1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves saa perjantai-iltaan vieraita Oulusta

Ilves saa perjantai-iltaan vieraita Oulusta

Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Kärpät

Ilveksen ottelut jatkuvat tiiviillä tahdilla, kun Oulun Kärpät saapuu Hakametsään perjantaina. Joukkueiden kauden alku on sujunut päinvastaisissa merkeissä ja Ilvekseltä vaaditaankin tasonnostoa, jotta pisteet jäävät kotijoukkueelle.

Ilveksellä vaikea kauden avaus

Kolme ottelua, kolme tappiota. Siinä on tausta, joka on vetänyt ilmeitä vakaviksi. Joukkue piti sisäisen palaverin TPS-ottelun jälkeen ja syytä siihen onkin, vaikka sarja on vasta alkumetreillään sillä niin sekaisin joukkueen pelaaminen on ensimmäiset kierrokset ollut.

Ilveksen pelissä on ollut vakavia rakenteellisia ongelmia pelinavauksesta lähtien ja päävalmentaja Karri Kivi myönsikin ongelmat TPS-ottelun lehdistötilaisuudessa. Erityisesti joukkueen alivoima on ollut katastrofaalisella tasolla kauden alussa. Henkisellä puolella varmasti rasittaa myös jatkuva takaa-ajaminen, sillä Ilves ei ole johtanut alkukaudella pelejä sekuntiakaan.

Mitään syytä paniikkiin ei kuitenkaan ole ja Ilveksellä on hyvä paikka iskuun heti perjantaina, kun se pääsee hakemaan avausvoittoa kotiyleisön edessä. Pienet onnistumiset voivat kääntää joukkueen suuntaa nopeastikin, sillä selvästi ongelmat ovat henkisellä puolella tällä hetkellä. Tämä heijastuu tällä hetkellä kaikilla osa-alueilla ja Ilves häviää kaksinkamppailut aloituksista lähtien.

Ilveksen maalilla Ville Kolppanen on joutunut venymään jatkuvasti huippupelastuksiin, mutta torjuntaprosentti on valahtanut alas pitkälti vapaasti maalinedustalta ylivoimilla lakaistujen maalien vuoksi. Viime kaudella Hakametsän hurmannut Lukas Dostal on palannut Tampereelle ja hänen paluunsa voi tuoda uutta virtaa vaikka ongelmat eivät ole maalinsuulla olleetkaan.

Ilveksen alkukauden tehopelaaja on ollut kolmessa ottelussa tehot 2+2 iskenyt Joose Antonen.

Kärpät aloittanut vahvasti

Vahvoilla paluumuuttajilla vahvistunut kestomenestyjä Oulun Kärpät on voittanut kaikki kolme otteluansa. Keskiviikkona Jukurit venytti ratkaisun kuitenkin jatkoajalle asti Oulussa pelatussa ottelussa, jonka Kärpät voitti lopulta 2-1.

Kärppien kokoonpanossa on hirvittävä määrä kokemusta ja nuorta osaamista. Liigan nimekkäimmät paluumuuttajat Janne Pesonen, Mika Pyörälä ja Jesse Puljujärvi ovat vaarallisia hyökkääjiä ja etenkin ylivoimalla joukkueella riittää yksilötaitoa hurjat määrät.

Oululaisten kokoonpanossa selvästi suurimmat minuutit alkukaudesta on kerännyt Lukosta siirtynyt yleispuolustaja Jakub Krejcik, jonka kellottama keskiarvo 23.06 on reilulla kolmen minuutin erolla omaa luokkaansa Kärppien miehistössä. Joukkueen alkukauden ykkösnimi on ollut tehopuolustaja Shaun Heshka, joka ratkaisi eilisen kamppailun jatkoajalla ja on tehnyt kolmeen otteluun tehot 2+1.

Kommentit, Olli Salo:

– Meillä on hankala alku takana ja pelaaminen on kadonnut kaikessa suhteessa. Tässä on käyty läpi näitä pelillisiä asioita ja hiottu esimerkiksi alivoimapelaamista kuntoon. Pään sisältä tämä kaikki on lähtöisin. Viisikkotasolla peli on hajonnut alkukaudesta pahasti, analysoi Salo.

– Jos katsoo tuloksen taakse oli alivoimassa jo TPS vastaan hyviä elementtejä, vaikka taas kaksi alivoimaosumaa päästimmekin. Kiekko on hieman pomppinutkin meitä vastaan, mutta sen taakse ei ikinä pidä lähteä vaan omalla aktiivisuudella ansaita ne pomput.

– Ensimmäinen maali on mennyt vastustajalle jo harjoituskaudesta saakka ja sillä on tietenkin merkitystä, kun olemme olleet koko ajan takaa-ajajina. Olemme selvästi epäonnistuneet siis peliin valmistautumisessa alkukaudesta.

– Samaan aikaan meidän pitää koko ajan muistaa, että kautta on 57 ottelua runkosarjaa jäljellä ja joukkueessa on nälkäinen ja voitonhaluinen fiilis koko ajan. Ei pelejä ole haluttomuuteen  hävitty vaan henkisen puolen lukkoihin, joita tässä on nyt pyritty rikkomaan ja peli kerrallaan nyt jatketaan positiivisin mielin.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 20.9.2019:

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (päivä kerrallaan)

Hyökkääjät:
Antti Saarela (viikko)


Sovelluksen kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja pääset seuraamaan seuran kaikkien lajien kaikkia joukkueita. Ilveksen liigajoukkueen pelipäivinä löydät sovelluksesta muun muassa kokoonpanon ja voit äänestää ottelun parasta pelaajaa. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Ilves-tuotepalkinto.

Lataa ilmainen sovellus:

Google Play (Android) | App Store (iOS)

Lätkäehtoo: Ilves-Kärpät 20.9.2019
Kärpät jatkoi erinomaisesti pelanneen Ilveksen alakuloista alkukautta
UUTISET