3. Ilves päätti runkosarjan maalijuhliin – Palve pistepörssin voittoon, Nymanille kauden kolmas hattu

Miia Kahila

Tampereen Ilveksen runkosarjan viimeinen ottelu pelattiin tiistai-iltana Turussa. Ilves pelasi tasaisesti läpi ottelun ja hyvästeli runkosarjan iskemällä kiekon Turun Palloseuran verkkoon kuudesti. Ottelu päättyi lukemiin 1-6 (0-1, 0-1, 1-4).

Ottelu lähti käyntiin hyvällä sykkeellä ja molemmilla joukkueilla oli omat momentuminsa. Erän ainoasta osumasta ajassa 05:37 vastasi Ilves, kun Ville Meskanen pelasi Petr Kodýtekille, joka veti kiekon komeasti Noa Valin vartioimaan TPS-maaliin.

Toisessa erässä Palloseura sai ottelun ensimmäisen rangaistuksen ja Ilvekselle koitti kahden minuutin ylivoima. Kuviot saatiin välittömästi kuntoon ja ajassa 27:08 verkko heilui jälleen. Asialla syöttäjät Sami Niku sekä Oula Palve ja maalintekijänä terävällä kudillaan Jani Nyman. Erässä nähtiin vielä sekä Ilves-alivoima että toinen Ilves-ylivoima. Vaikka lisäosumia ei syntynyt, edettiin ottelun toisessa erässä Ilves-tahtiin.

Kolmannessa erässä saatiin ihailla Šimon Stránskýn taidokasta maalintekoa, kun tšekki iski kaksi maalia noin neljään minuuttiin Joona Ikosen syötöistä. Väliin toki mahtui Palloseuran kavennusmaali Jonas Gunnarssonin selän taakse, mutta runkosarjan viimeiselle varsinaisen peliajan vikalle kympille lähdettiin tilanteesta 1-4. Kohta paikalliselle Palloseuralle jaettiin lähes samanaikaiset rangaistukset, toinen pelirangaistuksella, joten Ilves pääsi pyörittämään viidellä kolmea vastaan. Jani Nyman kiitti ja kumarsi syöttäjinään Oula Palve sekä Sami Niku. Kohta rangaistusaition ovi oli jälleen auki kotijoukkueelle ja Ilves pääsi toistamiseen pelaamaan ”viiskolmosta”. Tulossa oli toiveuusinta, kun Jani Nyman otti ja pisti verkkoon jo illan kolmannen osumansa, jonka syöttäjiksi merkittiin Eemeli Suomi ja Oula Palve.

OTTELUN RATKAISU: Ilves pelasi tasaisen varmasti koko ottelun molemmissa päissä ja käytti taidokkaasti maalipaikkansa.

ILLAN VIRALLISET TIEDOTTEET: Jani Nyman teki kauden kolmannen hattutemppunsa. Sami Niku varmisti syötöillään puolustajien pistepörssin voiton.

ILLAN OULA PALVE: Palve lähti viimeiseen runkosarjaotteluun pistepörssin toiselta sijalta yhden pisteen verran ykkössijan takana. Kun pistepörssiä johtanut Jerry Turkulainen keräsi illan aikana vain yhden syöttöpisteen ja Oula Palve nakutti Turun illassa kolme syöttöpistettä, meni Liigan runkosarjan pistepörssin voitto meikäläisittäin oikeaan osoitteeseen: Pistepörssin voittaja Oula Palve 20 maalia + 44 syöttöä = 64 pistettä. Ai että!

Seuraava ottelu: Ilveksen playoffs-ottelut alkavat torstaina 21.3. klo 18.30 Nokia Arenalla.

Irtoliput neljännesfinaalin ensimmäiseen kahteen kotiotteluun (to 21.3. ja ma 25.3.) tulevat myyntiin keskiviikkona 13.3.2024 klo 12 osoitteessa: