1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Jouko Myrrä kaipaa tasaisuutta joukkueelta

Jouko Myrrä kaipaa tasaisuutta joukkueelta

Vesa Suonsyrjä

Artikkelikuva : Anssi Takala

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä saatiin kiinni torstaiaamuna vastaamaan kysymyksiin joukkueen alkukaudesta ja nykytilanteesta.

Minkälaisia ajatuksia päävalmentajalla on joukkueen alkukaudesta ja mihin olet ollut erityisen tyytyväinen alkukaudesta.

-Joukkueen tekemisessä on ollut paljon hyvää ja paljon parannettavaa. Alkukausi on jättänyt ristiriitaisen olon ja jatkossa tavoitteena on tasaisemmat peliesitykset. Liigan taso on noussut ja ilmaisia pisteitä ei ole tarjolla. Onnistujia kysyttäessä päävalmentaja Myrrä nostaa esiin muun muassa Marek Langhamerin ja Jakub Malekin: – Maalivahtivalmentaja ”Karhu” Korhosen johdolla maalivahdit ovat tehneet laadukasta arkea ja olleet alkukaudesta peleissä erinomaisia.

Kun lähditte viime kauden jälkeen miettimään tätä alkanutta kautta, niin miten halusitte muuttaa Ilveksen pelaamista edelliseen kauteen nähden.

-Viime kauden päätyttyä teimme menneen kauden analyysin ja harjoituskaudesta lähtien olemme keskittyneet tiettyihin teemoihin. Isoimpina teemoina meillä on ollut puolustus- ja kamppailupelaamisen kehittäminen, haluamme olla molempien maalien edustoilla jämäkämpiä kuin viime kaudella. Tiiviin pelitahdin vuoksi jääharjoittelu painottuu pääsääntöisesti määrän sijasta laatuun ja pelin yksityiskohtien sekä pelaajien henkilökohtaisten taitojen parantamiseen. Tässä valmennus hyödyntää muun muassa pelivideoita.

Ilveksen puolustuspelaaminen ja alivoimapelaaminen on ollut parhaimmillaan todella tiivistä ja hyvää. Mitä tässä on taustalla.

-Isossa roolissa tässä ovat tietenkin pelaajat, meillä on laadukas joukkue jalkeilla. Olemme myös valmennustiimin kanssa tehneet paljon työtä, jotta olisimme joka päivä parempia. Jo viime kaudella meidän alivoimapelaamisemme parani, vaikka se ei aina näkynyt tilastoissa. Tärkein muutos alivoimapelaamiseemme on ollut sen aktivoittaminen, analysoi Myrrä.

Ilveksellä on ollut kaksi todella vaikeaa vieraskamppailua edellisten päivien hienojen Tappara ja Kärpät voittojen jälkeen, joissa Pelicans ja eilen KalPa olivat selvästi edellä. Mikä selittää pelin tason ailahtelun tällä lailla.

-Tämä on tietenkin kysymys, mitä me valmennustiimissä pohdimme ja varmasti pelaajat myös. Tänään meillä on vapaapäivä ja perjantaina käymme tätä läpi joukkueen kanssa. Näissä peleissä olemme olleet ihan perusasioissa kuten luistelussa ja kamppailussa jäljessä kotijoukkueita. Lisäksi jäähymäärämme ovat olleet näissä peleissä todella kovia. Meidän tulee olla kurinalaisempia ja puolustaa paremmin ilman jäähyjä, pohtii päävalmentaja Myrrä.

Kuva : Jimi Soinila

Mitkä ovat valmennuksen mahdollisuudet kääntää huonosti alkaneiden pelien suuntaa oman joukkueen eduksi.

-Pelin aikana voimme muuttaa peluutusta tai ottaa aikalisän. Erätauoilla voimme täsmävalmentaa peliä ja herätellä joukkuetta. Meillä on vahva luottamus joukkueeseen ja uskomme, että yksilö- ja viisikkotasolla peliä parantamalla on mahdollista tulla takaa rinnalle ja ohi. Päävalmentajana kannan tietenkin vastuun näistä asioista ja teen ratkaisut sen mukaan, miten ottelut etenevät.

Ilveksen kausi jatkuu lauantaina Nokia Arenalla kun HPK saapuu vieraaksi lauantain otteluun. Tulevaisuudessa siintää pitkä vieraskiertue, jossa Ilves pelaa seitsemän perättäistä vieraskamppailua. Miten joukkueen sisällä pohditte tulevaa.

-Joukkueen kesken meillä on fokus aina seuraavassa tapahtumassa ja tärkeintä on laadukkaan arjen toteuttaminen. Tietenkin valmennustiimissä ja joukkueenjohtaja ”Tinke” Peltomaan kanssa meillä on pidemmän ajan suunnitelma koko ajan tiedossa. Fysiikkavalmentaja Jarkko Näppilä seuraa pelaajien kuormitusta ja harjoittelua suunnitellaan senkin pohjalta. Valmennuksen tehtävänä on saada jokaiseen otteluun niin fyysisesti, henkisesti kuin vireystilaltaan paras mahdollinen joukkue jalkeille. Laaja pelaajamateriaali auttaa meitä kuormituksen jakamisessa.

– Lauantaina nähdään varmasti vauhdikas ja laadukas kamppailu. Tarkemmin keskitymme vastustajaan huomenna perjantaina, mutta tiedossa on, että hyvä joukkue on tulossa vastaan ja me tietenkin haluamme pitää pisteet Tampereella.

Tylysti tassuun Kuopion reissulta
Lokakuu käyntiin HPK-kohtaamisella
UUTISET