1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves hakee paluuta voittokantaan – Sport vieraana perjantai-illan ottelussa

Ilves hakee paluuta voittokantaan – Sport vieraana perjantai-illan ottelussa

Mikko Alahäivälä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Sport

Keskiviikon HIFK-pelistä irronneen pisteen myötä sarjataulukossa kolmanneksi noussut Ilves saa tänään Hakametsään vieraakseen Sportin. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoista palanneista Ilves-pelaajista hyökkääjä Matias Maccelli oli mukana jo keskiviikon ottelussa, ja tänään kokoonpanossa ovat myös maalivahti Lukáš Dostál ja puolustaja Santeri Hatakka.

Taistelu kärkisijoista jatkuu

Ilveksen neljän ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona, mutta 2-3-jatkoaikatappio jatkoi silti tamperelaisten pisteputken viiden ottelun mittaiseksi. Sarjataulukon kakkossijaan on tällä hetkellä matkaa kuusi pistettä. Seitsemäntenä eli suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavista sijoista seuraavana oleva HPK puolestaan on Ilveksestä yhdeksän pisteen päässä.

Keskiviikkona Ilves johti ottelua kahdesti, mutta HIFK nousi kummallakin kerralla tasoihin Ilves-puolustajien luistinten kautta maaliin kimmonneilla osumilla ja teki 2-3-voittomaalin jatkoajalla. Viime viikolla Ilves kaatoi Ässät jatkoajalla lukemin 1-2, TPS:n 5-3 ja KalPan 2-4.

Ilveksen pistepörssiä johtava kapteeni Eemeli Suomi on koko Liigan pistepörssissä kuudentena tehtyään 35 ottelussa pisteet 17+16=33. Teksti-TV-listalle eli 20 parhaan joukkoon mahtuu myös Robert Leino tehoilla 6+24=30. Tulokkaiden pistepörssiä johtava ja paluunsa jälkeen HIFK:ta vastaankin osuneen Matias Maccellin saldo 27 ottelussa on 11+15=26. Niko Peltola on Liigan puolustajien pistepörssissä neljäntenä tehoilla 4+21=25.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoista palannut Lukáš Dostál on tänään jälleen Ilveksen maalin suulla. Tälläkin kaudella vakuuttavia otteita esittäneen tšekkimaalivahdin torjuntatilastot ovat sarjan parhaimmistoa.

Sport pyrkii lähemmäs pudotuspeliviivaa

Vaasan Sportin saldona on 36 ottelun jälkeen 10 voittoa ja 34 pistettä, joilla kotkapaidat ovat sarjataulukossa neljäntenätoista. Pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan kymmenenteen sijaan vaasalaisilla on tällä hetkellä matkaa yhdeksän pistettä.

Viime viikolla kotkapaitojen tilille kirjautui sekä tappio että voitto. Maanantaina Sport hävisi Lukolle voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2, mutta perjantaina SaiPa kaatui Vaasassa maalein 5-2. Tällä viikolla Sport kohtasi keskiviikkona kotonaan Tapparan, jolle vaasalaiset taipuivat maalein 1-2.

Sportin kultakypärää kantaa kanadalaishyökkääjä Chris DeSousa, joka on merkkauttanut 35 ottelussa saldon 12+13=25. Sportin tehokkain puolustaja on Valtteri Viljanen, joka nähtiin Ilveksessäkin kaudella 2017-2018. Viljanen on jo rikkonut piste-ennätyksensä tehtyään tällä kaudella 36 ottelussa pisteet 4+17=21. Muista ex-ilveksistä Turo Asplundin tehot ovat 3+15=18, Toni Kallelan 7+4=11 ja Juho Liuksialan 3+7=10.

Sportin maalilla vastuuta jakavat Niko Hovinen ja Stefan Steen. Tänään torjuntavuorossa on Steen.

Aiemmat kohtaamiset

Ilves on tämän kauden kohtaamisissa niskan päällä otteluvoitoin 3-0. Tupsukorvat kaatoivat vaasalaiset kauden kolmessa aiemmassa kohtaamisessa lukemin 3-0, 2-4 ja 2-3.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 10.1.2020

Hyökkääjät:
Joona Ikonen (3-5 viikkoa)
Samuli Vainionpää (2-4 viikkoa)

Lätkäehtoo: Ilves-Sport 10.1.2020
Ilves kunnioittaa seuran merkkihenkilöitä Ilves Hockey Legends -aateloinnilla
UUTISET