1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves ja JYP vastakkain ensimmäistä kertaa tällä kaudella

Ilves ja JYP vastakkain ensimmäistä kertaa tällä kaudella

Mikko Aaltonen
JYP LA 21.10. klo 17:00 Ilves

Ilves on palannut Ranskasta Suomen kamaralle ja matkustaa lauantaina Jyväskylään JYP:n vieraaksi. Viikon ensimmäisessä liigaottelussa on vain yksi tavoite – paluu voittojen tielle.

Ilves pääsee otteluun kahden päivän pelitauolta, joka toki piti sisällään kotimatkan Ranskasta. Rouenissa tuli tappio vajaamiehisellä kokoonpanolla lukemin 6-1 ottelussa, jossa pelitapahtumat eivät aivan kuitenkaan vastanneet lopputulosta. Ilveksellä oli paljon hyviä hallintajaksoja pelin sisällä, mutta nuori joukkue ei onnistunut siirtämään hallintaa Patinoire de l’Île Lacroix -areenan tulostaululle. Ilveksen maalista vastasi Jérémy Grégoire.

JYP pelasi Liigakiekkoa torstaina Kouvolassa, jossa kotijoukkue KooKoo oli parempi maalijuhliksi äityneessä ottelussa lukemin 6-3. JYP:n maaleista vastasivat Patrik Siikanen, Sami Niku ja Tobias Winberg.

Viime kaudella Ilves kohtasi JYP:n neljästi ja vei pisteet neljällä voitolla puhtaasti 12-0 maalieron oltua 11-4. Kaksi edellistä ottelua Ilves on voittanut nollapeleillä. Edellinen jyväskyläläisten maali Ilveksen verkkoon syntyi lähes vuosi sitten 4.11.2022, kun Braden Christoffer kavensi kotiottelun 1-2-loppulukemiin toisen erän lopussa. Ilves on pitänyt nollaa JYP:n kustannuksella nyt 140 minuuttia ja 48 sekuntia.

SEURAA HEITÄ:
Samuli Ratinen on jyväskyläläisen kiekkokoulun kasvatti ja palaa nyt Ilveksen paidassa ensimmäistä kertaa synnyinseuduilleen. Liigakauden alku meni Bolzanossa tullutta jalkavammaa parannellessa, mutta nyt Ratinen on palannut kaukaloon tuomaan energiaa, yllätyksellisyyttä ja vauhtia Ilveksen pelaamiseen. Pureeko oma koira?

Ei kai jyväskyläläisten riveistä voi nostaa seurattavaksi kuin Jerry Turkulaisen? 12 pelissä nopea ja taitava laituri on iskenyt 20 tehopistettä. Tasaisen vauhdin taulukolla runkosarjan jälkeen pistesaalis olisi hurjat 100 pistettä. Turkulainen on niin hurjassa vireessä, että häntä kannattaa seurata yli seura- ja jopa lajirajojen.

MISTÄ SEURATA:
Ottelu alkaa Jyväskylässä LähiTapiola Areenalla kello 17.00. MTV:n suora lähetys alkaa kello 16.45. ILVES+:n ottelulähetys käynnistyy kello 16.00. Teemana käsitellään taitoa ja vieraina Ilves-valmennuksen ja pelaajien lisäksi muun muassa JYPin junioriorganisaation taitovalmentaja Toni Lavia sekä JYP:n urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Syysloman huipennus – lasten peli sunnuntaina Nokia Arenalla
Päiväretki Jyväskylään toi kolme pistettä
UUTISET