1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilves lainaa ruotsalaispuolustaja Filip Westerlundin loppukaudeksi

Ilves lainaa ruotsalaispuolustaja Filip Westerlundin loppukaudeksi

Ilves-Hockey Oy

Ilves ja ruotsalaisseura HV71 ovat sopineet puolustaja Filip Westerlundin siirtymisestä Ilvekseen loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Puolustaja Kevin Czuczmanin kausi on ohi, ja puolustaja Dominik Mašín on vielä useita viikkoja sivussa.

23-vuotias ruotsalaispuolustaja Filip Westerlund on pelannut Ruotsin pääsarja SHL:ssä Frölunda HC:n, Timrå IK:n ja HV71:n riveissä yhteensä 143 runkosarjaottelua tehopisteillä 6+10=16. Kausina 2016–2019 Frölundassa puolustajan tilille kertyi myös 19 CHL-ottelua pisteillä 1+3=4. Ruotsin toisella sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa hän merkkautti IF Björklövenissä ja Timrå IK:ssa yhteensä 117 runkosarjaottelussa tehot 10+36=46 sekä 19 playoffs-ottelussa 2+7=9.

182-senttinen, 84-kiloinen ja oikealta puolelta laukova Westerlund voitti CHL:n mestaruuden Frölundassa kaudella 2016–2017 ja HockeyAllsvenskanin mestaruuden Timråssa kaudella 2020–2021, jolloin hän oli mukana nostamassa seuraa Ruotsin pääsarjaan.

Ruotsin nuorten maajoukkueet läpi käynyt puolustaja valittiin maan kolmen parhaan pelaajan joukkoon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2017 ja kuului Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen vuoden 2019 MM-kisoissa.

NHL-seura Arizona Coyotes hankki Westerlundin pelaajaoikeudet vuoden 2017 varaustilaisuuden toisella kierroksella vuoronumerolla 44.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela näkee torstaina Tampereelle saapuvan Westerlundin monipuolisena ja ikäisekseen kokeneena puolustajana, jolla on mahdollisuus ottaa Ilveksessä seuraava askel urallaan.

– 23-vuotiaaksi pelaajaksi Filip Westerlund on kokenut paljon. Hän on pelannut useammalla kaudella sekä SHL- että CHL-pelejä ja kulkenut myös Ruotsin nuorisomaajoukkuepolun läpi. Monipuolisena ja älykkäänä puolustajana hän pystyy liikuttamaan kiekkoa hyvin ja pelaamaan kokonaisvaltaista peliä, sanoo Koskela.

– Filip tulee innoissaan Tampereelle ja pystyy auttamaan joukkuettamme loppukauden aikana. Kiitämme HV71:tä lainasopimuksen mahdollistamisesta ja toivotamme Filipin tervetulleeksi Ilvekseen.

Czuczmanin kausi ohi, Mašín sivussa viikkoja

Ilveksen puolustaja Kevin Czuczmanin, 32, kausi päättyi torstaina 5.1. HIFK–Ilves-ottelussa tulleeseen vammaan. Kanadalainen pelasi tällä kaudella kuusi CHL-ottelua ja 31 Liiga-ottelua tehoilla 2+4=6.

Samasta HIFK–Ilves-ottelusta lähtien loukkaantuneiden kirjoissa ollut tšekkipuolustaja Dominik Mašín, 26, on edelleen sivussa useita viikkoja.

Kauden kolmas KalPa-kamppailu käydään torstaina
Ilves loan Filip Westerlund for the remainder of the season
UUTISET