1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Jatkuuko Ilveksen voittokulku? – Keskiviikkona vastassa HIFK

Jatkuuko Ilveksen voittokulku? – Keskiviikkona vastassa HIFK

Milla Mettiäinen
Ilves KE 15.2. klo 18:30 HIFK

Keskiviikkona Ilves pelaa runkosarjan 50. ottelunsa ja hakee samalla neljättä peräkkäistä merkintää voittosarakkeeseen. Vastaan Nokia Arenalle saapuu viime aikoina vahvasti esiintynyt Helsingin IFK. Joukkueiden edellinen kohtaaminen tammikuussa ratkesi voittolaukauksilla ja päättyi IFK:n viedessä voiton nimiinsä 4–3-lukemin. Kauden kaksi muuta kohtaamista joukkueiden välillä on päättynyt molemmat Ilveksen voittoon, ensimmäinen 2-1 ja toinen 2-5-lukemin.

Osta ottelulippu

Ennen viime perjantain 3–2-tappiota KalPalle helsinkiläiset ovat onnistuneet raapimaan pisteitä mukaansa jopa 16 edellisestä ottelusta. IFK pitää tällä hetkellä paikkaa runkosarjan 8. sijalla. Helsinkiläiset ovat tehneet runkosarjassa kolmanneksi vähiten maaleja, 110 kappaletta, ja perässä on vain Porin Ässät ja SaiPa. IFK on päästänyt maaleja viidenneksi vähiten, samaiset 110 kappaletta. Helsinkiläisten ylivoima ei ole ollut kovin vahvaa, vain 16,25 %, joka on kolmanneksi huonointa Liigassa. Alivoimalla ero Ilvekseen ei ole suuri, mutta Ilves on kuitenkin edellä. Ilveksen alivoimaprosentti on tällä hetkellä 82,21, kun IFK:n vastaava lukema on 81,08. Erikoistilanteet voivat olla ottelussa olennaisessa roolissa, sillä vastakkain on toiseksi ja kolmanneksi eniten jäähyminuutteja poimineet joukkueet. IFK:n viimeaikojen tehokkaimpana pelaajana on häärinyt puolustaja Otso Rantakari. Helmikuun alussa IFK:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Kristian Vesalainen on ollut tehokas maalin teossa, viimeisessä viidessä ottelussa tehdyn kolmen maalin voimin.

Ilveksellä on yksi välipäivä 5-1-lukemiin päättyneen Sport-voiton jälkeen ennen HIFK:n vieraaksi saapumista. Joukkue on saanut nyt mukavasti onnistumisia lyhyen vaikeamman jakson jälkeen, kun viime viikolla pisteet jäivät Tampereelle Kärppien vieraillessa perjantaina, ja keskiviikkona Kuopion reissukin päättyi voitokkaasti. Eilinen Sport kamppailu tarjosi onnistumisia laajalle rintamalle.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-valmentaja Raimo Helminen sekä kevään MM-kisojen järjestelyistä tulevat kertomaan Jääkiekkoliitosta Tuula Puputti ja Petteri Hietanen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U6-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Aloha Ramen -kuplapallokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Grr8t Sports. Otteluisäntä Pihlajalinna tarjoaa ilmaisen verenpainemittauksen ja puristusvoimanmittauksen B-käytävällä Ilveksen kannattajatuotekaupan vieressä.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Otto Latvala: Voittoputkea lähdetään jatkamaan

Otto Latvala on iloisella mielellä ystävänpäivän iltapäivänä, kun vietetään välipäivää Sport- ja HIFK-otteluiden välissä. ”Hyvin menee, tänään on tuntunut kyllä hyvältä, kun eilen tuli voitto ja itsekin sai vähän onnistumisia.” Latvala vietti eilen kahden maalin iltaa, ja kapteeni Suomen mukaan Latvala oli ennen peliä lupaillut jopa kolmea osumaa. Nähdäänkö siis vielä hattutemppu tämän kevään aikana? ”Katsotaan, katsotaan. Se jää nähtäväksi,” tuumailee Latvala.

Latvala on esiintynyt puolustuksessa viime aikoina vahvasti. ”Nyt on tuntunut oma tekeminen aika tasaiselta ja vielä olen vähän pystynyt tasoa nostamaan tietyllä tapaa. Hyvältä tässä on homma tuntunut, mutta vielä ollaan opin tiellä,” analysoi Otto omaa pelaamistaan.

Runkosarjaa on 11 peliä jäljellä. Loppusuoralle Latvalalla on selkeä visio: ”Rypistetään vielä tästä tämä runkosarjan loppu, ja hiotaan peliä kuntoon kevättä kohti.” Playoff-ottelut siintävät jo pian horisontissa ja pelit kovenevat kevättä kohti. ”Tietyissä peleissä, esimerkiksi viime perjantaina Kärppiä vastaan alkoi olla jo sellaista playoff-pelien tuntua. Huomennakin on varmasti kova peli tulossa ja varmasti vähän erilainen mitä tuo eilinen Sportia vastaan oli. Tällä kaudella ollaan HIFK:iä vastaan pelattu aikalailla maalin pelejä ja odotettavissa on jälleen tiukkaa vääntöä.”

Sävelet Helsingin IFK:n kohtaamisesta Latvalalla kuitenkin ovat selvät: ”Voittoputkea lähdetään jatkamaan.”

Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com
Voittoputki kasvoi kolmeen – Sport nurin tylysti 5-1
Greg Moro joins Ilves for the rest of the season, Santeri Airola and Joona Korhonen to SaiPa
UUTISET