1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves matkaa Ouluun – nappaako Ilves vieraspelien voittoennätyksen Kärppien kustannuksella?

Ilves matkaa Ouluun – nappaako Ilves vieraspelien voittoennätyksen Kärppien kustannuksella?

Vesa Suonsyrjä
Kärpät TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Hurjassa vieraspelivireessä oleva Ilves lähtee haastamaan rautaisessa vireessä koko runkosarjaa dominoinutta Kärppiä Oulussa iltaotteluna pelattavaan kamppailuun. Ilvekselle voitto olisi ennätyksellinen ja katkaisisi Ilveksen pitkän tappioputken Kärppiä vastaan.

Ilveksen vierasvoittojen putki on venynyt jo kahdeksaan

Peljon on aikaa kulunut siitä kun Ilves hävisi viimeksi vieraspelin, sillä näin tapahtui marraskuun 22 päivä , kun HPK voitti pelin voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2vl. Edellisen kerran kokonaan ilman pisteitä Ilves jäi vierasottelussa tasan kolme kuukautta sitten, jolloin KooKoo oli parempi lukemin 2-1.

Voittoputken aikana lukemat ovat olleet SaiPa-Ilves 1-2, Jukurit-Ilves 2-5, HIFK-Ilves 2-4, Sport-Ilves 2-3, Tappara-Ilves 3-4, KooKoo-Ilves 1-2ja, Ässät-Ilves 1-2ja sekä viimeisimpänä KalPa-Ilves 2-4.

Kahdeksassa ottelussa Ilvekselle on tehty siis ainoastaan 14 osumaa ja siinä on ydin voittoputkelle. Ilves on iskenyt näissä otteluissa 26 osumaa, joten mitään ilotulitusta vierasvoitot eivät ole olleet vaan lujaa osaamista osoittavia taisteluvoittoja, jotka ovat nostaneet joukkueen itseluottamuksen tappiinsa.

Ilveksen tehokkaimmat pelaajat vierasotteluissa ovat olleet Eemeli Suomi (17.9+9=18) , Joose Antonen (19.6+8=14), Niko Peltola (19.4+10=14) sekä Matias Maccelli (13.4+10=14).

Kärpät on ollut Ilvekselle voittamaton vastus pitkään

2010-luvun liigan kestomenestyjä Oulun Kärpät voitti liigassa kultaa vuosina 2014, 2015 ja 2018, hopealle Kärpät sijoittui viime kaudella ja lisäksi vuonna 2016 Kärpät nappasi pronssimitalit.

Ilveksen edellinen voitto Oulusta ja samaan aikaan Kärpistä on reilun kolmen vuoden takaa, sillä edellinen voitto napattiin 3.12.2016 lukemin 2-3. Ilveksen maaleista tuossa ottelussa vastasivat Markku Flinck, Ville Meskanen ja Markus Jokinen. Nykyjoukkueesta tuolloin mukana olivat Jarkko Parikka, Eemeli Suomi ja Ville Meskanen.

Tämän jälkeen Ilves on kaatunut Kärppien käsittelyssä 16 kertaa perättäin. Näistä otteluista peräti kymmenen on päättynyt maalin erolla ja jatkoajalle asti Ilves on venyttänyt ottelun näistä viidesti. Tällä kaudella Kärpät on kohdattu ainoastaan hankalan alkukauden aikana ja näistä jälkimmäinen oli viimeinen kamppailu, jossa Karri Kivi oli päävalmentajana. Ensimmäinen kohtaaminen, jonka Kärpät voitti Hakametsässä oli tyypillinen esimerkki näistä kamppailuista viime vuosina. Ilves hallitsi pitkiä pätkiä kamppailusta, mutta Kärpät iski paikoistaan maalit ja lukemat valotaululla ottelun jälkeen olivat 1-3. Oulussa Ilves hävisi ottelun heti alkuunsa ja lukemat 5-0 kertovat kaiken olennaisen ottelusta.

Mikä putki katkeaa?

Ilveksen kohdalla katkolla ovat kahdeksan vierasvoittoa putkeen ja pisteillä 13 vieraspelissä putkeen. Kärpillä on katkolla neljän ottelun voittoputki tai 17 perättäisen voiton putki Ilveksestä.

Näistä putkista ainakin osa katkeaa, kun joukkueet kohtaavat alkaen kello 18:30!


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 11.1.2020

Hyökkääjät:
Joona Ikonen (3-5 viikkoa)
Samuli Vainionpää (2-4 viikkoa)

Hattutalkoot jatkuivat Hakametsässä – Sport nurin Arttu Ruotsalaisen johdolla
Ennätyspitkä vierasvoittoputki jatkuu – Ilves teki Oulussa liigahistoriaa
UUTISET