Milla Mettiäinen

Ilveksen tappiosarake sai neljännen merkintänsä putkeen, kun Mikkelistä vieraaksi saapuneet Jukurit tylsytti Ilveksen kynnet 1-3-lukemin. Ottelun alkupuoli oli tasainen ja vauhdikas, mutta Jukurit hoiti kolme pistettä mukaansa.

Ensimmäinen erä oli virkeä

Jakub Malek torjui ensimmäisen kerran viiden minuutin pelaamisen jälkeen, vaikkei toisessakaan päässä varsinaista maalipaikkojen runsaudenpulaa ollut. Ilves kuitenkin sai pidettyä pelin hallinnassaan ottelun alussa. Filip Westerlund otti kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä oman pään maaliviivan takana, aiheuttaen Ilvekselle alivoimaa seuraaville kahdelle minuutille.

Joona Ikonen pääsi haastamaan yhtä pakkia vastaan melko läheltä maalia, mutta kiekko päätyi lopulta yläilmoihin ilman sen mainiompaa maalipaikkaa. Balazs Sebok uurasti Jukurien maalin ympäristössä hyvällä sykkeellä.

Hannes Häkkilä koukkasi Eetu Päkkilää jäähyn arvoisesti. Tupsukorvista paistoi halu laittaa ylivoimalla verkot tötterölle ohi Markus Ruusun. Siitä huolimatta maali antoi odottaa itseään. Ilves onnistui hyvin tukkimaan Jukureiden tien oman pään siniviivalle, eikä keltapaidat juuri siitä pidemmälle erän lopulla edenneet. Erä päättyi 0-0-lukemissa.

Maalihanat auki toisessa erässä

Erää ehti kulua 58 sekuntia, kun Ilves teki vaihtovirheen ja Henrik Haapala lähti istumaan joukkuerangaistusta liian monen kenttäpelaajan myötä. Alivoimaa ei kestänyt kauaa, sillä Jukurien Kovarcik roikkui Otto Latvalan paidassa ja sai kiinnipitämisestä kaksiminuuttisen.

24 sekunnin ylivoimalla Haapala ja Tikka loi loistopaikan ja sittemmin myös Petri Kontiola pääsi tykittämään maalia kohti. Erikoistilanteiden jälkeen Ilves pystyi luomaan hyviä hyökkäyksiä, joissa mainioita paikkoja tarjoutui mm. Joona Ikoselle ja Jarno Koskirannalle.

Erän puolivälissä Ilves päätyi alivoimalle kun Otto Latvalan maila jäi Jukuripelaajan kainaloon. Tästä hyvästä miehelle tuomittiin kaksi minuuttia koukkaamisesta. Ilveksen alivoima suoritti vahvasti. Ilves jatkoi alivoiman jälkeen aiemminkin nähdyllä vahvalla ja vauhdikkaalla tyylillä. Samu Bau pääsi tavoittelemaan maalia aivan maalin edestä saatuaan tähän syötön Santeri Virtaselta maalin takaa. Seuraava yritys menikin jo maaliin sisään. Matias Mäntykiven ohjaus Les Lancasterin vedosta löysi paikkansa maaliviivan paremmalta puolelta, vieden Ilveksen 1-0-johtoasemaan. Maalin toisena syöttäjänä Aku Räty.

Jukurit ei kauaa antanut kotijoukkueen johdosta nauttia, sillä vastaisku nähtiin heti seuraavassa vaihdossa. Jukurit pääsi pienehköön 2-1-hyökkäykseen, josta Kovarcikin poikkisyöttö oikealle puolelle ja kiekko Niko Huuhtasen mailasta maaliin. Ottelu oli lukemissa 1-1.

Jarkko Parikka oli seuraava pelaaja testaamassa jäähyaition penkkiä. Kiinnipitäminen laidassa johti kaksiminuuttiseen. Alivoimasta selvittiin, mutta heti sen jälkeen Jukurit sai vedon reboundkiekon maaliin. Jukurit siirtyi 1-2-johtoasemaan. Jesper Piitulainen oli maalin tekijä, syöttäjänä Hannes Häkkilä.

Kolmannessa erässä naula lyötiin Ilveksen arkkuun

Erän alku oli nopeatempoinen. Vajaa viiden minuutin kohdalla Otto Latvalan kampittamisesta jäähyn sai Hannes Häkkilä, ja Ilves pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Sitä ei kuitenkaan syntynyt.

Matias Mäntykivi pääsi kokeilemaan Ruusun harhauttelua hyvillä veiveillä, mutta Ruusu veti tällä erää pidemmän korren.

Omassa päässä nähtiin epäonninen sattumus, kun puolustustilanteessa kiekko upposi Ilves-maaliin puolustajan ja maalivahdin kautta. Jukureiden maalintekijäksi merkittiin Daniel Mäkiaho ja syöttäjäksi Pekka Jormakka. Vierasjoukkue siirtyi 1-3-johtoon.

Ottelua oli kaksi ja puoli minuuttia jäljellä, kun Malek luisteli vaihtopenkille ja Ilves lähti hakemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Enimmäkseen Ilves sai puolustaa ilman maalivahtia. Ilves otti viimeisellä minuutilla aikalisän. Jukureiden Niko Huuhtanen otti vielä jäähyn huitomisesta, kun ottelua oli 42 sekuntia jäljellä. Ilveksen kavennusyritykset jäivät mitättömiksi ja ottelun loppulukemat 1-3.