainoa peli, jossa tupsukorvat eivät ole tehneet ylivoimamaalia. Kuudessa ottelussa on syntynyt yhteensä 27 yrittämällä kahdeksan maalia, ja ylivoimaprosentti 29,63 on Liigan kolmanneksi paras. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa pahasti takunnut alivoima on myös saatu viilattua kuntoon, sillä kolmessa edellisessä pelissä Ilves ei ole joutunut antautumaan kertaakaan alivoimalla.

Edelliset kohtaamiset

Ilves ja Kärpät ovat pelanneet viime vuosina monia tasaisia otteluita, joissa lopputulema on kuitenkin pysynyt samana. Ilveksen hyvätkään otteet eivät ole tuottaneet kaivattua lopputulosta, ja Kärppien voittoputki Ilvestä vastaan onkin jo peräti 15 ottelun mittainen. Pudotuspeleissäkin kohdanneet joukkueet iskivät viime kaudella yhteen kahdeksassa ottelussa, joista kuusi päättyi Kärppien yhden maalin voittoon ja näistä kolme jatkoajalla.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 28.9.2019

Hyökkääjät:
Matias Maccelli (1-2 viikkoa)

Maalijuhlat Hakametsässä – Ilvekselle kauden avausvoitto
Kärppien avauserä jätti Ilveksen statistin asemaan
UUTISET