1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves päättää CHL:n runkosarjan Rouen Dragonsin vieraana

Ilves päättää CHL:n runkosarjan Rouen Dragonsin vieraana

Ilves.com
Rouen Dragons KE 18.10. klo 21:00 Ilves

CHL:n runkosarjan viimeiset ottelut pelataan tänään, minkä jälkeen tulevat playoffs-otteluparit ovat selvillä. Jatkopaikan varmistanut Ilves kohtaa viimeisessä vierasottelussaan ranskalaisen Rouen Dragonsin. Ilves+ tarjoaa ennakkotunnelmat klo 20.00 lähtien ottelulle, joka käynnistyy klo 21.00 Suomen aikaa.


Rouenin CHL-taival päättyy runkosarjaan

Keskiviikon ottelua isännöivällä Rouen Dragonsilla on kasassa viidestä ottelusta yksi voitto, neljä tappiota ja kolme sarjapistettä. Ranskalaisten on vielä mahdollista nousta sarjataulukossa Red Bull Salzburgin ja Belfast Giantsin ohi, mutta playoffseihin heidän pistemääränsä ei enää riitä.

Rouen koki kahdessa ensimmäisessä CHL-ottelussaan kotitappiot saksalaiselle ERC Ingolstadtille ja Pelicansille maalein 3–5 ja 3–8. Seuraavalla otteluviikolla Dragons onnistui kaatamaan vieraissa ruotsalaisen Skellefteå AIK:n 0–1, mutta sveitsiläinen Genève-Servette otti kotonaan pisteet tylyin lukemin 9–1. Viime viikolla Rouen taipui Saksassa Adler Mannheimille vajaat yhdeksän minuuttia ennen loppua tulleella ratkaisumaalilla 3–2.

Dragonsin ylivoima on ollut tehokasta. 18 yrittämällä tehdyn viiden ylivoimamaalin myötä onnistumisprosentti 27,78 on sarjan kolmanneksi paras ja hieman Ilvestä parempi. Alivoimalla Rouen on pelannut 23 kertaa ja päästänyt viisi osumaa. Alivoimaprosentti 78,26 oikeuttaa sijalle 17. Joukkueen jakamien taklausten määrä, 7,8 per ottelu, on sarjan kuudenneksi korkein ja aloitusprosentti 39,47 puolestaan huonoin. Rouenin kotiottelut ovat olleet tuttuun tapaan käytännössä loppuunmyytyjä. CHL:n keskitasoa oleva yleisökeskiarvo 3263 on 99,5 prosenttia Rouenin kotiareenan kapasiteetista.

Francis Perron on ollut Rouenin tehokkain pelaaja CHL:ssä. Hyökkääjä on merkkauttanut viidessä ottelussa pisteet 2+3=5. Marcel Haščákin pistesaldo on 2+1=3. Vain kaksi ottelua pelannut Loïc Lampérier osui viime viikolla Adler Mannheimia vastaan kahdesti. Puolustajista Sacha Guimond on merkkauttanut tehot 1+1=2 ja Florian Chakiachvili 0+2=2. Maalivahdeista päävastuuta kantaneen ja yhden nollapelin torjuneen Matija Pintaričin torjuntaprosentti on 86,93.

Ranskan Ligue Magnus -pääsarjassa Rouen on kärjessä kymmenen ottelun jälkeen kerättyään alkukaudella 28 pistettä. Joukkueen tilillä on yhdeksän kolmen pisteen voittoa ja yksi tappio, joka tuli viime kierroksella voittolaukausten kautta. Joukkueen tehokkain on ollut Anthony Rech pisteillä 5+8=13. Maalivahti Matija Pintaričin torjuntaprosentti 94,93 on sarjan paras.


CHL:n videokoosteet otteluista

Rouen Dragons – ERC Ingolstadt | Rouen Dragons – Pelicans | Skellefteå AIK – Rouen Dragons | Genève-Servette – Rouen Dragons | Adler Mannheim – Rouen Dragons


Ilveksen playoffs-vastustaja selvillä illalla

Jokaisesta CHL-ottelustaan pisteitä ottaneen Ilveksen neljä voittoa ja 12 pistettä oikeuttivat sarjataulukossa neljänneksi ennen runkosarjan kahta viimeistä pelipäivää. Tupsukorvien playoffs-paikka varmistui jo neljännellä ottelukierroksella. Tulevien playoffsien otteluparit määräytyvät suoraan runkosarjan sijoitusten perusteella.

Voitot Dynamo Pardubicesta, HC Bolzanosta, Oceláři Třinecistä ja Vítkovice Riderasta eivät saaneet jatkoa viime viikolla, mutta kotiottelusta Färjestad Karlstadia vastaankin irtosi yksi piste kamppailun päätyttyä 3–4-jatkoaikatappioon. Eetu Päkkilä teki ottelussa kauden avausmaalinsa ja Samu Bau avasi myös pistetilinsä.

Ilveksen ylivoimaprosentti on CHL:ssä 25,81, alivoimaprosentti 84,21, aloitusprosentti 44,37 ja taklausten määrä keskimäärin 7,2 ottelussa. Kotiotteluiden yleisökeskiarvo on 4573.

Šimon Stránský jatkaa Ilveksen CHL-pelien tehokkaimpana pisteillä 1+7=8. Puolustaja Les Lancasterin saldo on 5+2=7 ja viime ottelussakin osuneen Petr Kodýtekin 2+5=7. Kolmessa ottelussa torjuneen Jakub Málekin ja kaksi peliä pelanneen Jonas Gunnarsson torjuntaprosentit ovat mainiot 92,74 ja 94,74.

Ilves matkusti Ranskaan nuorella joukkueella, mikä tarjoaa alkukaudella Liigassa ja CHL:ssä vähemmän peliaikaa saaneille näyttöpaikan. Kokoonpanossa nähdään tänään useita Ilves-nuoria, joista osa pelaa samalla ensimmäisen ottelunsa seuran edustusjoukkueessa.

Eilisten CHL-otteluiden tulosten myötä varmistui, että Ilves tulee sijoittumaan runkosarjassa sijoille 3–7. Lopullinen sijoitus ja tuleva playoffs-vastustaja ovat tiedossa tämän illan otteluiden päätyttyä.


Ilveksen fiilisvideot ja CHL:n videokoosteet sekä päävalmentajien kommentit otteluista

Katso videot: ILVES+


Rouen Dragonsin joukkue

Kolmentoista ranskalaisen pelaajan ohella Rouenin sopimuspelaajissa on yksitoista ulkomaalaista, jotka ovat kotoisin Kanadasta (4), Latviasta (2), Slovakiasta (2), Tšekistä (1), Tanskasta (1) ja Sloveniasta (1).

Hyökkääjä Loïc Lampérier on joukkueen kapteeni. Varakapteeneina toimivat puolustajat Florian Chakiachvili ja Dylan Yeo.

Maalivahdit

Slovenialainen Matija Pintarič, 34, pelaa Rouenissa kuudetta kauttaan. Hän on voittanut seurassa kolme Ranskan mestaruutta ja kuulunut vuodesta toiseen sarjan parhaisiin maalivahteihin. Keväällä 2022 hän oli mukana Slovenian maajoukkueessa, joka voitti jääkiekon 1. divisioonan MM-kisojen A-lohkon ja nousi seuraavaksi vuodeksi pääsarjaan. Kolmen CHL-kauden aikana Pintarič on pelannut 23 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa on 92,6 ja nollapelejä on kertynyt kolme.

21-vuotias Tonin Caubet siirtyi Rouenin riveihin ennen viime kautta. Ensimmäisen kautensa pääsarjassa torjunut Caubet pelasi hyvän määrän otteluita runkosarjassa, mutta mestaruuteen huipentuneissa playoffseissa vastuu oli Pintaričin harteilla.

Puolustus

Florian Chakiachvili, 31, on joukkueen varakapteeni ja puolustuksen tukipilari. Kuusi Ranskan liigan mestaruutta voittanut puolustaja on pelannut sarjassa 384 runkosarjaottelua tehoilla 59+158=217 ja CHL:ssä 31 ottelua saldolla 0+7=7. Ranskan A-maajoukkueessa 146 ottelua tahkonnut puolustaja on edustanut maataan MM-kisoissa kahdeksan kertaa. Viime kaudella Chakiachvili iski runkosarjassa 37 ottelussa pisteet 6+21=27, playoffseissa 16 ottelussa 4+8=12 ja MM-kisoissa seitsemässä ottelussa 1+3=4. Hänet palkittiin Ranskan liigan parhaana puolustaja sekä playoffsien arvokkaimpana pelaajana ja valittiin MM-kisoissa Ranskan kolmen parhaan pelaajan joukkoon.

Kanadalaispuolustaja Sacha Guimond, 32, oli viime kaudella Ranskan liigan tehokkain puolustaja iskettyään 44 runkosarjaottelussa pisteet 7+40=47 ja 16 playoffs-ottelussa 5+8=13. Kolmatta kauttaan Dragonsia edustava puolustaja on pelannut urallaan myös viisi kautta Itävallan ICEHL:ssä, neljä kautta Pohjois-Amerikan ECHL:ssä sekä pienen määrän otteluita myös AHL:ssä ja Slovakian sekä Slovenian liigoissa.

Tanskalainen Emil Kristensen, 31, siirtyi Roueniin täksi kaudeksi italialaisesta HC Pustertalista, jossa hän pelasi toissa kaudella myös päävalmentaja Raimo Helmisen alaisuudessa. Tanskan, Ruotsin, Sveitsin ja Saksan ohella Kristensen on pelannut myös Suomessa KooKoossa vuosina 2017–2018. Hän on edustanut Tanskaa seitsemissä MM-kisoissa ja toissa kaudella myös olympialaisissa.

Tšekin liigasta Rytíři Kladnosta saapunut 36-vuotias latvialaispuolustaja Kristaps Sotnieks pelaa myös ensimmäistä kauttaan Rouenissa. Pääosan urastaan Latvian liigassa ja KHL:ssä Riian Dynamoa edustanut Sotnieks on viettänyt myös kaksi kautta KHL-seura Lada Toljattin paidassa. Puolustajalle on kertynyt Latvian A-maajoukkueessa 182 ottelua tehoilla 7+31=38, kolmettoista MM-kisat ja kahdet olympialaiset.

Kolmatta kauttaan Dragonsia edustava kanadalaispuolustaja Dylan Yeo, 37, merkkautti viime kaudella 42 runkosarjaottelussa pisteet 11+20=31 ja teki playoffseissa mestaruuden ratkaisseen jatkoaikamaalin. Rouenin toinen varakapteeni on pelannut urallaan Pohjois-Amerikassa seitsemällä kaudella AHL:ssä ja ECHL:ssä sekä seitsemällä kaudella Saksan DEL-liigassa, jossa hän iski 330 runkosarjaottelussa pisteet 49+108=157.

Enzo Cantagallo, 24, on voittanut seurassa kolme mestaruutta ja esiintynyt kolmella kaudella Ranskan A-maajoukkueessa.

Hyökkäys

Slovakialaishyökkääjä Marcel Haščák, 36, saapui Roueniin Slovan Bratislavasta, jossa hän teki viime kaudella 41 runkosarjaottelussa pisteet 22+21=43. Hän on voittanut urallaan kaksi Tšekin mestaruutta, kaksi Slovakian mestaruutta sekä MM-hopeaa vuonna 2012. KHL:ssä Haščák pelasi kausina 2013–2015 Riian Dynamossa ja Amur Habarovskissa. Slovakian MM-joukkueessa hänet on nähty viidesti ja olympiajoukkueessa kerran.

Hyökkääjä Antonín Honejsek, 32, siirtyi Roueniin Tšekistä, jossa hän edusti viime kaudella toisella sarjatasolla Berani Zlín ja loppukaudesta Extraliga-joukkue HC Plzeňiä. Hän voitti Tsekin mestaruuden HC Zlín vuonna 2014. Seuraavalla kaudella tšekkihyökkääjä kävi lyhyellä visiitillä Suomessa Bluesissa ja Kiekko-Vantaassa. Honejsek on pelannut Tšekin Extraligassa yhteensä 483 runkosarjaottelua pisteillä 105+154=259.

Slovakialainen Milan Kytnár, 34, edusti viime kaudet Slovan Bratislavaa, jossa hyökkääjä voitti Slovakian mestaruuden keväällä 2022. Hänelle on kertynyt Slovakian liigassa 430 runkosarjaottelua tehoilla 124+128=252. Kaudella 2011–2012 yhden NHL-ottelunkin pelannut hyökkääjä edusti samalla kaudella myös HPK:ta. Kahdella seuraavalla kaudella hänet nähtiin myös KHL:ssä ja Tšekin Extraligassa Slovan Bratislavan ja Karlovy Varyn joukkueissa.

Toista kauttaan Rouenin kapteenina toimiva Loïc Lampérier, 34, on pelannut Dragons-paidassa 450 ottelua, joilla hän on seuran kaikkien aikojen ottelutilaston kärkipaikalla ja pistepörssissäkin toiseksi parhaana ranskalaisena seitsemäs. Viime kaudella Lampérier oli Rouenin neljänneksi tehokkain pelaaja runkosarjassa tehtyään 44 ottelussa pisteet 17+35=52. Hyökkääjä on voittanut Ranskan liigassa seitsemän mestaruutta ja tehnyt yhteensä 499 runkosarjaottelussa pisteet 170+283=453. CHL:ssä hän on merkkauttanut 24 ottelussa saldon 7+9=16. Lampérier on pelannut Ranskan A-maajoukkueessa 133 ottelua ja seitsemissä MM-kisoissa.

Kanadalaishyökkäjä Alexandre Mallet, 31, on NHL-seura Vancouver Canucksin toisen kierroksen varaus vuodelta 2012. Hyökkääjä pelasi Tsekin Extraligassa kausina 2016-2022, teki 295 runkosarjaottelussa pisteet 53+62=115 ja voitti mestaruuden HC Kometa Brnossa vuosina 2017 ja 2018. Viime kaudella hän iski Rouenin paidassa 37 runkosarjaottelussa tehot 17+29=46 ja 15 playoffs-ottelussa 6+9=15. Neljän CHL-kauden aikana hyökkääjä on merkkauttanut 27 ottelussa saldon 5+3=8.

Francis Perron, 27, pelasi viime kauden Sveitsin toisella sarjatasolla HC Sierressä, jonka riveissä hän teki 33 runkosarjaottelussa pisteet 16+15=31. Kaksi edellistä kautta kanadalainen vietti Ruotsin HockeyAllsvenskanissa IF Björklövenin paidassa ja sitä ennen neljä kautta AHL:ssä, jossa 217 runkosarjaottelussa syntyi pisteet 34+72=106. Perron on Ottawa Senatorsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2014.

Anthony Rech nähtiin viime kaudella Suomessa TPS:n riveissä ja Saksassa Iserlohn Roosterissa. Liigassa ranskalainen teki 29 ottelussa pisteet 7+4=11. Kevään MM-kisoissa hän merkkautti seitsemässä ottelussa tehot 1+2=3. Rouenissa neljä Ranskan mestaruutta voittanut Rech pelasi kaudet 2017-2022 Saksan DEL-liigassa, jossa hän on tehnyt 257 runkosarjaottelussa pisteet 75+79=154. CHL:ssä pisteitä on kertynyt 16 ottelussa 1+5=6. Ranskan A-maajoukkueessa hän on pelannut 141 ottelua ja edustanut maataan kuusissa MM-kisoissa, joissa yhteensä 38 ottelua ovat tuottaneet tehot 9+10=19.

Joukkueen toinen latvialaisvahvistus Rolands Vīgners, 32, on pelannut Ranskassa vuodesta 2009 lähtien. Neljättä kauttaan Rouenia edustava hyökkääjä voitti seurassa mestaruudet vuosina 2021 ja 2023. Viime kaudella hän teki runkosarjassa 37 ottelussa pisteet 16+24=40.

30-vuotias Joris Bedin pelaa Dragonsissa kahdeksatta kauttaan, joiden aikana hän on voittanut kolme mestaruutta. Junioreista asti seuraa edustaneella Vincent Nesalla, 27, mestaruuksia on neljä.


Valmennusjohto

Fabrice Lhenry, 51, on toiminut Rouen Dragonsin päävalmentajana vuodesta 2015 lähtien ja voittanut seurassa neljä Ranskan liigan mestaruutta. Hänet palkittiin sarjan parhaana valmentajana kausina 2018–2019 ja 2020–2021. Peliurallaan Lhenry oli maalivahti ja pelasi Ranskan, Saksan, Italian ja Tanskan pääsarjoissa. Hän voitti kuusi Ranskan mestaruutta ja palkittiin viidesti sarjan parhaana maalivahtina. Lhenry edusti maataan MM-kisoissa kaksitoista kertaa ja valittiin neljästi maan olympiajoukkueeseen. Hän sai valinnan Ranskan Hockey Hall of Fameen vuonna 2018.

Kevääseen 2022 pelaajauransa päättänyt Anthony Guttig aloitti Rouenin apuvalmentajana viime kaudella. Ranskalainen pelasi myös Suomessa Hokissa, Jukureissa ja KooKoossa kausina 2013–2016. Jukureissa hän voitti Mestiksen mestaruuden ja palkittiin playoffsien arvokkaimpana pelaajana vuonna 2015. Rouenissa hyökkääjä saavutti mestaruuden vuosina 2018 ja 2021.


Lue lisää

Ilveksen CHL-vastustajat esittelyssä: Rouen Dragons

Rouen Dragonsin CHL-vastustajien päävalmentajien kommentit joukkueesta

Ilveksen CHL-vastustajien päävalmentajien kommentit joukkueesta


Seuraa ottelua suorana lähetyksenä

Rouen Dragons – Ilves keskiviikkona 18.10. klo 21.00 Suomen aikaa (Ilves+ klo 20.00 alkaen)

Ilveksen kaikki ottelut ovat kuunneltavissa seuran oman ilves.com/plus-sivuston kautta. Ilves+ kokoaa Liiga-joukkueen kaiken audiovisuaalisen sisällön, ja tulevat ottelulähetykset sisältävät myös laajan ennakkolähetyksen, erätauko-ohjelmaa ja jälkipelit.

Kuuntele ottelulähetys: ILVES+

Viaplay näyttää kaikki ottelut CHL:stä. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Katso ottelu: Viaplay.fi

Kaikki ottelut ja tulokset CHL:n verkkosivuilla: Championshockeyleague.com

Ilveksen CHL-vastustajat esittelyssä: Rouen Dragons
Rouen Dragons vahvempi kotikaukalossaan – Ilves kohtaa playoffseissa Dynamo Pardubicen
UUTISET