1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves saa liigakauden avaukseen vieraita Porista

Ilves saa liigakauden avaukseen vieraita Porista

Ilves.com
Ilves KE 14.9. klo 18:30 Ässät

Liigakausi käynnistyy Ilveksen osalta keskiviikkona kotona Nokia Arenalla, kun vastaan luistelee Karri Kiven luotsaama yllätysvalmis ja uudistunut Porin Ässät. Viimekauden pronssimitalisti Ilves, ja runkosarjan viimeiseksi jäänyt Ässät haluavat varmasti hyvän lähdön runkosarjaan

Tampereen Ilves ei saanut tuloksellisesti parasta mahdollista valmistautumista liigakauteen, kun startti CHL:ssä tuotti neljästä ottelusta yhden jatkoaikavoiton RB Salzburgista. Kolmesta tappiosta kaksi tuli Fribourg-Gotteronia vastaan, ja sunnuntaina joukkue joutui taipumaan voittolaukauskilpailussa Salzburgille. Potentiaalia ja leveyttä joukkueesta kuitenkin löytyy, ja se on saanut jo laadukkaita sekä kovia tosipelejä alle ennen liigakauden avausottelua. Myös otteluiden sisällä Ilves esitti hetkittäin jopa loistavia otteita. Maalinteon ja tehokkuuden kanssa on kuitenkin ollut pieniä kysymysmerkkejä, ja yksi merkittävä asia ottelun ja koko Ilveksen liigakauden hyvän lähdön kannalta on tehokkuus ja ennenkaikkea ylivoiman toimivuus. CHL:ssä Ilveksen tehokkaimmat pelaajat olivat Joona Ikonen, ja Hämeenlinnasta täksi kaudeksi Ilveksen nuttuun siirtynyt Tommi Tikka. Molemmat neljään otteluun tehopisteet 2+1.

Viime kauden neljästä keskinäisestä kohtaamisesta Ilves nappasi kaikista voitot, sarjapisteiden mentyä tylysti tamperelaisille 11-1. Näissä keskinäisissä otteluissa Ilveksen Eemeli Suomi taiteili tehopisteitä yhteensä 2+6, ja kapteenilta voidaan odottaa tehoja keskiviikkonakin.

Edellisellä kaudella marraskuussa vetovastuun Ässistä ottanut Karri Kivi johdattaa uudistuneen ja yllätysvalmiin joukkueen Nokia Arenalle keskiviikkona. Vaihtuvuutta viime kaudella jumbosijalle jääneestä joukkueesta on paljon. Nimekkäimpänä tulijana paluumuuttaja Jesse Joensuu. Harjoituskaudella Ässät nappasi Pitsiturnauksen mestaruuden, ja esiintyi myös muissa harjoitusotteluissa lupaavasti.

Kauden avausotteluissa Ilves ja Ässät ovat kohdanneet toisensa kolme kertaa aikaisemmin. Edellisen kerran kausi on käynnistynyt näiden joukkueiden välillä kaudella 1988-89, jolloin Ilves oli vahvempi maalein 8-5. 1985-86 Ilves haki avauskierroksella vuorostaan Porista voiton maalein 4-3. Edelliseen mestaruuteen päättyneellä kaudella 84-85 Ilves oli Hakametsässä kauden avausottelussa parempi 5-3. Ehkä historia toistaa itseään.

Areenan ovet aukeavat kello 17:00. Aulassa DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien ja noin tuntia ennen ottelun alkua alkaa Ilves Pregame. Tapahtumassa Mikko Heinämäen vieraana on maalivahtivalmentaja Markus Korhonen. Aulassa on myös saatavilla kasvomaalauksia Metkunen.fi toimesta. Uusittu alkushow alkaa kello 18:15!

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Pelaajakommentit: Les Lancaster

Ilveksen puolustaja Les Lancaster pelasi Ilveksen tavoin ensimmäiset ottelunsa Champions Hockey Leaguessa. Neljään otteluun syntyi yksi syöttöpiste, vaikka paikkoja oli enempäänkin. Pirteästi esiintynyt puolustaja oli odottavaisin mielin tiistain aamuharjoitusten jälkeen.

– Kova viikko ja viikonloppu meillä alla, mutta olemme innoissamme liigakauden alusta. Meillä oli maanantaina CHL-ottelun jälkeen vapaapäivä, eikä kukaan oikeastaan saanutkaan tulla jäälle. Se teki hyvää ja uskon joukkueen käyttäneen eilisen henkisesti palautumiseen. Kahdeksan päivää reissussa ja tänne takaisin tullessa emme saaneet kotona peleissä parasta irti itsestämme.

Ylivoima on ollut yksi kehityksen kohteista ennen Ässät-ottelua, ja siihen kiinnitettiin huomiota myös tiistaina aamuharjoituksissa.

– Tänään käänsimme katseet huomiselle ja Ässät-otteluun. Jumppasimme ylivoimaa, joka oli meillä ongelma CHL:ssä. Samalla tasaviisikoin käytiin asioita läpi. Huomenna käydään enemmän läpi ottelusuunnitelmaamme.

Miten näet, että nämä pelit CHL:ssä on auttanut valmistautumaan Liigakautta varten?

– Uskon että nämä kovat tosipelit Euroopan huippujoukkueita vastaan auttoivat liigakauteen valmistautumisesta entisestään. Ässillä tietysti on ollut vain ”harjoitusmatseja”, mutta samalla pitää muistaa, että jokainen on innoissaan kauden alusta ja energiaa varmasti riittää. Meillä on kuitenkin ollut jo paljon ylä- ja alamäkiä tunteiden kanssa, ja jos voimme kontrolloida niitä, ja osaamme odottaa jo hieman miten reagoimme pelissä, se on meidän etumme huomista silmällä pitäen. Samalla myös nuo neljä peliä kertoivat mitä meidän pitää parantaa omassa pelissämme.

Viime kaudella tehot 10+27 nakutellut Lancaster oli tyytyväinen ensimmäiseen kauteensa Ilveksessä. Tällä kaudella puolustaja haluaa olla vielä parempi ja auttaa joukkuettaan. Henkilökohtaisen tavoitteen lisäksi myös joukkueen tavoite on selvä.

– Henkilökohtaisesti haluan vielä parantaa viime kaudesta. Koen, että pelasin hyvää kiekkoa täällä. Kesä meni hienosti ja minusta tuntui miellyttävältä palata tänne taas täksi kaudeksi. Olen innoissani alkavasta liigakaudesta. Tuntui että pelasin harjoituskaudella ja CHL:ssä kohtuullisen hyvin. Toivottavasti pystyn jatkamaan hyvällä tasolla pelaamista myös Liigassa. Ehkä yksi tavoite voisi olla puolustajien pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon selviäminen.

– Haluamme rakentaa hyvän viime kauden päälle. Pronssimitali on tietysti hyvä saavutus meille, ja se oli hyvä ensimmäinen askel kohti mestaruutta. Se on meidän tavoite tälle kaudelle ehdottomasti. Mestaruutta ei kuitenkaan voiteta heti ensimmäisessä pelissä, eikä toisaalta myös hävitä. Meillä on pitkä matka edessä, mutta haluamme saada siihen hyvän alun heti ja pystyä rakentamaan peliämme, jotta olemme kauden lopulla siellä missä kaikki haluamme olla.


Stefan’s at Arena -katsomoravintola

Stefan’s at Arena -katsomoravintolassa seuraat ottelun areenan parhailta paikoilta omassa pöydässä samalla tarjoiluista nauttien. Hintaan sisältyy kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltu menu.

Varaa paikkasi: VIP-verkkokauppa

Hinta: 119 € / henkilö (sis. alv), hintaan sisältyy kolmen ruokalajin tasokas menu, paikat katsomoravintolassa omassa pöydässä sekä otteluliput.

Ottelutapahtuma

Tapahtuman ovet aukeavat 1,5h tuntia ennen ottelun alkua. Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi. Ratapihankadun Eventum-sisäänkäynti on käytössä vain Ilves-Klubin asiakkaille. Ilves-Kaupasta läpikulku areenan aulaan on vain kaupan asiakkaille. Lue lisää Nokia Arenan ravintolapalveluista ja saapumisesta.

HUOM! Ottelulipuilla pääsee kulkemaan aulan lippuporteista edestakaisin. Kaikki aulan palvelut ovat saatavilla koko ottelutapahtuman ajan.

Pregame- ja aftergame-tapahtumat

Heti ovien auettua areenan aulassa alkaa Pregame-ohjelma. Noin tunti ennen ottelun alkua Pregame-host Mikko Heinämäki haastattelee ajankohtaisia vieraita. Tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus. Aulasta löytyy Ilves-Kaupan myyntipiste, jonka paitapainosta saa ennen ottelua hetkessä mukaansa pelipaidan haluamallaan Ilves-pelaajan nimellä ja numerolla. Casino Taproom -ravintolassa tarjolla on areenan oman Maltti-panimon tuotteita ja lisäksi aulassa on myös pienempi ravintolamyyntipiste. Ipa-maskottia voi tervehtiä aulassa ennen ottelun alkua.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.

Ottelulipulla veloituksetta Nokia Arenalle

Ilves tarjoaa Nysse-matkat ottelulipulla kaikilla vyöhykkeillä busseissa, ratikoissa ja Nysse-alueen junaliikenteessä. Liput ovat voimassa kolme tuntia ennen ottelun alkamista ja viisi tuntia ottelun alkamisen jälkeen. Näytä ottelulipun QR- tai viivakoodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan jokaisella matkallasi.

Miro Nalli’s contract terminated
Ilveksen Matkassa -podcast: Kauden alku special – vieraana Petri Kontiola
UUTISET