Otteluennakko

Ilves janoaa takaisin voittojen tielle kokemattoman Pelicansin kustannuksella

Markus Mesiä

Keskiviikkona Turussa voittolaukauskilpailussa taipunut Ilves pyrkii takaisin voittokantaan, kun vieraskiertue pysähtyy Lahteen. Pudotuspelihaaveensa jo kuopannut Pelicans osoitti keskiviikon ottelussaan sisukkuutta nappaamalla Sportilta pisteen, vaikka joukkueen kokoonpano oli pahasti vajavainen ja kokematon.

Vähämaalisia vääntöjä

Jos tamperelaiset haikailivat alkuviikosta vielä paikkaa sarjan kärkikolmikkoon, keskiviikon tappio voittolaukauskilpailussa teki tilanteesta huomattavasti kimurantimman. Taistelu Lukon, KooKoon ja Ilveksen välillä on niin tasainen, että jokainen piste runkosarjan loppusuoran otteluista on elintärkeä kotietua silmällä pitäen.

Lähestyvät kevään tosipelit ovat tilkinneet Ilveksen puolustuspelin hurjaan iskuun. Tamperelaisten verkkoon on isketty edellisen neljän ottelun aikana vain kaksi pelitilannemaalia, minkä lisäksi varsinaisella peliajalla Lukko onnistui iskemään vielä rangaistuslaukauksesta. Lukemaan nähden 3-0-voitot KalPasta ja SaiPasta, varsinaisen peliajan 2-0-tappio Lukolle sekä taipuminen voittomaalikilpailussa TPS:lle 2-1 on tuonut harmillisen vähäisen pistepotin. Samalla tiukasta puolustuspelistä paistaa jo runkosarjan loppusuoralla häämöttävät pudotuspelit.

Samalla kun oma puolustuspää on saatu tiivistettyä vedenpitäväksi, hyökkäyspelissä on nähtävissä uhkakuvia. Ilveksen ykkösvitja on erityisesti kapteeni Eemeli Suomen johdolla aiheuttanut tuhoja ottelusta toiseen, mutta alaketjujen tehot ovat jääneet vajavaisiksi. Paikkoja on kuitenkin piisannut, joten perjantain ottelussa on syytä toivoa ketsuppipullon aukeamista.

Ilveksen tasaisten ja vähämaalisten otteluiden seurauksena myös erikoistilannepelaaminen on ollut hyvää. Alivoimaprosentti huitelee edellisen viiden ottelun ajalta liki 95 prosentissa, sillä vain TPS onnistui rokottamaan tamperelaisten jäähyn aikana. Samaan aikaan ylivoima ei ole yltänyt aivan keskitalven vaarallisuuteen. Roima 15 prosentin tehokkuus ylivoimalla on viiden ottelun otannassa Liigan alakastia.

Näytönhaluinen Pelicans

Pelicansin lupaavasti alkanut kausi tyssäsi tiiliseinään lokakuussa, jolloin lahtelaisten liito lähti syöksykierteeseen. Pelikaanilauman kautta kuvaa erityisesti se, ettei joukkue ole kauden avauskierrosten jälkeen kyennyt kertaakaan nappaamaan kahta peräkkäistä täyttä pistepottia putkeen. Päävalmentajan vaihtaminen ei tuonut talvella käännöstä parempaan, ja lopulta pudotuspelihaaveet kuopattiin Lahdessa jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan loppusuoraa.

Lahtelaiset tavoittelevat perjantain ottelussa käännöstä parempaan, sillä joukkueella on takanaan neljä peräkkäistä tappiota. Pientä lohtua toi keskiviikon vierasmatka Vaasaan, josta Pelicans nappasi pisteen matkaansa. Vaikka tappio sarjataulukon viimeisenä olevalle Sportille ei itsessään anna aihetta juhlalle, on tulos joukkueen kokoonpanon huomioiden hyvä. Pelicansin rivistössä oli vakimiehistöä vain runsaan parin kentän edestä, minkä lisäksi paikkoja täytettiin Liiga-debyyttinsä tehneillä nuorukaisilla.

Pelicansilla on yskähdellyt viime aikoina erityisesti maalinteko, joka ei ole antanut todellisia mahdollisuuksia voittotilin kartuttamiselle. Lahtelaiset ovat iskeneet edellisessä kolmessa ottelussa vain maalin iltaa kohden. Sportia vastaan osuma riitti jatkoajalle, Jukureiden isäntänä 2-1-tappioon ja Hämeenlinnassa 4-1-selkäsaunaan. Mikäli viimeistely jatkuu yhtä hankalana myös perjantaina, ei Pelicansin mahdollisuudet näytä hyvältä tälläkään kertaa.

Viimeistelyn yskiminen on seurausta pitkälti ykköskorin pelaajien poistumisesta. Joukkueen pistepörssin kuudesta tehokkaimmasta pelaajasta viisi on lähtenyt ja Hannes Björninen loukkaantunut. Keskiviikkona joukkueen kultakypärää kantoi Roope Elimäki tehoilla 8+4=12. Näinpä perjantaina katseet kääntyvät yhä enemmän nuorten ja lupaavien pelaajien suuntaan, joiden ura Liigassa on vasta edessäpäin.

Tupsukorvat hakevat vahvaa alkua viikonlopulle

Ilves lähtee perjantain kohtaamiseen ärsyyntyneenä ja selvänä ennakkosuosikkina. Tappio TPS:lle oli karvas takaisku kotiedun tavoittelussa, joten viikonlopun otteluista on syytä napsia täydet pistepotit.

Tamperelaisten suurin etu piilee kokoonpanossa, sillä siipirikkoinen ja nuorekas Pelicans jää paperilla selvästi jälkeen. Toisaalta lahtelaisten kotietu sekä ensimmäistä Liiga-kaarroksiaan ottavien pelaajien näytönhalu voi aiheuttaa ongelmia. Siitäkin huolimatta Ilveksen tiivis puolustuspeli yhdistettynä Pelicansin ontuvaan viimeistelyyn tekee tupsukorvista illan ainoan suosikin. Tamperelaisten kannalta toivotaan tehoja paitsi Liigan pistepörssin voitosta taistelevalle Suomelle mutta myös alaketjujen pelaajille.

Kauden aiemmissa kohtaamisissa Ilves on ollut pitelemätön. Tamperelaiset ovat napsineet kolmesta mittelöstä täydet pistepotit komein 7-2, 5-2- sekä 8-2-voitoin.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 6.3.2020

EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTAKOTIVIERASTULOSSARJAYLEISÖ
Pe 06.03.2020PelicansIlves2-5Runkosarja3686
La 18.01.2020IlvesPelicans8-2Runkosarja5816
La 26.10.2019IlvesPelicans5-2Runkosarja6680
Ke 02.10.2019PelicansIlves2-7Runkosarja3556
Pe 08.03.2019PelicansIlves2-0Runkosarja4821
La 16.02.2019IlvesPelicans5-2Runkosarja6103
La 27.10.2018IlvesPelicans3-2 JARunkosarja5131
La 06.10.2018PelicansIlves4-5 JARunkosarja3665
La 11.08.2018PelicansIlves2-3Harjoitusottelut2100
Ti 27.02.2018IlvesPelicans3-0Runkosarja5293
Pe 12.01.2018PelicansIlves5-4 JARunkosarja3935
Pe 03.11.2017PelicansIlves5-2Runkosarja4080

Ilveksen kotietujahti jatkuu Hakametsässä lauantaina 7.3.2020 kello 17:00 HIFK:n isäntänä. Tervetuloa!

Lisää aiheita

3.6.2020 / Uutinen

Ilves kohtaa CHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Red Bull Münchenin

Jääkiekon Mestarien liigan kauden 2020-2021 pudotuspeliparit arvottiin tänään Sveitsin Zürichissa. Ensimmäistä kertaa historiassaan CHL:ssä esiintyvä Ilves kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella viime kaudella Saksan DEL-liigan runkosarjan...

LUE LISÄÄ


3.6.2020 / Uutinen

Ilves ja sisustus- ja tilasuunnittelutoimisto Tilako yhteistyöhön

Ilves-Hockey Oy on valinnut sisustus- ja tilasuunnittelun yhteistyökumppanikseen Tilakon, joka toteuttaa Ilveksen toimitilojen sisustuskonseptin suunnittelun ja valmiiden tilojen loppustailauksen UROS LIVE -areenaan. Tampereella sijaitseva ja...

LUE LISÄÄ


3.6.2020 / Uutinen

CHL-arvonta tänään klo 19.00 – katso suora lähetys

Jääkiekon Mestarien liigan kauden 2020-2021 pudotuspeliparit arvotaan tänään Sveitsin Zürichissa. CHL-arvonnan suora lähetys on katsottavissa artikkeliin upotetun videon kautta klo 19.00 Suomen aikaa. Ilveksen ensimmäisen...

LUE LISÄÄ


27.5.2020 / Uutinen

CHL:n pudotuspelien arvonta keskiviikkona 3.6.

Jääkiekon Mestarien liigan kausi 2020-2021 käynnistyy ensi viikolla pudotuspelien ensimmäisen kierroksen parien arvonnalla. Arvonta on katsottavissa suorana lähetyksenä CHL:n digitaalisissa kanavissa keskiviikkona klo 19.00 Suomen...

LUE LISÄÄ


15.5.2020 / Uutinen

Kalle Maalahti ja Ville Kolppanen jatkavat Ilveksessä

Puolustaja Kalle Maalahti, 29, ja maalivahti Ville Kolppanen, 27, jatkavat Ilveksessä myös tulevalla kaudella. Pelaajien viime keväänä solmimiin 1+1-vuotisiin sopimuksiin sisältyi ulkomaan optio, jota he...

LUE LISÄÄ