Mikko Aaltonen
Kärpät TO 5.10. klo 18:30 Ilves

Alkuviikon peleistä levännyt Ilves matkustaa torstaina Ouluun Kärppien vieraaksi. Ilves onnistui katkaisemaan orastavan tappioputken kaatamalla viime viikon lopulla paikallispelissä Tapparan ja heti perään voittolaukauskilpailuun saakka edenneessä ottelussa HIFK:n. Alkukaudesta sarjan hännille jämähtänyt Kärpät on saanut myös pelin juonesta kiinni ja on pystynyt ottamaan edellisissä otteluissaan suorat voitot sekä Sportista että SaiPasta.

Toissa kevään puolivälieräpari kohtasi viime kaudella runkosarjassa neljästi. Ilves nappasi noista otteluista kolmella voitolla kahdeksan pistettä, kun oululaisten pistesaldo jäi yhdellä voitolla neljään. Edellinen keskinäinen ottelu pelattiin Oulussa kuluvan vuoden maaliskuussa. Kärpät onnistui kuromaan Ilveksen 2-0-johdon 2-2-tasatilanteeseen kolmannessa erässä ennen kuin Les Lancaster ratkaisi voiton Ilvekselle jatkoajan ylivoimamaalillaan.

SEURAA HEITÄ:
Eetu Päkkilä palaa kasvattajaseuransa kotiluolaan. New Jersey Devilsin varaus ehti pelata Kärpissä liigadebyyttinsä. Sen jälkeen Ilveksessä on tullut 202 runkosarjaottelua lisää tilastoihin. Energinen ja työteliäs laituri hakee sitä lopullista läpimurtoaan Liigaan tehopisteiden tekijänä, mutta on jo tähän mennessä vakiinnuttanut paikkansa Ilveksen luotettavana runkopelaajana.

Kasper Björkqvist ehti pelata toissa kaudella Pittsburgh Penguinsin riveissä kuusi NHL-ottelua ja tehdä NHL-uransa avausmaalin, ennen kuin palasi viime kaudeksi Suomeen ja Oulun Kärppiin. Jos viime kausi menikin EPS-kasvatilla tehojen valossa vaisusti (36 ottelua, 5+5), on tämä kausi alkanut lennokkaasti. Kuuteen otteluun Björkqvist on tehnyt jo kaksi maalia ja antanut kaksi syöttöä.

MISTÄ SEURATA:
Ottelu alkaa Oulun Energia Areenalla Raksilassa kello 18.30. CMoren studiolähetys ottelulähetys alkaa kello 18.30. ILVES+:n ottelulähetys käynnistyy ennakkotunnilla kello 17.30. Ottelulähetyksessä vieraana muun muassa Les Lancaster, Ilveksen fysiikkavalmentaja Jarkko Näppilä ja Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski. Tämän viikon teemana ottelulähetyksissä on fysiikka.

Ruotsalaishyökkääjä Robin Alvarez Ilvekseen
Ilves otti pisteet Kärpiltä
UUTISET