1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilves-pelaajia maajoukkueisiin – Jarkko Parikka ja Karjala-turnaukseen

Ilves-pelaajia maajoukkueisiin – Jarkko Parikka ja Karjala-turnaukseen

Ilves Hockey Oy

Ilveksen puolustaja Jarkko Parikka, 24, on valittu Suomen Karjala-turnausjoukkueeseen, ja Tšekin ryhmässä on mukana puolustaja Dominik Mašín. Unkarin A-maajoukkueeseen kutsun sai hyökkääjä Balázs Sebők, 26. Nuorisomaajoukkueisiin Ilveksestä nimettiin puolustajat Karri Aho, 19, Leo Lööf, 19, ja Otto Heinonen, 17, sekä hyökkääjät Jakub Kos, 18, ja Jani Nyman, 17.

Suomen A-maajoukkue kohtaa 11.–14.11. Helsingissä pelattavassa Euro Hockey Tourin turnauksessa Venäjän, Tšekin ja Ruotsin. Leijonien joukkueeseen valittu Ilves-puolustaja Jarkko Parikka on tehnyt tällä kaudella 17 Liiga-ottelussa tehopisteet 4+1=5 ja hänen plusmiinussaldonsa on +8. Puolustaja on esiintynyt Suomi-paidassa myös kolmella edellisellä kaudella.

Päivitys (10.11.): Lokakuussa KHL-seura Abur Habarovskista Ilvekseen siirtynyt puolustaja Dominik Mašín, 26, on mukana Tšekin joukkueessa. Mašín on pelannut Ilveksessä kahdeksan ottelua, joissa hän on merkkauttanut kaksi syöttöpistettä.

Unkarin A-maajoukkue pelaa 11.–13.11. Budapestissa järjestettävässä turnauksessa Italiaa ja Ukrainaa vastaan. Unkarin ryhmässä on mukana ensimmäistä kauttaan Ilveksessä pelaava hyökkääjä Balázs Sebők, joka on tehnyt alkukaudella 15 Liiga-ottelussa tehot 0+5=5.

Ruotsin, Suomen, Tšekin ja Venäjän välinen alle 20-vuotiaiden maajoukkueturnaus pelataan Ruotsin Ängelholmissa 12.–14.11. Ruotsin turnausjoukkueeseen valittiin Ilveksestä puolustaja Leo Lööf, Suomen joukkueeseen Karri Aho, ja Tšekin ryhmään hyökkääjä Jakub Kos.

Keväällä Ilvekseen siirtynyt Lööf on tehnyt 17 Liiga-ottelussa pisteet 2+3=5. Hänen plusmiinussaldonsa +11 oikeuttaa sarjan jaetulle ykkössijalle. Aho on pelannut tällä kaudella Ilveksessä viisi Liiga-ottelua ja KOOVEE:ssa viisi Mestis-ottelua, joissa puolustaja on tehnyt yhden maalin. Kahdessa U20 SM-sarjan ottelussa hän on merkkauttanut tehot 0+5=5. Kos on esiintynyt neljässä Liiga-ottelussa, joissa hän on kerännyt yhden syöttöpisteen. U20-sarjassa hyökkääjä on tehnyt neljässä ottelussa pisteet 1+4=5.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kohtaa 10.–14.11. Sveitsin Montheyssä pelattavassa turnauksessa isäntämaan ohella Ruotsin, Tšekin ja USA:n. Pikkuleijonien ryhmään valittiin Ilveksen U20-joukkueesta puolustaja Otto Heinonen ja hyökkääjä Jani Nyman, joka on noussut tällä kaudella Liiga-joukkueenkin kokoonpanon ja merkkauttanut neljässä Liiga-ottelussa yhden syöttöpisteen.

U20 SM-sarjassa Heinonen on summannut 15 ottelussa pisteet 2+3=5 ja Nyman kolmessa ottelussa 2+2=4. Yhteistyöseura KOOVEE:ssa Nyman on tehnyt kuudessa Mestis-ottelussa tehot 3+5=8.

Naisten maajoukkue pelaa ensi viikolla kolme ottelua Kanadaa vastaan. Ensimmäinen kamppailu nähdään Helsingissä 11.11. Seuraavat kaksi ottelua ovat vuorossa Turussa 13.11. ja 14.11. Ilveksen naisten edustusjoukkueesta maajoukkueryhmään valittiin viime MM-kisoissakin esiintyneet maalivahti Anni Keisala, 24, ja hyökkääjä Sanni Vanhanen, 16, joka on pelannut tälläkin kaudella Tapparan poikien joukkueessa U16 SM-sarjaa ja Ilveksessä Naisten Liigaa.

Maajoukkuevalinnat (Leijonat.fi):

Miehet | Naiset | U20 | U18

Dominik Mašín – from near the Chinese border to Tampere
Ilves players called up to national teams – Jarkko Parikka selected to Karjala tournament
UUTISET