1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kaataako rivejään vahvistanut Ilves Rauman Lukon torstain kamppailussa?

Kaataako rivejään vahvistanut Ilves Rauman Lukon torstain kamppailussa?

Ilves.com
Ilves TO 3.3. klo 18:30 Lukko

Rivejään aina siirtorajan päättymiseen saakka vahvistanut Ilves kohtaa hallitsevan mestarin Rauman Lukon torstai-illan ottelussa, jossa molemmat joukkueet haluavat varmasti pisteitä kun kamppailu runkosarjan loppusijoituksista käy kuumimmillaan!

Ilveksen joukkue on elänyt paljon kauden mittaan. Koko joukkueen ainoa kaikissa kokoonpanossa ollut pelaaja on maalivahti Vadim Zherenko. Loukkaantumisensa selättänyttä Marek Langhameria tuurasi hienosti jonkin aikaa Roope Taponen. Luukulla on muutamassa ottelussa ollut nuori tsekkimaalivahti Ondrej Bizon ja siirtorajan lopulla Ilves hankki loukkaantumisten varalta Niko Parkkisen, joka pelaa toistaiseksi Mestistä KeuPan riveissä.

Puolustajista Niko Peltolan ura päättyi loukkantumisiin ja Santeri Airolan kausi jäi myös valitettavan lyhyeksi uuden loukkantumisen kautta. Pisimpään kesken kauden hankituista puolustajista on pelannut Dominik Masin, joka on kerännyt seitsemän syöttöpistettä pelaamissaan 35 ottelussa. Juuso Pulli on pelannut kaikilla muilla pelipaikoilla kun maalivahtina 25 ottelua tehoin 2+4. Viimeinen puolustajahankinta Daniel Gazda on kahdessa pelaamassaan ottelussa vaikuttanut kamppailuvoimaiselle ja ratkaisuhaluiselle pelaajalle.

Määrällisesti eniten pelaajia on nähty luonnollisesti hyökkäyspäässä, jossa on myös ollut lukuisia poissaoloja. Siirtorajan lopulla julkistettiin hyvät kaudet pelanneiden Antti Saarelan ja Santeri Virtasen kausien olevan ohitse. Siirtorajan lopun suurhankinnoista Marko Anttila oli laimean Sport-kamppailun harvoja valopilkkuja ja Henrik Haapala kertoi Ilves-Klubilla aloittavansa kautensa kutkuttavasti entistä seuraansa vastaan perjantain paikallisottelussa.

Aiemmin mukaan liittyneistä pelaajista jatkavat Tomi Iso-Mustajärvi, Ivan Nikolishin ja kahdessa viimeisimmissä ottelussa energisen ja taklaushalukkaan kuvan jättänyt Colton Beck. Lyhyillä lainapesteillä käyneet Albin Eriksson, Jere Jokinen, Janne Seppänen ja Santeri Sillanpää eivät jatka joukkueessa.

Osta lippu


Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi. Ottelutapahtuman ovet aukeavat 1,5h tuntia ennen ottelun alkua kello 17. Areenan Original Long Drink Barissa järjestetään pregame- ja aftergame-tapahtumat, jossa on pregamen aikana happy hour kello 17-18. Pregame-tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus, jonka palkintona on #63 Panu Miehon maila nimikirjoituksella. Ottelun alkushow alkaa kello 18:15.

Ilves-Kauppa areenan katutasossa palvelee ennen ottelua, sen aikana ja ottelun jälkeen. Ottelun aikana katsomotasolla palvelee myös pienempi Ilves-Kauppa sekä myyntikärryjä.

Nyssen kyydillä veloituksetta Nokia Arenalle ottelulipulla, lue uutinen:
Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla

Lue lisää lippukäytännöistä, ottelumuutoksista ja rajoituksista:
Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Pelaajakommentit, Colton Beck
Haastattelija: Vesa Suonsyrjä

Tervehdys Colton, kerrotko vähän aiemmista vaiheistasi?

– Synnyin ja kasvoin Langleyssa, Vancouverin alueella Kanadassa, jossa myös peliurani alkoi. Yliopistovuoteni vietin Alaskassa, jossa pelasin nljä kautta NCAA-liigaa paikallisen yliopiston joukkueessa, taustoittaa Colton.

Tiesi ammattilaiseksi alkoi kolmella AHL-ottelulla St.John´s Icecapsin riveissä kaudella 2013-14. Missä olet pelannut sen jälkeen?

– Varsinaisesti ammattilaisurani aloitin Idahossa pelaamalla ECHL-sarjaa, joita seurasi viisi kautta Iowassa jossa pelasin reilut kolmesataa AHL-ottelua. Viime kaudella vaihdoin Stockton Heatin riveihin, jossa pelasin ainoastaan 21 ottelua viime kaudella.

Kuluvan kautesi aloitit Itävallassa monikansallisessa ICEHL-sarjassa. Miten sopeutuminen isompiin kaukaloihin ja Eurooppaan on sujunut?

– Olen perustanut pelaamiseni aina hyvään luisteluun, joten isommat kaukalot ovat sopineet minulle hyvin kun olen pikku hiljaa löytänyt oikean tavan pelata isossa kaukalossa. Olen nauttinut muutoksesta ja asumisesta uudenlaisessa kulttuurissa.

Osaatko verrata keskenään Liigaa, ICEHL-sarjaa ja AHL:a?

– Pohjois-Amerikassa tilaa on pienessä kaukalossa aina vähemmän ja peleissä taklataan enemmän. Euroopassa pelaajat ovat hyviä luistelijoita ja näistä sarjoista Liigassa on paremmat pelaajat, jonka vuoksi kentällä on vähemmän tilaa kuin Itävallassa oli, vertailee Colton Beck.

Kuva: Anssi Takala

Liityit Ilvekseen noin viikko sitten, minkälaiset ensivaikutelmat olet saanut?

– Tuntuu kuin olisin tullut kotiin, kannattajat ja joukkue ovat tehneet oloni heti tervetulleeksi. Meillä on hyvä joukkue, jolla voidaan luottavaisena lähteä taisteluun mestaruudesta.

Kahden Nokia Arenalla nähdyn pelin perusteella luistelet hyvin ja halukkuus hakea taklauksia on myös huokunut katsomoon saakka. Miten itse näet asian?

– Olen kotoisin kiekkoperheestä ja pienestä pitäen olen oppinut siihen, että tilanteet pelataan aina loppuun saakka. Olen mielestäni pystynyt jo näissä kahdessa pelissä, että osaan luistella ja syöttää kiekkoa. Ja tietenkin nautin taklauspelistä ja haluan taklata aina kun on paikka, nauraa Colton.

Olet pelannut aiemmin Les Lancasterin kanssa, tunsitko aiemmin Nick Baptistea?

– Oli mukava nähdä Les täällä, hän on auttanut sopeutumisessa tänne ja jos tarvitsen apua päivittäisissä asioissa voin aina soittaa hänelle. Nickin kanssa tiesimme toisemme, koska olemme kohdanneet usein AHL-kaukaloissa. Molemmat ovat todella mukavia tyyppejä, kehuu Colton.

Olet ollut nyt viikon verran Ilveksessä. Miltä olosuhteet vaikuttavat?

– Kaikki täällä on upeasti hoidettu. Kaupunki on suurempi kuin osasin ajatella ja täällä on hyviä ravintoloita. Areena on häikäisevän hieno ja siellä kaikki puitteet ovat ensiluokkaisia. Ja kun tulemme kentälle meitä on vastassa mahtava kotiyleisö, joka on ollut todella äänekäs!


Lue lisää

Haastattelu: Marek Langhamer selätti loukkaantumisen ja kulkee päivä kerrallaan kohti kevättä
Tiedote: Ilves tuomitsee sotatoimet Ukrainassa

Ilves condemns military aggression in Ukraine
Petri Kontiolalle yhden ottelun pelikielto
UUTISET