Marko Herckman

Semifinaalien kolmas peli pelattiin torstaina Tampereella. Ilves piti pitkään voiton avaimia kädessään, mutta sitkeästi puolustanut Pelicans nappasi lopulta voiton lukemin 2-3. Lahtelaiset johtavat sarjaa nyt voitoin 2-1. Seuraava kohtaaminen pelataan lauantaina Nokia Arenalla.

Areena kiehuu avauserässä

Nokia Arena on ollut koko kauden ajan melkoinen hornankattila, mutta semifinaalien ensimmäisessä kotipelissä meno tuntui yltyneen taas seuraavalle tasolle. ”Tampereen ykkönen – Ilves!” huudot kumisivat jylhästi kun kotijoukkue pisti erän alussa kiekkorallin pyörimään. Ilves vei hyvin lujasti pelin alkua, mutta Eetu Tuulolan tolppalaukausta lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt.

Pelicansin hyökkäykset erässä olivat harvalukuisia, mutta yksi niistä tuotti tulosta kun taustalta noussut Ben Blood pääsi iskemään Jakub Malekin maalin edustalle pyörimään jääneen kiekon verkkoon ajassa 14.01. Ilveksellä erässä riitti useampikin paikka – paras oli kenties Matias Mäntykiven puhdas läpiajo, jonka Patrik Bartosak kuitenkin torjui.

Vahvasti jälleen kamppaillut Eemeli Suomi aiheutti Pelicans-puolustaja Saku Salmiselle jäähyn pari minuuttia avausosuman jälkeen. Ilves onnistui tekemään semifinaalien ensimmäisen ylivoimamaalinsa, kun Petri Kontiolan upea poikittaissyöttö löysi Henrik Haapalan, joka laittoi erän päätösnumeroiksi 1-1.

Jakub Malek pelasi liigauransa ensimmäisen playoffs-pelin. Ensimmäisessä erässä Ensi tiistaina 21 vuotta täyttävä tsekkiveskari torjui ensimmäisessä erässä neljä kertaa. Kuva: Jimi Soinila, Ilves.com

Toinenkin erä tasan

Ilves jatkoi hyvällä intensiteetillä toisessakin erässä ja oli käytännössä koko ajan hallitsevampi osapuoli. Anton Mylläri joutui kaatamaan maalin eteen pyrkineen Les Lancasterin ja Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 23.14. Ylivoima jauhoi kauniin kuvion ja Lancaster, sekä Petri Kontiola pelasivat keskustaan Tommi Tikalle, joka nosti Ilveksen 2-1-johtoon. Eemeli Suomi teki tärkeää työtä maalin edustalla.

Pelicans pääsi erän puolivälin jälkeen ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Ilves pelasi hyvän alivoiman, mutta Leo Lööfin vapauduttua rangaistusaitiosta Tyler Kelleher pääsi iskemään poikittaissyötöstä pelin tasoihin. Ilveksen loppuerän paras paikka tuli sekin miesylivoiman aikana, mutta Petri Kontiolan laukaus kilahti ylärimasta ensin alas ja sitten ulos maalialueelta. Päätöserään mentiin erittäin jännittävästä 2-2-tilanteesta.

Petri Kontiola oli juonikkaalla pelipäällä ja järjesti monta maalintekopaikkaa. Kuva: Jimi Soinila, Ilves.com

Ilves ei osu

Kolmannen erän ensimmäinen kymppi oli Pelicansin paras ja vieraat saivat muutaman mainion paikan. 2-3-maali tuli hieman yllättävältä taholta, kun Ben Blood pääsi iskemään vastakiekkoon ja veto sattui painumaan aivan maalin ylänurkkaan ajassa 48.14.

Joona Ikosen laukoman Ilveksen illan kolmannen tolppaulaukausken lisäksi Ilveksellä oli erässä monta paikkaa nousta tasoihin ja mennä ohikin. Tommi Tikka ja Petri Kontiola pääsivät yrittämään pariinkin kertaan, Eemeli Suomi ja Matias Mäntykivi kertaallaan. 31 kertaa pelissä torjunut Patrik Bartosak sai kuitenkin varusteensa eteen. Ilves ei onnistunut tasoituksessa ja Pelicans onnistui puolustamaan 2-3-voiton.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksellä olisi ollut avaimet ratkaista peli jo kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta tehottomuus vaivasi ja Bartosak pelasi vahvasti Pelicansin maalilla. Pelicans sen sijaan oli omissa paikoissaan äärimmäisen tehokas – Jakub Malekille kertyi pelissä vain 14 torjuntaa.