Miia Kahila

Ilveksen kolmen ottelun peliviikon viimeinen kamppailu nähtiin Nokia Arenalla perjantai-iltana, kun vastaan asettui Helsingin IFK. Tasainen ja vauhdikas ottelu päättyi Ilveksen kahteen pisteeseen voittolaukausien jälkeen 3-2 vl. (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0).

Ottelu alkoi Nokia Arenalla epänormaaleissa tunnelmissa, kun areenan äänentoisto oli kadoksissa erän alkuminuutit. Kun Ilveksen Santeri Virtanen iski ajassa 01:59 Ilveksen ottelun ensimmäisen maalin ja samalla kauden ensimmäisensä, ei siinä äänentoistoja pahemmin tarvittu. Ilves pääsi myös pelaamaan ylivoimaa ensimmäisessä erässä kahteen eri otteeseen, mutta lisää Ilves-maaleja ei erässä nähty. Ajassa 14:26 Helsingin IFK:n Aron Kiviharju pääsi vapaasti purjehtimaan Jonas Gunnarssonin vartioiman Ilves-maalin eteen ja ottelu oli tasan 1-1.

Toinen erä mentiin maalittomana tasaisissa tunnelmissa. Molemmat joukkueet saivat yhdet kaksiminuuttiset rangaistusaition puolelle ja jonkin verran todisteltiin kuulumisten vaihtoa puolin ja toisin.

Kolmas erä ehti vanheta ainoastaan 32 sekuntia, kun Iiro Pakarinen lisäsi IFK:n maalien määrän kahteen. Ilveksellä oli erässä runsaasti hyviä paikkoja tasoittaa ottelu, joista Joona Ikosen läpiajo kuusi minuuttia ennen erän loppua nosti jo toiveet, mutta ei. Ilveksen tasoitusta piti odottaa erän loppuminuuteille asti, kun ajassa 57:44 Petr Kodýtek tasoittaa tilanteeksi 2-2 ja vie ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla sekä IFK että Ilves pääsivät kuluttamaan aikaa rangaistusaitioon, mutta ottelun ratkaisua ei viiden minuutin aikana nähty. Oli voittolaukausten aika. Kun kolmen vetäjän jälkeen ainoastaan IFK:n Julius Nättinen sekä Ilveksen Oula Palve onnistuivat, jatkettiin yksi pari kerrallaan. Joukkueet valitsivat samat onnistujat vetäjiksi. Tällä kertaa Julius Nättinen epäonnistui, mutta Ilveksen Oula Palve upotti kiekon Roope Taposen selän taakse ja Ilves otti voiton lukemin 3-2.

ILLAN HIENOUS: Voitetun paikallispelin jälkeinen voitto.

ILLAN ME: Ilveksen kannattajat piti huolen, että Nokia Arena ei äänentoiston ongelmien takia todellakaan ollut hiljainen joukkueen saapuessa jäälle ennen ottelua.

Illan yleisö määrä Nokia Arenalla oli 6861.

Seuraava ottelu: Ensi viikolla Ilves vierailee Oulussa Kärppien vastustajana torstaina 5. lokakuuta. Viikon ainoa kotiottelu pelataan lauantaina 7. lokakuuta, kun Nokia Arenalle tulee Kouvolan KooKoo. Ottelu alkaa klo 17.00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi