Miia Kahila

Tampereen Ilves palasi joululomilta Tapaninpäivänä, kun Nokia Arenalle vastustajaksi asettui Turun Palloseura. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin tasaväkisiä otteita läpi illan. Ottelun ratkaisu venyi aina jatkoajalle saakka, jolloin Ilves teki ottelun voittomaalin ja vei ottelun lukemin 4-3 ja. (0-0, 1-1, 2-2, 1-0).

Ensimmäisessä erässä nähtiin erittäin vauhdikasta kiekkoa, kun joukkueilla luistin liikkui ja vaarallisia maalipaikkoja luotiin molempiin päihin. Erän lopussa Ilves pääsi ylivoimalle, mutta hyvästä hallinnasta huolimatta kiekkoa ei saatu TPS-vahti Filip Lindbergin taakse.

Ottelu jatkui vauhdikkaissa merkeissä myös toisessa erässä. Erän puolivälissä Ilves-päädyssä annettiin kavereille vauhtia jo turhan läheisissä tunnelmissa ja tämän torikokouksen jälkimainingeista rangaistusaitioon lähti sekä Palloseuralta että Ilvekseltä kolme pelaajaa. Ajassa 31:17 teki Ilves ottelun odotetun avausmaalin. Niklas Friman syötti laidasta Matias Mäntykivelle, joka haastoi onnistuneesti TPS-vahti Lindbergin. Vain kaksi minuuttia myöhemmin oli turkulaisten vuoro, kun Leevi Teissala tasoitti ottelun lukemiin 1-1.

Ilves pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, joka käytettiin erinomaisesti hyödyksi. Heti erän alkuun ajassa 40:18 iski Eemeli Suomi Ilveksen 2-1 johtoon syöttäjinään Adam Glendening sekä Matias Mäntykivi. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Ilves lisäsi johtoaan jo kahteen maaliin. Maalintekijänä jälleen Eemeli Suomi syöttäjinään Matias Mäntykivi sekä Joona Ikonen, mutta ottelu ei suinkaan ollut vielä tässä. Ajassa 52:18 TPS pisti kiekon toistamiseen Ilves-vahti Jakub Málekin maaliin kaventaen tilanteen lukemiin 3-2, mutta ei kahta ilman kolmatta. Pelikello näytti 57:04, kun TPS tuli ottelussa jälleen tasoihin. Lukemista 3-3 jatkoajalle.

Viiden minuutin jatkoaikaa mentiin tasatahtiin, kunnes ajassa 62:23 TPS lipsautti liikaa pelaajia kentälle. Ilves pääsi ylivoimalla luomaan maalipaikkoja, mutta kiekkoa ei vaan saatu TPS-maaliin. Ottelun ratkaisu venyi aina tasakentällisille ja viimeisille sekunneille. Ajassa 64:53 Ilveksen Petr Kodýtek teki ottelun voittomaalin siirretyn rangaistuksen aikana. Lopputulos 4-3 ja kauden ensimmäinen voitto Turun Palloseurasta.

ILLAN TILASTO: Joona Ikoselle merkittiin ottelussa Liiga-uran 100. syöttöpiste. Go Iksa!

ILLAN TEHOT: Matias Mäntykivellä oli lapa kohdillaan jokaisessa varsinaisen peliajan Ilves-maalissa, joista komeat tehot 1+2.

ILLAN RATKAISU: Se olisi voinut olla kolmannen erän alku ja Ilves. Se olisi voinut olla kolmannen erän loppu ja TPS. Tänään se oli kuitenkin jatkoaika, jonka jokainen sekunti osattiin käyttää.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 7697.

Seuraavat ottelut: Tampereen Ilves matkaa torstaina 28. joulukuuta vierasotteluun Saimaan Palloa vastaan. Ottelu alkaa Lappeenrannassa klo 18:30. Seuraava Ilveksen kotiottelu pelataan lauantaina 30. joulukuuta, kun Nokia Arenalla vastustajaksi saapuu KooKoo Kouvolasta. Ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi