3. Ilves tarjoili jääkiekkoviihdettä JYPin kustannuksella

Ilves tarjoili jääkiekkoviihdettä JYPin kustannuksella

Milla Mettiäinen

Runsasmaalinen ottelu päättyi Ilveksen 5–3-voittoon, kun kahden peräkkäisen ottelun mörkö selätettiin ja paikallispelin jälkeisestä ottelusta kaivettiin myös voitto.

Tahmeassa ensimmäisessä erässä nähdään yksi maali

Ottelu lähti käyntiin jyväskyläläisten antaen painetta Ilvespäätyyn. Ilves sai joitakin lyhyitä hyökkäyksiä, mutta molemmat joukkueet olivat pakotettuja laukomaan kaukaa. Erän puolivälissä Ilves alkoi saamaan otetta pelistä, ja kiekko pyörikin jo useammin jyväskyläläisten päädyssä.

Sebok-Nyman-Virtanen-kolmikko sai vauhdin päälle hyökkäyspäässä ja survoi kiekkoa kolmeen otteeseen maalille ja välillä Eetu Laurikaisen patjoihin.

Omassa päässä Dominik Masin sai karvasta kohtelua jyväskyläläisiltä laidan tuntumassa. Ilves pääsi ylivoimalle kun JYPin Ville Ottavainen luuti kiekon yli pleksien katsomoon JYPin puolustusalueelta. Petri Kontiola haki ylivoimalla sähäkkää onetimeria Balaz Sebokille, ja myöhemmin Matias Mäntykivi sai syötön maalin takaa aivan ykkössektoriin maalin eteen. Jani Nyman veti maalivahtia logoon, josta rebound löysi täydellisen paikkansa Petri Kontiolan lavasta. Kontiolalla oli kaikki aika ja tila toimittaa rannelaukaus ohi Laurikaisen ja lopulta kiekko upposi JYP verkkoon. Ilves pääsi 1-0-johtoon.

Kolmen maalin kakkoserä

Toisen erän alku oli voimakasta kamppailupelaamista. Ilves pystyi pelaamaan vahvasti, mutta hieman kapuloita rattaisiin löi Panu Miehon kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta. Jyväskyläläisten hyökkäyskuviot tyssäsivät pitkälti Ilveksen onnistuessa purkamaan kiekot toiseen päätyyn. Vaikkei jyväskyläläisten ylivoima ollut tuloksellista, sai JYP ison buustin siitä, ja he onnistuivat luomaan kovan pyörityksen Ilves-päätyyn, joka kestikin useita minuutteja.

Ilves onnistui siirtymään 2–0-johtoon Jani Nymanin upean yksilösuorituksen voimin. Nyman polki ensimmäisenä hyökkäysalueelle lipuvaan irtokiekkoon. Nyman ehti nappaamaan kiekon haltuunsa ja pääsi nokikkain Laurikaisen kanssa. Lopulta vippaus yli maalivahdin patjan löysi paikkansa verkon perukoilta.

Joonas Oden oli päästä läpiajoon, mutta jyväskyläläispuolustaja pääsi jarruttamaan väliin. Ilves sai pidettyä kiekon hyökkäyspäässä, vaikkakin melkoisen hämmingin keskellä. Uusia tuulia otteluun toi Matias Mäntykiven jäähy korkeasta mailasta. Ilveksen puolustus pysyi tiiviinä, kunnes Joakim Kemell pääsi yksin nokikkain Malekin kanssa, kahden Ilves-puolustajan takakarvatessa parhaansa mukaan. Kemell oli tällä kertaa Malekia vahvempi ja JYP sai kavennusmaalin. Kauaa ei kuitenkaan 2–1-lukemat taululla pysyneet, kun Parikan viivalämärin rebound löysi Jani Nymanin, joka sai ujutettua kiekon Laurikaisen taa, maalivahdin ollessa melko edessä maalialueen reunalla. Ilves siirtyi Nymanin illan toisella osumalla 3–1-johtoon. Syöttäjiksi merkittiin Jarkko Parikka ja Santeri Virtanen.

Balazs Sebok sai rangaistuksen kampituksesta omassa päässä kulmaväännössä, kun Jerry Turkulainen ei pysynyt pystyssä. JYP onnistui kolisuttamaan tolpan ulkoreunaa, mutta muutoin erä kului loppuun tuloksetta.

JYP kuroo kaulaa umpeen kolmannessa

Kolmannen erän alkuun JYP vaihtoi maalivahtia, kun tolppien väliin luisteli Topias Leinonen.

Ilves-ylivoima pääsi vauhtiin pian erän alun jälkeen kun Kyle Platzer otti 23 sekunnin pelin jälkeen rangaistuksen koukkaamisesta. Ylivoima tuotti puolentoista minuutin pelin jälkeen tulosta, kun Eemeli Suomi syötti maalin takaa maalin eteen Tommi Tikalle, joka painoi kiekon sulavasti maaliin. Ilves siirtyi ottelussa 4–1-johtoon.

Santeri Virtanen ja Jani Nyman nousi kahta kaistaa maalille, ja Virtanen onnistui syöttämään vaarallisen näköisesti, mutta tilanne jäi vaille laadukasta vetopaikkaa. Jyväskyläläiset sivalsivat kavennusmaalin, kun syöttely maalin ympärillä johti Teemu Suhosen laukaukseen b-pisteeltä. Terävä laukaus oli tarkka, ja kiekko löysi paikkansa maalin vasemmasta yläkulmasta. Ottelu jatkui 4-2-lukemista.

Ajassa 46:47 Teemu Suhonen nappasi toisen tilastomerkinnän estämisestä, kun Matias Mäntykivi jäi tilanteen seurauksena jäihin. Ilvekselle tarjoutui mahdollisuus illan kolmanteen ylivoimaan. Ylivoima kuitenkin illan ensimmäistä kertaa Ilveksen osalta oli tulokseton. Ottelussa oli kuitenkin nähtävissä runsas intensiteetti ja kotijoukkue onnistui luomaan paikkoja voimalla.

Joonas Oden lensi ottelusta pihalle, kun kamppailua oli kuusi minuuttia käymättä. Syyksi viiden minuutin rangaistukselle tuomarit antoivat polvitaklauksen. Rangaistuksen kärsijäksi meni Jani Nyman. Alivoimaa ei tarvinnut kärsiä kuin alle minuutti, kun Joakim Kemell laukoi vasemmalta b-pisteeltä Sami Nikun syötöstä kiekon millintarkasti vasempaan ylänurkkaan. Alivoimaa kärsittävänä vielä nelisen minuuttia ja ottelu 4–3-lukemissa.

Ilves pystyi suorittamaan alivoimaa tyylillä, ja Leo Lööfin purkukiekko lähti mitä parhaimmalla hetkellä, kun JYP otti maalivahdin pois ja veskari oli vasta luistelemassa vaihtopenkille, kun kiekko jysähti tyhjään rysään. Alivoima kului ohi takaiskuitta ja ottelu 5–3-tilanteessa. Samassa ahassa JYP otti aikalisän. Aika tiimalasissa kuitenkin valui loppuun ja Ilves vei pisteet maalein 5–3.