1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Jatkuuko Ilveksen voittoputki kotiluolassa?

Jatkuuko Ilveksen voittoputki kotiluolassa?

Marko Herckman
Ilves MA 21.7. klo 02:00 KooKoo

Kaksi edellistä peliään voittanut Ilves saa tänään vastaan kotiluolassaan KooKoon. Pystyykö Ilves jatkamaan voittoputkeaan hyvin kauden aloittanutta Tuomas Tuokkolan valmentamaa kouvolalaisryhmää vastaan?

Ilves käänsi kurssinsa

Ilveksen alkukausi oli tuskainen, mutta viime viikko käänsi kieliä mollista duuriin. Keskiviikkona Ilves käänsi kovan taistelun jälkeen kotonaan 2-1-voiton HIFK:sta. Joona Ikonen onnistui uransa avausmaalilla tasoittamaan ottelun ja Sami Sandell ratkaisi voiton voittolaukauskisassa. Lauantaina Ilves karkasi Mikkelissä Tapio Laakson ja ensimmäistä kertaa Ilves-paidassa osuneen Julius Valtosen osumilla 0-2-johtoon, mutta Jukurit nousi päätöserässä tasoihin. Teemu Rautiaisen osuma ja Antti Lehtosen torjunnat varmistivat kuitenkin voittolaukauskisassa kaksi pistettä Ilvekselle.

KooKoo on aloittanut kauden hyvin ja kouvolalaiset ovat hävinneet vasta kertaalleen varsinaisella peliajalla, kun Jukurit kaivoi viikko sitten kotonaan 2-1-voiton. Edellisessä pelissään lauantaina sarjataulukossa kuudennella sijalla majaileva KooKoo kaatoi kotonaan Lukon 3-2.

KooKoolla on ollut isoja loukkaantumishuolia etenkin puolustuspäässä. Sivussa ovat Henrik Forsberg, Robin Jacobsson, Jyri Niemi, Veeti Vainio ja Santeri Salmela. Hyökkäyspäästä sivussa ovat Eetu Pöysti ja Eero Savilahti, sekä mahdollisesti Jan-Mikael Juutilainen. Puolustuspään loukkaantumisia paikkaamaan KooKoo lainasi eilen Jere Rouhiaisen Tapparasta. Ilveksen loukkaantumistilanne on kevyempi ja tällä hetkellä sivussa ovat puolustaja Juuso Pulli ja hyökkääjä Ville Meskanen.

Koppasen kotiinpaluu

NHL-seura Boston Bruinsin leiriltä juuri palannut Joona Koppanen debytoi tänään liigapeleissä. Isokokoinen, taitava ja hyvin luisteleva Koppanen on modernin sentterin prototyyppi, jonka esityksistä kannattaa käydä nauttimassa tällä kaudella. Rytmiin päästessään Koppanen saattaa yllättää monet ja napata isonkin roolin Ilveksen nuoresta joukkueesta. Koppanen pelaa tänään Teemu Lepauksen ja Julius Valtosen keskushyökkääjänä.

Ilveksen kultaista kypärää kantaa Eemeli Suomi. Hyökkääjän kiekolliset taidot ovat olleet pitkään tiedossa, mutta kannattaa seurata myös hyökkääjän työmäärää – viime viikolla Suomi hankki Ilvekselle sitkeällä pelaamisella useammankin ylivoiman. Rokista täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt Juhani Tamminen on väläytellyt tällä kaudella kiekollisia taitojaan. Isokokoisen ja pelitaitavan Tammisen otteita on mielenkiintoista seurata runkosarjan mittaan.

KooKoon tehokkain pelaaja alkukaudesta on ollut Anrei Hakulinen. Joukkueen tanskalaisvahvistukset hyökkääjä Patrick Bjorkstrand ja puolustaja Emil Kristensen ovat olleet hyvässä vireessä alkukaudesta. Jyri Niemi ja Eero Savilahti ovat sivussa, mutta joukkueesta löytyy silti Ilves-taustaisia pelaajia – hyökkäyspäässä Michael Keränen ja puolustuspäässä ensimmäistä kertaa Tampereen ulkopuolella pelaava Ville Järvinen. Maalista löytyy vielä hyvin kauden aloittanut ex-Ilves Juha Järvenpää, joka on pelannut yhtä lukuun ottamatta kaikki KooKoon tämän kauden peleistä.

Loksahtaako Ilveksen peli uomiinsa?

Ilveksen peleissä on voitoista huolimatta näkynyt vasta vivahdeittain valmennuksen hakemia asioita. Viime viikon voitot olivat tärkeitä etenkin itseluottamuksen kannalta, mutta peliä pitää rakentaa harjoitus ja vaihto kerrallaan. Tänään Ilveksellä on hyvä mittari, kun vastassa on aktiivisella pelillä kauden hyvin aloittanut KooKoo. Tuomas Tuokkolan luotsaama Kookoo on ollut tähän asti kauden tehokkain ryhmä ylivoimalla, joten turhien jäähyjen välttäminen on Ilvekselle elintärkeää. Palasten loksahtaessa kohdalleen Ilveksen kiekollisesti taitava ja hyvin liikkuva joukkue pystyy horjuttamaan mitä tahansa joukkuetta tässä sarjassa. Illalla on varmasti luvassa vauhdikas ja mielenkiintoinen kamppailu Hakametsässä.

Jouko Myrrä: Vielä paljon potentiaalia varastossa

Ilves-valmentaja Jouko Myrrällä oli pelipäivän aamuna odottavalla kannalla illan suhteen. Joukkue lähtee hakemaan kauden parasta peliä.

– Lähdetään pelaamaan kauden parasta peliä. Otetaan edellisistä peleistä hyvät asiat mukaan ja lähdetään petraamaan niitä, joissa ollaan oltu vielä vaiheessa, Myrrä pohti.

Ilves raapi viime lauantaina Mikkelistä voiton voittolaukauskisassa, mutta enemmänkin olisi ollut tarjolla.

– Kaksi pinnaa on aina parempi kuin yksi tai nolla, mutta kyllä meillä oman pelin kanssa on vielä tekemistä – niin viisikko kuin varsinkin hyökkäysketjutasolla. Siellä on vielä paljon potentiaalia ja parantamisen varaa. Mutta nyt alkaa uusi viikko ja ei kannata kauheasti tuijotella menneeseen.

Valmennus tekee päivästä toiseen töitä joukkueensa kanssa, että peli pysyisi paremmin kasassa koko 60 minuuttia.

– Harjoittelun kautta siinä mennään. Viisikkotasolla pitää olla roolit selvillä – milloin puolustetaan, milloin hyökätään ja kuka tekee mitäkin. Yksilötason ja viisikkopelaamisen selkeys – eli tilanteen tunnistaminen hienommin sanottuna.

Tänään vastassa on kauden hyvin aloittanut KooKoo. Myrrä oli haastatteluhetkellä matkalla tutustumaan paremmin illan vastustajaan.

– Salon Olli hoitaa scouttauksen ja juuri olen menossa käymään sitä asiaa läpi, mutta kyllä nyt sen verran tiedän jo sarjataulukonkin ja muutamien klippien perusteella, että erittäin hyvä ja varmasti hyvin valmennettu joukkue on vastassa.

Ilveksen paidassa debytoi tänään erittäin lupaava Joona Koppanen.

– Tunnen Joonan vuosien varrelta ja ainakin itse odotan vesi kielellä, että Joona pääsee taas liigajoukkueen arkeen kiinni – tuo varmasti plus-merkkisen panoksen jo heti tänään ensimmäisestä vaihdosta lähtien.

Millaista Ilvestä paikalle saapuvat ilvesläiset sitten saavat tänään Hakametsässä katsoa?

– Ilves on varmasti tänään hyvin liikkuva ja hyökkäyssuuntaan maalia kohti pelaava kurinalainen ryhmä. Puolustaa hyvin, mutta hyökkää myös hyvin älyllä ja innolla, Myrrä luonnehtii.

Joukkorahoitushanke on kerännyt yli 80 000 euroa, aikaa sijottaa jäljellä kaksi päivää
Uusi Ilves-toimisto palvelee jatkossa Kissanmaalla
UUTISET