1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves kaatoi Jukurit – Järventie osui kahdesti

Ilves kaatoi Jukurit – Järventie osui kahdesti

Mikko Alahäivälä

Ilves ja Jukurit väänsivät pisteistä tiukasti päätössummeriin asti, mutta lopulta tupsukorvat saivat tuulettaa 3-2-voittoa. Kotijoukkueen avausmaalista vastasi Eemeli Suomi ja kahdesta jälkimmäisestä osumasta Roby Järventie. Ottelun 1. tähtenä palkittu Ville Kolppanen torjui 22 laukausta.

Lukemat tasoittuvat avauserän lopussa

Vierasjoukkue Jukurit hyökkäsi vaarallisesti jo ottelun toisella minuutilla, mutta takatolpalle tarjottu rystysyöttö ei löytänyt joukkuekaverin lapaan ja tilanne kuivui kasaan. Ilves-puolustaja Anssi Salmela puolestaan lähetti viivasta terävän laukauksen, jonka mikkeliläisten maalivahti Mika Järvinen onnistui torjumaan kilvellä.

Erän seitsemännellä minuutilla Järvinen teki loistotorjunnan, kun Joose Antonen pääsi ampumaan takatolpalta Teemu Väyrysen syötöstä. Kamppailun ensimmäinen tilastomerkintä kirjattiin pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta tuomitun 2+10 minuutin jäähyn muodossa Jukureiden Brandon Yipille ajassa 6.47.

Ilves pääsi hetken kuluttua kahden miehen ylivoimalle, kun Samuli Piipposelle vihellettiin kampitusjäähy ajassa 8.09. Eemeli Suomi tarjosi tekopaikan maalin eteen Panu Mieholle, mutta Järvinen torjui tämän laukauksen, ja muilta osin tupsukorvien pakkopeli ei onnistunut avaamaan vieraiden alivoimakolmikkoa ja -nelikkoa.

Ylivoiman jälkeen Ilves oli lähellä iskeä, kun Joona Ikonen tarjosi syötöllään Antti Saarelalle tekopaikan maalin eteen, mutta hyökkääjä ei onnistunut jatkamaan kiekkoa verkkoon. Hetkeä myöhemmin Santeri Hatakka puolestaan tavoitteli maalin edestä Panu Miehoa, joka ei kuitenkaan aivan yltänyt pelivälineeseen.

Ottelun avausmaali syntyi kuitenkin toiseen päätyyn, kun maskin takaa lähtenyt puolustaja Samuli Piipposen laukaus upposi takakulmaan vieden Jukurit 0-1-johtoon ajassa 14.44. Ilveksen tasoitus oli syntyä nopeasti, kun Ville Meskanen pääsi ohjaamaan maalin edestä Eemeli Suomen syötöstä, mutta Mika Järvinen torjui tälläkin kertaa. Seuraavista vaihdosta mainittavaa oli puolustaja Santeri Hatakan aktiivisuus hyökkäyspäädyssä.

Ajassa 17.30 Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Henri Nikkanen lähti jäähylle korkeasta mailasta. Aluksi Matias Myttynen pääsi laukomaan maalin edestä, mutta suoraan kapteeni Suomen esityöstä lähtenyt yritys karkasi yli maalin. Lopulta Ilveksen 1-1-tasoitus syntyi ajassa 19.06, kun Eemeli Suomi nousi itse keskelle vetopaikkaan ja ampui kiekon sisään maalivahti Mika Järvisen patjojen välistä. Syöttöpisteet kirjattiin Ville Meskaselle ja Anssi Salmelalle.

Avauserän torjunnat kirjattiin 5-10, mutta erätauolle mentiin tasalukemissa.

Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com

Järventie päättää maalittoman jaksonsa

Toisen erän alussa Jukureiden Teemu Pulkkinen pääsi puolittain karkuun Ilves-puolustukselta, mutta hyökkääjä ei onnistunut hyödyntämään pitkästä pystysyötöstä ja kiekon pompusta avautunutta tilannetta. Alkuminuuttien aikana peliväline pyöri muutenkin pääosin Ilveksen puolustusalueelle ja maalivahti Ville Kolppaselle kirjattiin useampia torjuntoja. 28. minuutilla Kolppanen teki näyttävän räpylätorjunnan, kun Jukureiden Heikki Huttunen pääsi ampumaan maalin edestä avopaikasta.

Erän ensimmäinen ylivoimamahdollisuus avautui Ilvekselle Teemu Henritiuksen lähtiessä rangaistusaitioon estämisestä ajassa 29.01. We Are The Kings raikasikin Hakametsän kaiuttimista toistamiseen ajassa 30.10, kun Roby Järventie ohjasi Ilveksen 2-1-johtoon. Johto-osumaan syöttöpisteen merkkauttivat viivasta laukonut Kalle Maalahti ja Eetu Päkkilä. Tupsukorvien 18-vuotias hyökkääjälupaus päätti samalla kolmen kuukauden ja neljäntoista ottelun mittaisen maalittoman jaksonsa.

Mikkeliläisvieraat pääsivät yrittämään tasoitusta korkeasta mailasta Antti Saarelalle tuomitun jäähyn myötä, mutta Ilves selvitti alivoimansa ilman takaiskua. Jäähyn viime sekunneille Ville Kolppanen teki hyvän torjunnan ja hetkeä myöhemmin jäähypenkiltä vapautunut Saarela karkasi nokikkain Mika Järvisen kanssa. Ilves-hyökkääjän rannelaukaus lähti tulisesti kohti etuyläkulmaa mutta kimposi maalin ristikosta takaisin kentälle.

35. minuutilla Jukureiden Jesper Piitulainen ampui vaarallisesti Aleksi Elorinteen jaloista, mutta kiekko kimposi Ilves-puolustajan blokin kautta hieman ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Antti Saarela hääri terävänä irtokiekoissa Jukurit-maalin edustalla, mutta hyökkääjä ei onnistunut viimeistely-yrityksissään.

Erän viimeisellä minuutilla Ilves-joutui vielä alivoimalle, kun Matias Maccellille tuomittiin kaksi jäähyä peräkkäisistä tilanteista – ensimmäinen koukkaamisesta ja toinen poikittaisesta mailasta. Tupsukorvat kuitenkin selvittivät erästä jäljellä olleet 57 sekuntia ilman takaiskua, joten tauolle siirryttiin Ilveksen 2-1-johdossa.

Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com

Järventie osuu toistamiseen, jännitys säilyy loppuun asti

Ilveksen neljän minuutin alivoima ei lopulta kostautunut, vaan kotijoukkue selvitti myös kolmannen erän alkuminuutit. Jälkeen jälkeen Ville Kolppanen poimi kiinni puolustaja Aleksandr Jakovenkon maskin takaa viivasta lähteen laukauksen. Toisessa päädyssä Ilveksen Joose Antonen puolestaan pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta rystyveto ei löytänyt oikeaa osoitetta.

Ottelun neljäs osuma syntyi näyttävällä tavalla ajassa 48.41. Ilveksen hyökkäys käynnistyi omasta päädystä, jossa puolustaja Niklas Peltomäki tarjosi kiekon vauhtiin puolustussiniviivan alla Roby Järventielle. Hyökkääjä purjehti kentän läpi, vei hyökkäyssiniviivan jälkeen Jukurit-puolustaja Aleksandr Jakovenkon kahville ja ampui pienehköstä kulmasta ranteella taka-alakulmaan. Järventien upea yksilösuoritus siirsi kotijoukkueen hieman turvallisemman tuntuiseen 3-1-johtoon.

Erän puolivälissä Ville Kolppanen teki hyvän reaktiotorjunnan, kun maalin kulmalle toimitettu kiekko pomppasi Anssi Salmelan luistimesta kohti maalia. Perään ajassa 50.33 Jukureille tarjoutui ylivoimamahdollisuus, kun Matias Myttyselle tuomittiin rangaistus kiinnipitämisestä, mutta Ilves selvitti alivoiman ja jatkoi kahden maalin johdossa.

Ajassa 54.49 Jukurit kuitenkin onnistui kaventamaan 3-2:een, kun 35-vuotias kanadalaisvahvistus Brandon Yip laukoi kiekon tarkasti takayläkulmaan. B-pisteen sisäkaarelta lähteneeseen vetoon syötön tarjosi päädystä Henri Nikkanen.

Hieman yli minuutti ennen loppua Jukurit otti maalivahti Mika Järvisen pois maalilta, ja hetkeä myöhemmin vihelletyn Ilveksen pitkän kiekon jälkeen päävalmentaja Marko Kauppinen käytti myös mikkeliläisten aikalisän.

Ottelun päätösminuutilla Jukurit toimitti kiekkoa Ilveksen maalille useampaan kertaan. Viimeisenä yrityksenä 12 sekuntia ennen loppua Brandon Yip ampui vaarallisesti vasemmalta laidalta, mutta Ville Kolppanen torjui räpylällä, ja johto piti kuin pitikin loppuun asti. Ilves nappasi 3-2-voitollaan tärkeät kolme sarjapistettä ja nousi tasaisessa sarjataulukossa Pelicansin, Tapparan, KooKoon ja Kärppien ohi neljänneksi.

Seuraavat ottelut

Ilves kohtaa kolmessa seuraavassa ottelussaan Kärpät. Perjantaina ja lauantaina pelataan Oulussa, tiistaina Tampereella.

Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com
Viikko käyntiin Jukurit-kamppailulla
Ilves back to winning ways
UUTISET