1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kauden kolmas KalPa-kamppailu käydään torstaina

Kauden kolmas KalPa-kamppailu käydään torstaina

Milla Mettiäinen
Ilves TO 19.1. klo 18:30 KalPa

Viikon toisessa ottelussa Ilves kohtaa Kalevan Pallon. Kamppailu on runkosarjan kolmas näiden joukkueiden välillä. Kuopiossa KalPa vei voiton nimiinsä lukemin 7-4, kun edellinen kohtaaminen marraskuussa Tampereella päättyi Ilveksen 3-1-voittoon. Ilveksellä on alla kaksi voittoa, joten torstain ottelussa on mahdollisuus lähteä käynnistelemään voittoputkea.

Osta ottelulippu

KalPa keikkuu tällä hetkellä pudotuspeliviivan tuntumassa, ollessaan sarjataulukon kuudennella sijalla. Joukkueella on alla 4-0-kotivoitto Porin Ässistä. Ennen Ässät-voittoa KalPa kärsi tappion Rauman Lukolle ja Helsingin IFK:lle, kumpikin yhden maalin erolla varsinaisella peliajalla. KalPa kuitenkin pelaa vielä tänään keskiviikkona Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan, kun Ilves pääsee lepäämään yhden illan.

KalPan keskushyökkääjä Jaakko Rissanen on kovassa iskussa ja mies pitääkin paikkaa pistepörssin kolmannella sijalla tehoin 11+26=37. Maalipörssin kärkisijaa hallussaan pitävä Ilveksen Joona Ikonen on pisteen Rissasta perässä tehoin 19+17=36.

Ilves on tiivistänyt viimeisen 20 ottelun otannalla puolustuksensa hankalimmin ohitettavaksi, sillä näissä kahdessakymmenessä ottelussa Ilves on päästänyt vain 42 maalia, kun seuraavaksi vähiten maaleja ovat päästäneet Lukko ja Tappara, jotka päästäneet tällä jaksolla 48 eli kuusi maalia Ilvestä enemmän.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-maalivahtivalmentaja Markus Korhonen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U8-10-tyttöjunioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa Leaders Leaguen tanssiesitys.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Pelaajakommentit: Samu Bau

Samu Baulla on alla yhdeksän ottelua Ilveksen liigakokoonpanossa ja eilisessä TPS-ottelussa Bau teki uransa ensimmäisen Liiga-maalin, joka oli samalla ottelun voittomaali. Miltä se nyt tuntuu, kun maalitili on avattu? ”Hyvältähän se tietysti tuntuu. Onneksi sain tehtyä sen maalin vielä kotiyleisön edessä ja vielä tuollaisessa tiukassa pelissä, joka saatiin sitten käännettyä meille,” fiilistelee Bau.

Bau teki liigadebyyttinsä Rauman Lukkoa vastaan joulukuun 2. päivä ja sen jälkeen hän on useimmissa otteluissa ollut kokoonpanossa mukana. ”Oma tekeminen on tuntunut hyvältä. Olen päässyt hyvin porukkaan mukaan ja se helpottaa aika paljon, että on saanut pelata hyvin pitkälti samojen pelaajien kanssa. Vauhdissa olen kyllä pysynyt mukana,” Bau analysoi.

Tiedossa on tiivistahtinen tammikuun loppu otteluiden osalta, ja helmikuussakin pelejä on melkein joka viikko kolme. Minkälaisia odotuksia tästä tiiviistä tahdista on? ”Varmasti tulee olemaan rankka pätkä. Tietysti pelaaminen on aina harjoittelemista kivempaa, että on kyllä siinä mielessä iloinen asia, että pääsee ainakin pelaamaan!”

Huomisesta vastustajasta Bau tuumaa seuraavaa: ”On taatusti hyvin luisteleva porukka vastassa, niin kuin KalPa aina on. Heillä toki tänään vielä HPK:ta vastaan peli, että siinä me saamme ehkä ihan pienen edun yhden huilipäivän takia. Varmasti on yhtä kova, ellei kovempikin peli tulossa kuin tuo eilinen TPS-kohtaaminen, eli yhtään ei saa löysätä narua.”

Samu Bau tekemässä Liiga-uransa ensimmäistä maalia TPS-verkkoon tiistaina 17.1. Nokia Arenalla. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com
Ilves-Verkosto tekee hyvää
Ilves lainaa ruotsalaispuolustaja Filip Westerlundin loppukaudeksi
UUTISET