Milla Mettiäinen

Tiistai-illan koitos jatkopaikkaa kiivaasti tavoittelevaa JYPiä vastaan oli vahva kamppailu, jonka Ilves vei kliinisellä 2-0-voitolla.

Ensimmäinen erä tasaista kamppailua

JYP aloitti antamalla vahvaa painetta Ilves-päähän, mutta Eetu Päkkilä pääsi vastapalloon yksin läpi. Veini Vehviläinen ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt. Henrik Haapalalta nähtiin mainio jälkitilanne maaliyrityksen jälkeen, kun tämä kaatui ja liukui maalin taa, mutta samalla vippasi kiekon vielä maalin edustalta toiselle puolelle.

Ensimmäinen erikoistilanne nähtiin erän puolivälin jälkeen, kun JYPin Teemu Suhonen sutaisi kiekon katsomoon. Ylivoiman ensimmäiset 50 sekuntia sujui Ilveksen myllyn pyöriessä mainiosti, mutta loppupuoliskosta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Samu Bau pelasi itsensä kiekon kanssa vapaalle paikalle nopeilla käsillä JYPin puolustuksen keskelle. Kiekko Les Lancasterille, jolla oli namupaikka laukoa, mutta lukemat taululla näytti edelleen 0-0-tilannetta.

Kuva: Anssi Takala

Ilves johtoon toisessa erässä

Kummankin joukkueen hyökkäykset olivat lyhyitä ja ytimekkäitä. Ilvekselle tarjoutui toinen mahdollisuus Liigan tehokkaimman ylivoiman toteuttamiseen, kun Sami Niku otti kaksiminuuttisen koukattuaan Filip Westerlundia. Ylivoiman alku oli hapuileva, mutta lopulta Tommi Tikan jäänuoliainen löysi paikkansa maalin oikeasta alanurkasta. Matias Mäntykivi alusti tilanteen nousemalla vasenta laitaa ja antamalla poikkisyötön Tikalle maalin eteen. Ilves siirtyi 1-0-johtoon.

Samu Bau sai mainion syötön maalin edustalle ja harhautusyritys oli tyylikäs, mutta Vehviläinen piti luukut kii. JYP jäähyili jälleen, kun Eetu Peltola otti laidassa kiinnipitämisrangaistuksen. JYP alkoi viritellä alivoimalla 2-1-hyökkäystä, mutta poikkisyöttö harhaili väärään paikkaan. Matias Mäntykivi tavoitteli oikeaa yläkulmaa, mutta Vehviläisen räpsä viuhui vauhdikkaasti kiekon tielle.

Erän lopulla JYP sai ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa, kun Otto Latvala sai jälkitilanteesta väkivaltaisuusrangaistuksen. Ilves suoriutui alivoimasta kliinisesti. Erä päättyi Ilveksen 1-0-johdossa.

Kuva: Anssi Takala

Ilves taisteli loppuun asti

JYP tuli kolmanteen erään sisuuntuneena ja kovalla hyökkäysvimmalla. Eetu Päkkilä sai toistamiseen tähän iltaan hyvän paikan ja Ilves sai aikaan kelvollisia hyökkäysmylläköitä. Santeri Virtanen antoi Jarno Koskirannalle oivaltavan syötön maalin edustalle, josta Koskiranta pääsi vielä kiepahtamaan vetopaikalle.

Virtanen oli vapautua läpiajoon, mutta kiekko lipui huonosti laitaan. Virtanen pääsi ajamaan vielä maalille, mutta kiekko tyssäsi ikävästi patjaan.

Erän puolivälissä Joona Ikonen nappasi kakkosen itselleen huitomisesta. JYP haki tasoitusmaalia aggressiivisesti, mutta vailla onnistumista. Heti alivoiman päätyttyä Ilves vastasi samanhenkisellä voimalla, eikä JYP päässyt enää alivoiman jälkeen paineistamaan kotijoukkuetta.

Kun ottelua oli kaksi minuuttia jäljellä, JYP otti maalivahdin pois. 16 sekuntia kului ja Joona Ikonen painoi kiekon kanssa maalille ja löi toisen naulan JYPin arkkuun Ilveksen siirtyessä 2-0-johtoon. JYP jatkoi ilman maalivahtia. Puolentoista jäljellä olevan minuutin kohdalla jyväskyläläiset ottivat aikalisän. Kamppailu päättyi kotijoukkueen 2-0-voittoon.

Plussat

Ilvekseltä nähtiin lukuisia hyviä hyökkäykseen nousuja.

Ilves ei lähtenyt pelailemaan ja antamaan JYPille periksi vaan taisteli alusta loppuun.

Miinukset

Ilveksen ottamat jäähyt olivat melko tarpeettomia.

Ottelun ratkaisut

Ottelu oli vahvaa tasaista suorittamista täydet 60 minuuttia.

Ottelun parhaat

Oman henkilökohtaisen maaliennätyksensä ottelussa rikkonut Tommi Tikka teki jälleen kovasti töitä.

Samu Baulta nähtiin raikasta liikettä.

Marek Langhamer piti jälleen nollan.

Kevään 2023 huipennus lähestyy – näin Liigan playoffs-otteluissa pelataan
Tampereen ykkönen kohtaa tuoreet CHL-mestarit paikalliskamppailussa
UUTISET