2. Otteluraportti
  3. Voittoputki kasvoi kolmeen – Sport nurin tylysti 5-1

Voittoputki kasvoi kolmeen – Sport nurin tylysti 5-1

Henri Honkala

Tampereen Ilves oli tyly isäntä maanantai-illan ottelussa Vaasan Sportille, kun se nappasi täydet sarjapisteet maalein 5-1 ja kasvatti voittoputkensa jo kolmeen. Otto Latvala oli illan hahmo kauden ensimmäisellä ja toisella osumallaan.

Latvala löi alkutahdit

Hyvin läpi kauden pelannut ja koko ajan näkyvämpään rooliin myös hyökkäyspäässä nouseva täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt Otto Latvala väläyttelee laukaustaan jo ensimmäisillä minuuteilla. Samu Bau kaivaa kiekon päädyssä ja syöttää viivalta nousevalle Latvalalle, mutta tämän suora laukaus ei löydä verkkoon. Palkinto tulee kuitenkin seuraavassa vaihdossa ja liki samoilta askelmerkeiltä. Aku Räty tuo kiekon alueelle ja pelaa Latvalalle, jonka kauden ensimmäinen täysosuma näkee päivänvalonsa ajassa 3:28.

Alku on ollut vahvasti Ilves-merkkinen, ja lisää tulee tulee muutaman minuutin kuluttua. Les Lancasterin ja Petri Kontiolan pitkät poikittaissyötöt avaavat Sportin viisikon täysin ja Räty pääsee siirtämään käytännössä tyhjään maaliin kotijoukkueen 2-0 johtoon.

Avausesrän loppua kohden mentäessä Sport alkoi pääsemään peliin mukaan. Se sai kiekollisia hyökkäyksiä painettua Ilveksen puolustuspäätyyn, mutta Ilves puolusti keskustaa vahvasti eikä Sport onnistunut murtautumaan parhaille tekopaikoille. Sektorin ulkopuolelta tulleet laukaukset torjuntavuorossa ollut Jakub Malek nappasi varmasti.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johdosta Ilveksen puolustaessa erän lopun alivoimansa vielä pois. Malekille merkattiin avauserässä neljä torjuntaa. Toisessa päässä Rasmus Reijola ehti kiekon tielle viisi kertaa.

Otto Latvala nautiskeli kahden maalin iltapuhteen. Kuva: Timo Koistinen / Ilves.com

Toinen erä vahvasti Ilveksen

Nokia Arenan ämyreistä kajahtaa jälleen tutut sävelmät ajassa 20:58. Lancasterin lättysyöttö tavoittaa Balazs Sebokin nousun maalille ja peli on sentterin viimeistelyn jälkeen jo 3-0.

Ilves pääsee kokeilemaan myös ylivoimaansa toisessa erässä. Pakkopeli pyörii kohtalaisesti ja tilanteita ja toimituksia saadaan aikaan, mutta Reijola ja Sport selvittävät tämän erikoistilanteen.

Ilveksen hallinta jatkui toisessa erässä vahvana, ja suurin ero joukkueilla oli kiekonhallinta hyökkäyspäässä. Ilves pystyi rummuttamaan pitkiä hyökkäyksiä ja kulmapeliä, kun taas vastaavasti Sport tyytyi hakemaan vastahyökkäyksiä. Toiselle erätauolle siirryttiin Ilveksen turvallisen tuntuisesta 3-0 johdosta. Toisessa erässä Malekille neljä torjuntaa – Reijolalla peräti 14.

Tamperelaiset tylynä isäntänä

Latvalan maalihanat alkavat aueta jo toden teolla ja mies painaa kolmannen erän alkajaisiksi illan toisella osumalla Ilveksen neljän maalin johtoon. Lisää tulee ylivoimalla, kun Les Lancaster vetää liikkuvat taakse ja lyöntilaukauksen takayläkulmaan.

Sport onnistuu rikkomaan vielä Malekin kuparisen ajassa 48:40. Teemu Väyrysen hieno poikittaissyöttö vastahyökkäyksestä löytää Janne Keräsen, joka napauttaa Sportin valotaululle.

Tämä osuma jää kuitenkin täysin kosmeettiseksi, ja Ilves nappaa voiton maalein 5-1. Samalla Ilves kasvattaa voittoputkensa jo kolmeen, ja siirtyy sarjataulukossa toiselle sijalle 90 sarjapisteellään.

Ottelun ratkaisut:

Ilves oli heti ottelun alusta vastustajaansa edellä. Nopea avausmaali rentoutti peliä, eikä paremmasta joukkueesta ollut missään vaiheessa maanantai-iltaa epäselvyyttä.

Ilveksen parhaat:

Otto Latvala on pelannut vahvaa ja ehjää peliä jo pidemmän aikaa. Tänään hän sai palkinnon kahden maalin muodossa. Les Lancaster nousi puolustajien pistepörssissä jo toiselle sijalle illan kolmella tehopisteellään. Maalilla Jakub Malek pelasi myös hienon ottelun.