1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves päätti Ässien voittoputken tiiviillä esityksellä

Ilves päätti Ässien voittoputken tiiviillä esityksellä

Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään viiden ottelun voittoputkessa vieraaksi saapuneen Porin Ässät. Ilves oli joukkueista vahvempi ja koko joukkueen tasaisella onnistujien joukolla Ilves kaatoi vieraansa loppulukemin 5-2. Ilveksen maaleista vastasivat Antti Saarela, Aleksi Elorinne, Matias Mäntykivi, Les Lancaster ja Santeri Virtanen. Joonas Oden keräsi kolme syöttöpistettä.

Neljän maalin avauserä

Ässät aloitti vahvasti ja Ilves joutui aloittamaan useampaan kertaan omalta alueltaan. Ilveksen maalilla Marek Langhamer aloitti ottelun kuitenkin varmasti ja napsi laukaukset helposti. Ilves oli alussa hieman irti kiekosta, mutta kun se pääsi kiekkoon niin verkko heilui Konstantin Volkovin takana. Ilveksen 1-0 osumassa Simon Johansson pelasi kiekon vauhtiin Joonas Odenille, joka ampaisi puolustajien välistä kovalla vauhdilla ja käänsi upeasti Antti Saarelalle, joka laukoi varmuudella kiekon ohi Volkovin ajassa 2.49 kauden kahdennellatoista maalillaan.

Kuva : Anssi Takala

Ilves jatkoi maalirikkaita otteitaan ja siirtyi 2-0 johtoon, kun jälleen Joonas Oden polki kovalla vauhdilla hyökkäykseen ja sai mukaansa Balasz Sebokin, joka jatkoi takaisin kiekon Odenille. Volkov onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen. Paluukiekossa oli hyökkäystä tukemaan noussut Aleksi Elorinne, joka survoi kiekkoa maaliin, jonka seurauksena kiekko kimposi Volkovin kautta vähän kauemmaksi. Kiekossa ensimmäisenä oli Sebok, joka siirsi kiekon Panu Mieholle, jonka laukauksen Elorinne ohjasi ohi voimattoman Volkovin ajassa 6.26.

Kuva : Anssi Takala

Samassa ajassa Ässien päävalmentaja Karri Kivi otti aikalisän.

Ilves hallitsi avauserää yhä selvemmin erän edetessä, mutta todellisiin huippupaikkoihin ei päästy. Ässät nousi peliin kuin varkain ajassa 15.50, kun Derek Barach pääsi laukomaan etuyläkulmaan 2-1 kavennuksen suorasta hyökkäyksestä. Tilanteessa Lenni Killinen teki hyvän liikkuvan maskin Langhamerin eteen.

Ilves ei jäänyt tilannetta suremaan, vaan karkasi uudelleen kahden maalin johtoon. Eemeli Suomi kamppaili kiekon Santeri Virtaselle, jonka oivallisesta käännöstä Matias Mäntykivi iski tarkalla laukauksella lukemiksi 3-1 ajassa 16.51.

Maalirikkaassa avauserässä torjunnat olivat Langhamer 7, Volkov 10.

Molemmat osuvat kertaalleen toisessa erässä

Toisen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli Ässien rangaistus, kun ajassa 22.09 Alexander Ruuttu kaatoi Santeri Virtasen. Matias Mäntykivelle pelattiin kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta Volkov pysäytti molemmat yritykset. Lopullisesti Ilveksen ensimmäinen ylivoima kuivui, kun Joni Ikosen katsottiin estäneen Sakari Salmista kymmenen sekuntia ennen ylivoiman päätöstä. Ässien ylivoiman aikana Langhamer torjui Shawn Lalonden hyvän laukauksen ja alivoima hoiti loput.

Ässät nousi jälleen maalin päähän, kun Alexander Ruuttu pääsi katkoon keskialueella ja pelasi kahdella yhtä vastaan hyökkäyksessä kiekon Leevi Viitalalle, joka onnistui sysäämään kiekon aivan Langhamerin edustalta maaliin. Ässien 3-2 kavennus syntyi ajassa 27.28.

Kuva : Aarno Vuorinen

Paria minuuttia myöhemmin Ilves oli iskeä jälleen kahden maalin karkumatkalle, mutta Nick Baptisten laukaus pamahti pystytolppaan. Edellisillä kierroksilla hurjia maalimääriä iskenyt Ilves oli tehokas tänäänkin. Suorassa hyökkäyksessä kiekko kiersi Antti Saarelan ja illan kolmannen syöttöpisteensä napanneen Joonas Odenin kautta Les Lancasterille, joka laukoi upealla laukauksella Ilveksen 4-2 johtoon ajassa 31.42.

Ässille tarjoutui toista kertaa toisessa erässä ylivoimaa, kun Miro Nalli kaatoi hyökkäyspäässä Nikolas Matinpalon ajassa 34.35. Ilves pelasi hyvää alivoimaa ja Ässät ei saanut aikaiseksi käytännössä mitään.

Erän lopulla Ässillä oli omat hetkensä, mutta mitään huippupaikkoja ei erän lopulla nähty.

Santeri Virtanen lyö viimeisen niitin

Päätöserää pelattiin tasaisissa merkeissä molempien hyökätessä vuorollaan. Kun erää oltiin pelattu reilut viisi minuuttia murtautui Panu Mieho väkisin läpiajoon, mutta nousu päättyi lopulta nostoon ylärimaan. Hetkeä myöhemmin Les Lancasterilla oli paikka tehdä illan toinen maalinsa, mutta ilman tulosta.

Pelikello juoksi pitkään ilman ihmeellisiä tapahtumia, mutta kun viimeinen kymppi käynnistyi alkoi ottelu sähköistyä uudelleen molemmissa päädyissä kun alkoi avautua puolittaisia paikkoja. Molemmat maalivahdit pelasivat kuitenkin hyvää ottelua ja torjuivat kiekot varmasti.

Kuva : Anssi Takala

Ässien kiri katkesi ennen kuin se ehti alkamaankaan, kun Ilves iski hienolla vastaiskulla lopullisen ratkaisun. Matias Mäntykivi nappasi kiekon haltuunsa ja luisteli Ilvekselle kahdella yhtä vastaan tilanteen, jossa Mäntykivi itse vapautti Santeri Virtasen maalintekoon. Ilveksen 5-2 osuma syntyi ajassa 57.45.

Kuva : Anssi Takala

Ilveksen vahva koko joukkueen esitys päättyi siis lukemiin 5-2. Joukkueet kohtaavat uudelleen huomenna Porissa.

Yleisörajoitukset jatkuvat 21.1. saakka
Ilves löysi ässän hihastaan noustessaan jatkoaikavoittoon Porissa
UUTISET