Marko Herckman

Nokia Arenalla vietettiin tänään lasten sunnuntaita Ilves-SaiPa ottelun merkeissä. Nuoremmat sukupolvet saivatkin nähdä Ilves-kulttuuria parhaimmillaan kun kotijoukkue pisti lappeenrantalaiset linkoon ja murjoi taululle tylyt 8-1-loppulukemat.

Ilves avaa hyvin

Ilves tuli ensimmäiseen erään hyvällä vaihteella ja piti liki koko erän kiekkoa hallussaan. Kotijoukkue loi tukuittain pitkiä hyökkäyksiä ja SaiPa oli ongelmissa. Ilveksen parhaat paikat ensimmäisellä kympillä tulivat Aku Rätylle ja Matias Mäntykivelle, mutta erässä peräti 14 kertaa torjunut Jere Huhtamaa kesti.

Ensimmäistä tilastomerkintää saatiin odottaa erän viimeiselle vitoselle asti. Panu Mieho joutui kiinnipitämisjäähylle, mutta Ilves onnistui nollaamaan SaiPan vaarallisen ylivoiman. SaiPa sai ylivoiman jälkimainingeissa painetilanteen Ilveksen päätyyn, mutta petopaidat iskivät vastaan. Mieho pelasi kiekon keskialueelle ja Kevin Czuczman ja Eemeli Suomi iskivät kahdella yhtä vastaan. Perjantaina ensimmäisen liigapisteensä kerännyt Czuczman ampui perinteisen takapatjaan ja Eemeli Suomi pääsi siirtämään kiekon vapaasti maaliin. Ajassa 18.10 syntynyt osuma jäi erän ainoaksi.

Hieroja Teemu Malhonen tarkasteli ennen peliä Ilveksen kultakypärää. Eemeli Suomi painoi se päässään ottelun avausmaalin. Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com

Ilves hurjana toisessa erässä

Nokia Arenalla kuohahti huolestuneesti kun Henrik Haapala siirtyi toisen erän alussa vaikean näköisesti kaukalosta pois ja livahti pukukoppikäytävälle. Haapala kuitenkin palasi nopeasti takaisin ja pääsi heti videotaululle. Aku Räty otti Santeri Virtasen laukauksen jälkeen kiekon haltuunsa ja löysi takakulmalle hiipineen Haapalan ajassa 25.25.

Hetki myöhemmin Ilves joutui toistamiseen alivoimalle kun Petri Kontiolalle tuomittiin kakkonen koukkaamisesta. Ilves pelasi vahvan alivoiman ja Eemeli Suomi kamppaili itsensä jopa läpiajoon. SaiPa onnistui kuitenkin jäähyn päätyttyä kaventamaan, kun Valtteri Lipiäinen survoi irtokiekon ohi Jakub Malekin. Jäähystään turhautunut Petri Kontiola kanavoi energiansa oikein ja kuittasi heti seuraavassa vaihdossa Henrik Haapalan ja Leo Lööfin syötöistä.

Ja vain reilu minuutti Kontiolan maalista kajahti Tornion pasuuna. Ikitaistelija Tuomas Salmela sai kiekon viivaan Matias Mäntykiveltä ja sivalsi tarkan ranteen ohi samalla vaihtopenkille lähteneen Huhtamaan. Eetu Tuulola avitti maalin syntyä erinomaisella maskipelaamisella.

Huhtamaan tilalle tullut Niclas Westerholm ehti torjua muutaman kerran ennen kuin Ilves läväytti taas. Leo Lööf heitti maalille ja hyvän pelin pelannut Santeri Virtanen punnersi voimalla kiekon verkkoon ajassa 33.45. Erän lopussa Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Rasmus Ruususen jäähyn ollessa lopuillaan seuraa jäähypenkille teki Antoine Morand. Ilves hyödynsi muutaman sekunnin kestäneen kahden miehen ylivoimansa murhaavan tehokkaasti. Henrik Haapala pelasi Jyrki Jokipakalle, joka löysi Matias Mäntykiven. Mäntykiven osuma huipensi Ilveksen upean viiden maalin erän ja kolmanteen erään lähdettiin lukemista 6-1.

Kauden avausmaali laittoi Tuomas Salmelan suupielet hymyyn. Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com

Tikka ja Masin sinetöivät murskavoiton

SaiPa vaihtoi kolmanteen erään Jere Huhtamaan takaisin maalille. Reilun parin minuutin päästä Huhtamaa sai kaivaa seuraavan kerran kiekon selkänsä takaa kun Tommi Tikka painoi ylivoimalla kauden seitsemännen osumansa. Esityön vahvan sentterin maaliin tekivät Eemeli Suomi ja Joona Ikonen.

Kolmannessa erässä tempo ymmärrettävästi vähän tippui ja Jakub Malek pääsi myös muutamaan kertaan esittämään torjuntataitojaan. Ilves iski vielä kertaalleen reilut pari minuuttia ennen loppua. Panu Mieho ja Jyrki Jokipakka pelasivat hyökkäyspään aloituksesta kiekon Dominik Masinille, jonka painava lyöntilaukaus upposi maaliin ja sinetöi loppulukemiksi 8-1.

Petri Kontiola sivalsi tärkeän 3-1-maalin. Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com

Ottelun ratkaisut:

Ilves hyödynsi erinomaisesti toisen erän lyhyttä vaihtomatkaa ja rummutti SaiPan kanveesiin viidellä maalilla.

Ilveksen parhaat:

Koko joukkue ansaitsee ison plussan tämän päivän suorituksesta. Yksilöinä esiin voi nostaa esimerkiksi koko ajan peliään paremmin löytävän Henrik Haapalan, kovasti taistelevan Santeri Virtasen ja tärkeän sentterin Petri Kontiolan.

Plussat ja miinukset:

+ Tehoja tuli laajalta rintamalta
+ Ylivoiman lisäksi myös tasaviisikoin tuli runsaasti osumia
+ Moni pelaaja sai tärkeitä henkilökohtaisia onnistumisia
+ Tasapainoinen esitys alusta loppuun

Erikoista:

SaiPa vaihtoi ottelussa kaksi kertaa maalivahtia.

Seuraava ottelu:

Ilveksen kotiotteluiden sarja jatkuu tiistaina, kun KalPa saapuu vieraaksi Nokia Arenalle. Tervetuloa!

Antti Pennasen joukot ovat nyt kuuden pelin voittoputkessa. Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com