Miia Kahila

Tampereen Ilves matkusti keskiviikkona Kouvolaan, jossa odotti kauden toinen kohtaaminen KooKoon kanssa. Ei ollut bussijaloista tietoakaan, kun keltavihreät hemmottelivat kannattajiaan maaleilla. Ottelun voitto Ilvekselle selkeästi lukemin 0-4 (0-3, 0-0, 0-1).

Ensimmäinen erä Kouvolan Lumon Areenassa oli pelkkää Ilves-herkkua, kun keltavihreät pisti erän aikana kolme osumaa KooKoon verkkoon. Vaikka tilastollisesti erä ei ihan näin selkeästi Ilvekselle mennyt, oli jokainen maaleista kaunista katsottavaa. Ensin Eemeli Suomi teki hienot esityöt ja Joona Ikonen laittoi Ilveksen illan ensimmäisen KooKoo-vahti Nick Malikin selän taakse. Toisesta maalista vastasi kolmosketju. Matias Mäntykivi antaa Joona Ikoselle, joka näkee upeasti maalille nousevan Šimon Stránskýn. Ilveksen kolmas oli Mäntykiven vauhdikas taidonnäyte.

KooKoo sai momentuminsa toisessa erässä, mutta rauhallisen vakuuttavasti pelannut Ilves piti tilanteen muuttumattomana.

Kolmannessa erässä KooKoolle vihellettiin illan neljäs kaksiminuuttinen, jonka aikana Ilves vahvisti johtoaan. Ylivoimamaalin tekijänä jälleen Mäntykivi, joka saa Oula Palveelta nätimpääkin nätimmän poikittaissyötön. Enempää ei maaleja Kouvolassa nähty ja ottelu päättyi Ilveksen voittoon lukemin 0-4.

ILLAN TEHOKKAIN: Matias Mäntykivi 2+1. Johdatti pirteällä tekemisellään ja hyvillä jaloillaan Ilveksen voittoon.

ILLAN NOLLAAJA: Jakub Málek 21/21. Kahden pelin huilivuoron jälkeen varmaotteinen suoritus.

ILLAN MIELENKIINTOISIN: Ilveksen uusin hankinta, puolustaja Adam Clendening, sai runsaasti vastuuta. Syötöt lähtivät napakasti, peliaikaa tuli lähes 19 minuuttia ja kaveri oli jo ihan sinut tontillaan. Jos tämä on vasta totutteluvaihe, niin…

Seuraavat ottelut: Perjantaina 27. lokakuuta on vuorossa paikallisherkkua, kun Nokia Arenalla toisensa kohtaavat Ilves ja Tappara. Otteluun on myyty jo lähes 12 000 lippua. Kiekko jäähän klo 18:30. Myös lauantaina 28. lokakuuta pelataan, kun Ilves vierailee pääkaupungissa Helsingin IFK:n vastuksena. Lauantain ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

CHL Playoffs: Ilves ja Dynamo Pardubice kohtaavat Tampereella 15.11. ja Pardubicessa 21.11.