1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Semifinaalit saapuvat Tampereelle – Ennakossa Tommi Tikan kommentit

Semifinaalit saapuvat Tampereelle – Ennakossa Tommi Tikan kommentit

Marko Herckman
Ilves TO 6.4. klo 18:30 Pelicans

Perjantaina käynnistynyt Ilveksen ja Pelicansin välinen semifinaalisarja on kahden ottelun jälkeen tilanteessa 1-1. Toisessa ottelussa kuumaksi äitynyt playoffs-kiuas saa seuraavan löylynheiton torstaina Nokia Arenalla.

OSTA OTTELULIPPU

Ilves palaa kotiareenalle

Ilveksellä jäi paljon hampaankoloon lauantain kamppailusta. Hyökkäyspäästä puuttui paljon tärkeitä pelaajia Aku Rädyn, Balazs Sebökin ja Jarno Koskirannan poissaollessa. Lisähuolia toi Eemeli Suomen pelottavan näköinen loukkaantuminen. Tärkeiden hyökkääjien puuttuminen näkyi etenkin ylivoimapelissä. Kaikesta huolimatta Ilves löysi Lahdessa vielä kolmannessa erässä hurjan kirivaihteen, joka ei kuitenkaan riittänyt.

Ilves osoitti kuitenkin materiaalin laajuutta ja luonteen kovuutta, jotka ovat pitkässä playoffs-sarjassa ensiarvoisen tärkeitä. Seuraavat kolme ottelua pelataan Nokia Arenalla, jossa Ilves on ollut äärimmäisen kova.

Pelicans sai pitkästä aikaa lepoa

Pelicans onnistui kuin onnistuikin kampeamaan toisesta pelistä voiton, vaikka Ilves hallitsi pitkiä aikoja. Lahtelaiset ovat läpi kauden olleet sitkeä porukka, joka tuntuu löytävän erilaisia keinoja voittoon. Seitsemän pelin sarja neljännesfinaaleissa KalPaa vastaan tahkonnut Pelicans sai pitkästä aikaa kunnon pelitauon ja on varmasti hyödyntänyt sen sekä lepäämällä, että etenkin puolustuspeliään tilkitsemällä.

Nokia Arenalla pussinokat pääsevät paineettomasta tilanteesta, joka varmasti vapauttaa joukkueen pelaamista.

Seuraa heitä:

Tommi Tikka oli neljännesfinaaleissa porilaisten hampaissa ja sama meno jatkui heti Lahdessa. Se kertoo siitä, että kovaa pelaava sentteri on hoitanut päivätyönsä erinomaisesti. Tikka onkin kuin tehty playoffs-pelaajaksi. Jokainen tilanne pelataan kovaa loppuun asti ja lisäksi varastosta löytyy kiekollista osaamista. Puolustaja Leo Lööf on jäänyt hieman vähälle huomiolle tällä kaudella. Hyvällä itseluottamuksella pelaava ruotsalaispakki ratkaisi ensimmäisen ottelun upealla laukauksella ja tekee muutenkin kentällä peliä edistäviä ratkaisuja. Lööfin otteista kannattaa nauttia nyt, sillä ei olisi yllätys jos nuori puolustaja pelaisi lähivuosina NHL-kaukaloissa.

Lukas Jasek oli yhdessä maalivahti Patrik Bartosakin kanssa Pelicansin henki ja elämä kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa. Jasek on tehojensa lisäksi tärkeä alivoimapelaaja ja pelaa tilanteet loppuun asti. Bartosakin huipputorjunnat piti Ilveksen aisoissa lauantain ottelussa. Mielenkiintoista on myös nähdä, minkälaisen vastaanoton Ben Blood saa torstaina Nokia Arenalla.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Saavuthan ajoissa paikan päälle ruuhkan välttämiseksi. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan mietteitä semifinaalisarjasta. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Playoffs-alkushow alkaa kello 18:15. Toisella erätauolla on luvassa Leaders Leaguen tanssiesitys. Ottelutapahtumassa on mahdollisuus osallistua Tampereen Ilves -sovelluksella mobiilipeleihin: Ilves Pregame -avausmaaliveikkaus, Kotipizza-pelaajaäänestys sekä Ilves Trivia -tietovisa. Palkintoina mobiilipeleissä Ilves-pelaajan maila, Kotipizzan lahjakortti ja Ilves-tuotteita. Lisätiedot: ilves.com/app

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan kommentit ottelusta sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen. Ilta jatkuu Taproomissa livemusiikin parissa, kun lavalle nousee esiintymään Matti Oksa.


Tommi Tikka viihtyy kiihkeissä playoffs-peleissä

Ilveksen ja Pelicansin semifinaalisarja käynnistyi tasaisissa ja tunteikkaissa merkeissä Lahdessa. Tommi Tikka odottaa sormet syyhyten sarjan jatkoa torstaina Nokia Arenalla.

– Kovia ja tasaisia playoffs-pelejä ovat olleet. Tiukkaa vääntöä ja tunnetta ollut hyvin mukana. Ollaan pelattu ihan hyvin, mutta pystytään kyllä vielä parantamaan. Siitä lähdetään, että saadaan vielä napsu lisää omaan peliimme, Tikka analysoi sarjan avauspelejä.

Mikä sitten on se napsu, jota Tikka kaipaa Ilveksen peliin?

– Jänteen pitää kestää koko pelin ajan ja pitää pystyä pelaamaan tasaisesti koko 60 minuuttia. Jos me pelataan omalla parhaalla tasolla, niin uskon että se riittää kyllä jatkoon. Kyllä tietysti joitain pelillisiäkin juttuja pitää pystyä parantamaan, mutta ennen kaikkea se tasaisuus on se juttu.

Runkosarjaan nähden playoffseissa on tuttuun tapaan nähty lisää tunnetta ja fyysisyyttä. Etenkin lauantaina joukkueiden välillä kipinöi jo kunnolla.

– Onhan runkosarjassakin pelejä, joissa tunnetasot ovat tapissa, mutta kyllä se selkeästi nousee vielä playoffseissa ja on mukana joka pelissä. Ässiä vastaan sarja oli tosi fyysinen. Pelicans on vähän eri tyylinen joukkue, mutta kyllä tässäkin sarjassa kovaa pelataan, Tikka linjaa.

Tommi Tikka jos kuka onkin pelaajatyyppinä rakennettu juuri koviin playoffs-peleihin. Ne ovat ennen tätä kautta olleet harvinaista herkkua sentterin uralla, joten nyt Tikka nauttii tilanteesta täysillä.

– Kyllä tästä nauttii tosi paljon. En ole aikaisemmin ollut kuin pari kertaa säälipleijareissa. On se tosi siistiä pelata näitä pelejä – tunnetasot on tapissa peleissä ja halleissa loistava tunnelma. On tämä hienoa aikaa.

Tikka on noussut kauden aikana yhdeksi suosituimmista Ilves-pelaajista. Vastustajat saattavat olla eri linjoilla tilanteet aina loppuun asti pelaavasta Tikasta ja niin Porissa kuin Lahdessakin on Tikka saanut reilusti huomiota katsomosta kuuluneiden huutojen pohjalta.

– Olen minä välillä jotain kuullut, mutta ei siinä sen kummempaa. Ihan kiva juttu se on, eikä mitenkään minua haittaa.

Ilveksen kannattajille sentterillä on ytimekäs viesti.

– Ihan loistava fiilis on ollut koko ajan hallissa. Jatkakaa vaan samaan mallin, Tikka kiittelee.

Päivitys Eemeli Suomen tilanteeseen
Ilves hallitsi – Pelicans voitti
UUTISET