1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves kamppaili kolmen pisteen arvoisesti JYPin vieraana

Ilves kamppaili kolmen pisteen arvoisesti JYPin vieraana

Milla Mettiäinen

Ilves haki kolmen pisteen voiton Jyväskylän lauantai-illasta kahden maalin turvin. Marek Langhamer piti maalin puhtaana ja maaleista vastasi Petri Kontiola ja Les Lancaster.

Ensimmäinen kaksikymppinen Jyväskylässä viihdytti

Visiitti Jyväskylään käynnistyi vauhdikkaasti. Eetu Päkkilä pääsi livahtamaan JYP-maalille napattuaan pomppivan kiekon, mutta Vehviläinen venytti patjan kiekon eteen. Tästä Ilves sai pontta jatkaa hyökkäysten merkeissä, kun puolustajat toimittivat kiekkoa maalille siinä missä myös kaksikko Suomi-Sebok onnistui hakemaan oman tilansa jyväskyläläisten maalin edestä. Ensimmäinen kymmenminuuttinen ottelusta kului kovin vauhdikkaan pelin merkeissä ja siinä missä Ilves pääsi kelpo vetopaikoille hyökkäyssuuntaan, sai myös Marek Langhamer torjua tosissaan omassa päässä. Eetu Päkkilällä oli hyviä väläytyksiä hyökkäyksessä, ja tämä pääsi mm. kahdella yhtä vastaan Jani Nyman seuranaan, mutta Nymanin veto eipaikkaansa maalin perukoilta löytänyt.

Jerry Turkulainen oli irtautumassa läpiajoon, mutta Ilves-puolustajat rikkoivat tätä maalinteon estämiseksi. JYPille annettiin tästä rangaistuslaukaus, josta Severi Lahtinen yritti kikkailla kiekon maaliin, mutta lopulta veto meni ohi.

Petri Kontiola pääsi kiekkoon, jonka Jyrki Jokipakka avasi omasta päästä hyökkäyssiniviivalle ja Kontiola oli läpiajossa. Kontiola vippasi kiekon maalin edestä suoraan oikeaan yläkulmaan vieden Ilveksen 0-1-johtoon kauden kymmenennellä maalillaan. Jokipakka ja Lööf pääsivät tässä maalissa syöttöpisteille. Pian johtomaalin jälkeen Leo Lööf rikkoi vastustajaa omalla alueella. Lööfille kaksiminuuttinen kampituksesta ja Ilves alivoimalle, mistä tupsukorvat kuitenkin suoriutuivat vaivoitta.

Toinen erä on tasainen ja kamppailupitoinen

Ilves sai joitakin hyökkäyksiä toisen erän alkuun, mutta JYP onnistui kuitenkin erän alussa luomaan vaarallisimman paikan, kun kaksi jyväskyläläispelaajaa pääsi kiekottelemaan vapaasti Langhamerin eteen. Joona Ikonen pääsi puolestaan kiekon kanssa kääntymään ykkössektoriin hyökkäyspäässä, mutta Vehviläinen ennätti kiekon tielle. Ilves pääsi illan ensimmäiselle ylivoimalle, kun Santeri Virtasta rikottiin Santeri Koskelan toimesta. Koskela sai kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. Ilveksen ylivoimalla oli hivenen käynnistymisvaikeuksia, eikä tulosta tullut.

Jani Nyman onnistui nappaamaan kiekon maalin takaa ja tarjoili syötön Kontiolalle maalin edustalle, josta kiekkoa koitettiin survoa maaliin. Seuraavassa hetkessä Matias Mäntykivi oli luomassa tyylikästä maalipaikkaa. Myös Sebok-Suomi-Ikonen-trio virittelivät omaa yritystään. Hyvät hyökkäystilaisuudet saivat lisäboostia JYPin siirretystä rangaistuksesta, jota ehdittiin pelata hyvän tovin. Sami Niku kuitenkin lopulta komennettiin istumaan jäähyään, joka johtui Leo Lööfin kampituksesta. Ilveksen illan toinen ylivoima sujui huomattavasti ensimmäistä paremmin ja ylivoima-aikaa kului vain vajaa puoli minuuttia, kun Les Lancasterin lämäri viivan päältä ohitti Veini Vehviläisen. Ilves siirtyi 0-2-johtoon ja maalin syöttäjiksi merkittiin Eemeli Suomi ja Joona Ikonen.

Erän lopulla Otto Latvala otti kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Ilves illan toiselle alivoimalle, joka sujui kuitenkin ongelmitta. Vielä erän loppuun Tuomas Salmela otti Aaro Vidgrenin kanssa nyrkkeilymatsia, josta molemmille kolmannen erän alkuun kärsittäväksi jäi kahden minuutin väkivaltaisuusrangaistukset.

Voitto varmistettiin varmalla pelillä kolmannessa erässä

Kolmannen erän kaksi ensimmäistä minuuttia pelattiin neljällä neljää vastaan. Jyväskyläläiset tulivat kolmanteen erään vahvasti ja Ilves-päässä oli painetta. Matias Mäntykivi antoi loistavan poikkisyötön maalin kulmalle Santeri Virtaselle, mutta kiekko tyssäsi tolppaan. Omassa päässä Marek Langhamer joutui venymään toden teolla kiekon tielle ja JYP-hyökkääjä oli jo päästä rebound-kiekkoon melkein tyhjän maalin luona, mutta Ilves-puolustus työteliäästi hoiti tilanteen vaarattomaksi. JYP haki kavennusmaalia hampaat irvessä, mutta Ilves ja etenkin Ikonen ja Suomi puski kiekkoa hyökkäyssuuntaan terävästi. Balazs Sebok ohjasi Joona Ikosen vetoa ilmassa hulppean näköisesti, mutta harmillisesti kiekko viuhui ohi.

Ottelun viimeinen kymmenys oli kovatempoinen. Kun ottelua oli kaksi ja puoli minuuttia jäljellä, JYP otti maalivahdin pois ja siirtyi hakemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ja pian kotijoukkue käytti myös aikalisän. JYP haki maalia viime minuuteilla aggressiivisesti, tuloksetta. Ilves pariin otteeseen kokeili saada maalia tyhjiin, mutta tällä kertaa ei kolmatta maalia saatu.

Viimeisen minuutin kohdalla Marek Langhamerin pää jäi jyväskyläläispelaajan kontaktin myötä maalitolpan ja vastustajan väliin niin, että tämän kypäräkin lensi päästä pahan näköisesti. Tilanteesta ei kuitenkaan rangaistusta tuomittu. Ottelu päättyi Ilveksen 0-2-voittoon.

Ottelun ratkaisut:

Erikoistilanteissa oltiin tehokkaita.

Oman pään pitäminen puhtaana.

Kamppailutilanteissa pärjättiin vallan mainiosti.

Ilveksen parhaat:

Marek Langhamer torjui kylmän viileästi jälleen nollapelin.

Petri Kontiolan taito ja kokemus näkyi.

Karri Aholta hyvää oman pään avauspelaamista ja kamppailua puolustuksessa.

Plussat

Ilves suoritti alivoimat vahvasti.

JYP saatiin pidettyä aisoissa omalla vahvalla suorittamisella.

Erikoista:

Raimo Helminen sai kiekon päähänsä.

Hockey Fans from Finland toimi hyväntahdonlähettiläinä – Ilves on jääkiekon perässä läpi Euroopan kulkevan parin sydäntä lähellä
Game Worn- ja Game Issued-kotipelipaitojen huutokauppa
UUTISET