Miia Kahila

Tampereen Ilves matkusti torstaina viikon ensimmäiseen ja ainoaan vierasotteluunsa, jossa vastassa oli Oulun Kärpät. Erittäin vauhdikkaassa kamppailussa tapahtumia riitti, mutta lopussa Ilves oli vahvempi lukemin 3-6 (1-2, 2-2, 0-2).

Ilves aloitti ottelun sen vaatimalla tasolla alun alivoimatilanteesta huolimatta ja ottelun ensimmäinen erä oli pääosin Ilveksen hallintaa. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 07:23. Oula Palve kaivaa kiekon kulman ruuhkasta, kuljettaa vetopaikalle ja nostaa kiekon maaliin. Tasan viisi minuuttia myöhemmin kasvattaa Ilves johtoaan. Šimon Stránský näyttää, kuinka maalit kuuluu syöttää ja Petr Kodýtek tekee kauden kahdeksannen maalinsa. Erän loppupuolella Kärpät saa hieman jutun juonesta kiinni ja Julius Junttila kaventaa tilanteeksi 1-2.

Toisessa erässä riitti tapahtumia. Ensin Marko Anttila toi Kärpät jo tasalukemiin 2-2, mutta onneksi Ilveksen kuittausta ei tarvinnut kauaa odotella. Otto Latvala veti kohti maalia, kun sekä Jani Nyman että Juuso Könönen olivat Kärpät-vahti Niclas Westerholmin näköesteinä. Osuma merkitään Juuso Könöselle, joka ohjasi kiekon hienosti verkkoon. Seuraavaksi koettiin mielenkiintoinen tapahtumaketju. Ensin Ilves rikkoi Kärppiä läpiajossa ja sen seurauksena Kärpät sai rangaistuslaukauksen. Ilves-vahti Jakub Málek otti tilanteen haltuun, mutta kohta Kärpät oli jälleen läpiajossa. Tästä tasoitusyrityksestä seurasi Ilvekselle rangaistus kiinnipitämisestä. Kun Niklas Frimanin rangaistusta oli kulunut yhdeksän sekuntia, avautui Ilveksen Jérémy Grégoirelle alivoimalla läpiajoon karkauksen kokoinen paikka ja tällä kertaa kanadalainen ei erehdy. Ilves siirtyi jälleen kahden maalin johtoon lukemin 2-4. Samassa ajassa Kärpät vaihtoi maalivahtia ja tolppien väliin luisteli Niklas Kokko. Erässä nähtiin vielä yksi Kärpät-osuma, kun Arttu Paaso kavensi lukemiksi 3-4.

Kärpät tuli hyvin kolmanteen erään ja ottelu jatkui vauhdikkaana koko kolmannen erän. Vaarallisin Kärpät-pyöritys nähtiin pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista, mutta Jakub Málekin torjuessa varmasti, jäi Kärpät-tasoitus haaveeksi. Kärpät haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Ilves kiitti kahdesti tyhjästä maalista tekijöinään Petr Kodýtek ja Juuso Könönen.

ILLAN RAKETTI: Petr Kodýtek. Ota kiinni jos saat. Yleensä et saa.

ILLAN RATKAISU: Kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Kärpillä oli kolme tuhannen taalan paikkaa tulla tasoihin ja viedä ottelu uudelle levelille, mutta Ilves-vahti Jakub Málek ei selvästi pitänyt oululaisten ideasta.

Seuraava ottelu: Tämän viikon ainoa kotiottelu pelataan lauantaina 7. lokakuuta, kun Ilves saa vieraita Kouvolasta. Ottelu Ilves – KooKoo alkaa Nokia Arenalla klo 17.00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi