1. Etusivu
 2. Otteluennakko
 3. Ilves saa vieraita Lappeenrannasta lasten sunnuntaihin

Ilves saa vieraita Lappeenrannasta lasten sunnuntaihin

Marko Herckman
Ilves SU 27.11. klo 17:00 SaiPa

Viiden ottelun voittoletkussa paahtava Ilves jatkaa sunnuntaina Nokia Arenalla kotipelejään. Paljon ohjelmaa lapsille sisältävään ottelutapahtumaan vieraaksi saapuu SaiPa.

Osta ottelulippu — otteluun on myyty lähes 6000 lippua!

Hyödynnä lipputarjous:

 • Kaikki nuorisoliput (7-16v) 5€
 • Aikuiset (kategoria 6) 10€

Tulikuuma ykkösketju ja ylivoima

Ilves on pienen suvantovaiheen jälkeen alkanut taas kivuta kohti sarjan kärkipaikkaa. Ennen lauantain kierrosta tamperelaiset ovat sarjataulukossa kolmantena. Ilveksen lentoa on vauhdittanut tulikuuma ykkösketju. Laiturit Eemeli Suomi ja Joona Ikonen ovat paukuttaneet viimeiseen seitsemään peliin 15 tehopistettä mieheen. Kapteeni Suomi on sarjan pistepörssissä toisena ja Joona Ikonen johtaa Liigan maalipörssiä 14 osumalla. Ketjun sentterinä Balazs Sebök on tehnyt laadukasta työtä molempiin suuntiin. Sebök on tällä kaudella parantanut etenkin aloitusympyrässä ja aloitusprosentti onkin mainio 54,3%.

Ilves on viimeiseen viiten peliin latonut 23 maalia vastustajan verkkoon. Tässä isona osana on ollut vakuuttava ylivoima. Ilves on sarjan selkeästi paras ylivoimajoukkue ja ylivoimaprosentti on peräti 30,56%.Yksi ylivoiman avainpelaajista on ollut puolustajien pistepörssiä 18 tehopisteellä johtava Les Lancaster, joka yhdessä Eemeli Suomen kanssa on kapelimestaroinut tehokasta ykkösviisikkoa. Tukea on antanut myös toinen ylivoimaviisikko, josta eilisessä pelissä maalinteossa onnistuivat Aku Räty ja kauden ensimmäisen osumansa viimeistellyt Jyrki Jokipakka. Pikku hiljaa pelirytmiin vertyvä Henrik Haapala säesti kahdella syöttöpisteellä.

Lappeenrannassa turbulenssia

Vieraaksi saapuvan SaiPan alkukausi oli katastrofi ja kokenut valmentaja Pekka Virta sai maksaa siitä työpaikallaan. Virran paikan lokakuussa otti pitkään Lappeenrannassa pelaajana ja valmentajana vaikuttanut Ville Hämäläinen. Hämäläisen alaisuudessa SaiPa on parantanut ja voittanut ennen lauantaita seitsemän kertaa kahdestatoista pelistä. Alkukauden kompuroinnin takia SaiPa on kuitenkin edelleen Liigan jumbosijalla. Myös SaiPan viime aikojen nousua on edistänyt erityisesti erikoistilannepelaaminen. Sputnikin ovat koko sarjan toiseksi paras alivoimajoukkue ja ylivoimatehoissakin joukkue on kolmantena. Ei ihan jokapäiväistä sarjan viimeiselle joukkueelle.

SaiPan tehokkain pelaaja on Ilves-kasvatti Ville Meskanen. Hattutempun aiemmin tällä kaudella Ilvestä vastaan tehnyt ”Mese” on Joona Ikosen jälkeen Liigan maalipörssin kakkosena 11 osumalla. Puolustuksen hankinnat Aaron Irving ja tamperelaisten suuhun hyvin taipuva Greg Moro ovat olleet iso apu lappeenrantalaisille. Ilveksestä tuttu Kalle Maalahti kerää edelleen suurta vastuuta SaiPan puolustuksessa. Luottomaalivahtina SaiPassa on jatkanut maajoukkueessakin pariin otteeseen käväissyt Niclas Westerholm.

Joukkueiden kauden toistaiseksi ainossa kohtaamisessa SaiPa onnistui voittamaan Ilveksen Kisapuistossa lukemin 6-4. Hyvään iskuun päässeellä Ilveksellä riittää sunnuntaina varmasti revanssinälkää Nokia Arenalla.

Sunnuntain otteluun on myynnissä aitioita Black Friday -hintaan: vip.ilves.com


Areenan ovet aukeavat kello 15:30. DJ Jasse soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien ja ennen ottelua aulassa alkaa Ilves Pregame. Tapahtumassa Mikko Heinämäen haastattelussa on Ilves-valmentaja Raimo Helminen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Balázs Sebőkin maila.

Ottelutapahtuman lisäohjelma:

Areenan aulassa:

 • Juhlaprinsessan Lumikuningatar vierailee areenan aulassa ennen ottelun alkua. Tervetuloa tapaamaan pohjoisen kuningatarta, ottamaan yhteiskuvia ja jakamaan lämpimiä haleja. Olisiko sinulla jokin kysymys jonka olet aina halunnut kysyä Lumikuningatterelta? Hän kuulisi sen varmasti mielellään. Kaikki Lumikuningatarta tapaamaan tulevat saavat myös omakseen fanikortin.
 • Ipa-maskotti tavattavissa ennen ottelun alkua areenan aulassa ja ottelun aikana katsomossa. Ipa jakaa aulassa omia fanikorttejaan ja voit myös ottaa valokuvan Ipan kanssa.
 • Särkänniemen Pouta Possu kiertelee ennen ottelun alkua areenan aulassa tapaamassa lapsia.
 • Ilveksen kannattajaryhmä Osasto 41 pitää aulassa pistettä,  jossa voi tehdä oman kannatuskyltin otteluun.
 • Ilveksen tanssiryhmä Leaders League pitää aulassa piirustuspistettä.
 • Keltavihreät kasvomaalaukset aulassa ennen ottelua ja ensimmäisellä erätauolla loihtii Metkunen.
 • Puhdistamon ja Kauppi Sports Centerin esittelypisteet löytyvät areenan aulasta.

Areenan aulan lavalla:

 • 15:40 Tero Taikuri esiintyy aulan lavalla ensimmäisen kerran ja kiertelee aulassa tekemässä taikatemppuja ennen ottelun alkua.
 • 16:00 Ilves Pregame: Raimo Helminen
 • 16:20 Leaders Leaguen -tanssiesitys
 • 16:25 Tero Taikuri esiintyy aulan lavalla toisen kerran.

Pääkatsomotasolla:

 • CCM:n esittelypiste pääkatsomokerroksessa A5 katsomolohkoa vastapäätä.
 • Juniversityn nonstop -tiedetyöpaja lapsille Paidian tiloissa, johon sisäänkäynti Entrance A:n portaiden yläpäässä. Paidia on Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen tila, jossa toteutetaan erilaisia tapahtumia, koulutusta, tutkimusta, yhteistyötä ja opiskelijatoimintaa. Voit tutustua tieteeseen, heittäytyä pelaamaan, osallistua tapahtumiin ja sukeltaa tamperelaiseen korkeakouluelämään.
 • Pomppulinna pääkatsomokerroksessa B5 katsomoaukkoa vastapäätä Ilves-Kaupan vieressä.

Alkushow uudella animaatiolla alkaa kello 16:45. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U8-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Lost Tacos -erätaukokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Grr8t Sports. Ilves-Kaupan paitapaino aulassa ennen ottelun alkua sekä erätauoilla.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.

Ottelutapahtuman lisätiedot on luettavissa otteluinfosivulta.

Ilvekselle vakuuttava voitto Pelicansista
Ilves säkenöi murskavoiton SaiPasta
UUTISET