Mikko Alahäivälä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 KalPa

Ilves isännöi tänään Hakametsässä KalPaa. Buffalo Sabresin riveistä täksi kaudeksi Ilvekseen palanneen hyökkääjä Arttu Ruotsalaisen ohella kotijoukkue saa kokoonpanoonsa takaisin puolustaja Aleksi Elorinteen ja ensimmäisen liigaottelunsa Ilves-paidassa pelaavan hyökkääjä Antti Saarelan.

Viime kauden tehoketju jälleen kasassa

Liigan parhaimpiin pelaajiin lukeutunut hyökkääjä Arttu Ruotsalainen iski viime kaudella 59 runkosarjaottelussa pisteet 21+21=42 ja muodosti kapteeni Eemeli Suomen sekä varakapteeni Teemu Rautiaisen kanssa vaarallisen ketjun. Suomi teki 49 ottelussa pisteet 18+21=39 ja Rautiainen 57 ottelussa 17+17=34. Ruotsalaisen paluun myötä viime kauden tehoketju on jälleen kasassa ja Ilveksellä yksi tärkeä vastuunkantaja lisää.

Kotijoukkue saa tänään toisenkin mielenkiintoisen keskushyökkääjän takaisin kokoonpanoonsa, kun avauskierrokset sivussa ollut Antti Saarela pelaa ensimmäisen liigaottelunsa Ilveksen paidassa. Kesällä 18 vuotta täyttänyt laitilalaislähtöinen hyökkääjä teki kolmessa pelaamassaan harjotusottelussa pisteet 2+1=3. Kolme edellistä peliä sivussa ollut puolustaja Aleksi Elorinne palaa myös tänään tositoimiin.

Viiden pisteettömän ottelun jälkeen Ruotsalaisen ja Saarelan mukanaan tuoma piristysruiske ja lisääntynyt kilpailu ovatkin tervetulleita asioita, mutta kurssin kääntyminen vaatii kuitenkin koko joukkueelta kovaa työntekoa ja pelitavallisten asioiden loksahtamista paremmin kohdilleen. Sanomattakin on selvää, että paine avausvoiton ottamiseen on kasvanut ja sen saavuttamisen merkitys korostuu nuoressa joukkueessa.

Ilveksen viime viikko käynnistyi keskiviikkoisella 2-4-kotitappiolla TPS:ää vastaan. Perjantaina Kärpät oli myös parempi maalein 1-3 ja lauantaina Porissa Ässät samoin lukemin. Pelien sisällä on ollut hyviä jaksoja ja eriä, mutta kokonaisuudessaan joukkueen suoritustasossa ja -varmuudessa on ollut paljon parantamisen varaa. Tupsukorvien riveistä löytyy kuitenkin paljon potentiaalia, ja parhaimmillaan joukkue pystyy nopeaan, näyttävään ja tehokkaaseen peliin.

Tehojen muodossa alkukierrosten onnistuja on ollut Joose Antonen, jonka tilillä on viiden ottelun jälkeen pisteet 3+2=5. Kaikki Antosen maalit ovat syntyneet komeilla laukauksilla, mutta paikkoja on ollut useampaankin osumaan. Teemu Lepaus ja pari viikkoa sivussa oleva Matias Maccelli ovat merkkauttaneet kolme tehopistettä.

KalPa edennyt vuorotahtia

Kolmella peräkkäisellä kotiottelulla kautensa aloittanut KalPa on ottanut neljästä pelistään kaksi voittoa ja viisi pistettä, joilla joukkue on sarjataulukossa kymmenentenä. Perjantaina 13.9. pelatusta sarja-avauksesta irtosi 3-2-jatkoaikavoitto Jukureista, mutta seuraavana päivänä HIFK haki pisteet Kuopiosta maalein 1-2.

Viime kaudella KooKoon paidassa tehot 16+32=48 takonut keskushyökkääjä Miikka Pitkänen palasi täksi kaudeksi KalPaan ja iski heti sarja-avauksessa kaksi ylivoimaosumaa, joista jälkimmäinen oli ottelun voittomaali. Pitkäsen ohella Jukureita vastaan maalinteossa onnistui Aleksi Klemetti. HIFK-pelissä KalPan ainokaisesta vastasi Ilveksessäkin pelannut Alexander Ruuttu. KalPa-hyökkäyksen toinen Ilves-taustaa omaava pelaaja on Kai Kantola.

Viime viikolla KalPa otti kauden toisen kotivoittonsa nitistämällä JYPin perjantaina Järvi-Suomen derbyssä lukemin 5-2. Maaleista vastasivat Mikael Seppälä, Kim Nousiainen, Alexander Ruuttu, Aleksi Klemetti ja kahden tehokkaan Lukko-kauden jälkeen KalPaan palannut Janne Keränen. Vuorotahti kuitenkin jatkui, sillä lauantaina joukkueen ensimmäinen vierasottelu päättyi 1-0-tappioon KooKoota vastaan.

KalPan pistepörssin kärjessä ovat Klemetti ja Pitkänen tehoilla 2+1=3. Kolme syöttöpistettä ovat merkkauttaneet Matti Järvinen, Mikko Nuutinen ja puolustaja Lasse Lappalainen. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa kuopiolaisten maalia vartioi kokenut Eero Kilpeläinen, joka pelasi kaksi edellistä kautta Ruotsin pääsarjassa Örebro HK:n riveissä, ja KooKoo-ottelussa torjuntavuorossa oli Samu Perhonen. Neljässä ensimmäisessä ottelussa KalPan isoimmat peliminuutit keräsi kanadalaispuolustaja Ryan Wilson.

KalPan ylivoimaprosentti on 21,43 ja alivoimaprosentti 80, kun taas Ilveksen vastaavat lukemat ovat 26,09 ja 60.

Perjantaina julkaistun terveystilannepäivityksen mukaan kuopiolaisilta ovat tällä hetkellä sivussa puolustaja Otto Huttunen sekä hyökkääjät Joni Ikonen ja Julius Rantaeskola.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 25.9.2019

Hyökkääjät:
Matias Maccelli (2 viikkoa)


Ilves-Appin kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja pääset seuraamaan seuran kaikkien lajien kaikkia joukkueita. Ilveksen liigajoukkueen pelipäivinä löydät sovelluksesta muun muassa kokoonpanon ja voit äänestää ottelun parasta pelaajaa. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Ilves-tuotepalkinto.

Lataa ilmainen sovellus:

Google Play (Android) | App Store (iOS)

Lätkäehtoo: Ilves-KalPa 25.9.2019
Maalijuhlat Hakametsässä – Ilvekselle kauden avausvoitto
UUTISET