Mikko Aaltonen
TPS TI 12.3. klo 18:30 Ilves

Ilves matkustaa runkosarjan päätöskierroksella Turkuun TPS:n vieraaksi. Turku on ollut Ilvekselle hankala paikka viime vuosina, mutta runkosarjan päättäminen voittoon kiinnostaa varmasti.

Ilveksen edellinen ottelu on viime viikon perjantailta, kun joukkue kohtasi kauden kuudennessa paikallispelissä Tapparan. Tampereen herruus säilyi tiukasti Ilveksen tassuissa, kun Oula Palve huudatti Nokia Arenan kotiyleisöä kahdesti 2–1-voittoon päättyneessä ottelussa. Ajassa 59.57 syntynyt voittomaali oli todellinen makupala.

TPS kävi varmistamassa pudotuspelipaikkansa lauantaina Raumalla. 2–1-vierasvoittoon päättynyt ottelu tiesi sitä, että TPS:n sijoitus tämän kauden runkosarjassa on tiistain lopputuloksista riippuen joko yhdeksäs tai kymmenes.

Kauden aiemmissa keskinäisissä otteluissa TPS on ollut vahvempi. Syyskuussa TPS nollasi Ilveksen Turussa tehden itse kolme maalia. Joulukuun alussa Nokia Arenalla edettiin aina voittolaukauskilpailuun saakka, jonka jälkeen TPS korjasi pisteet numeroin 3–2. Ylitöiksi meni myös joukkueiden edellinen kohtaaminen, jolloin Petr Kodýtek iski Ilveksen neljännen maalin jatkoajalla ja varmisti kauden ensimmäisen voiton turkulaisista.

SEURAA HEITÄ:
Ilveksen Oula Palve taistelee tiukasti JYP:n Jerry Turkulaisen kanssa Liigan pistepörssin voitosta. Ennen päätöskierrosta Turkulaisella on kasassa 62 pistettä, kun Palve on kirjauttanut 61 tehomerkintää. Katse kääntyy illalla tähän taistelupariin todella tiukasti.

TPS:n Viljami Marjala on hyvin todennäköinen Jarmo Wasama -palkinnon voittaja kuluvalla kaudella. Hyvän kauden pelannut Marjala voi olla TPS:n avaintekijä illan kamppailussa ja miksei myös pudotuspeleissä.

MISTÄ SEURATA:
Ottelu alkaa Turun Gatorade Centerissä kello 18.30. MTV Urheilun suora lähetys käynnistyy kello 18.15. ILVES+ Ottelulähetys alkaa kello 17.30. Runkosarjan paketoivassa lähetyksessä vieraana mm. entinen huippumaalivahti Antero Niittymäki.

Ilveksen nuorten kilpajoukkueiden valmennus kaudella 2024–2025
Ilves päätti runkosarjan maalijuhliin – Palve pistepörssin voittoon, Nymanille kauden kolmas hattu
UUTISET