1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kaatuuko Sport kolmannen kerran Ilveksen käsittelyssä?

Kaatuuko Sport kolmannen kerran Ilveksen käsittelyssä?

Marko Herckman
Sport TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilves matkustaa keskiviikkona Vaasaan, jossa se kohtaa kolmatta kertaa tällä kaudella Sportin. Kaksi ensimmäistä peliä on päättynyt kovavireisen Ilveksen voittoon ja uuden päävalmentajansa Risto Dufvan johdolla kurssiaan kääntänyt Sport janoaakin revanssia tamperelaisista. Ilvekseltä puuttuu tämän viikon peleistä A-maajoukkueen matkassa oleva kapteeni Eemeli Suomi.

Ilves vaihtuu hetkeksi Leijonaan

Ilveksen tehokas ykkösketju menee uusiksi tämän viikon peleihin. Arttu Ruotsalainen on edelleen sivussa KooKoo-pelissä tulleen loukkaantumisen seurauksena ja kapteeni Eemeli Suomi on A-maajoukkueen matkassa. Ketjun kolmas lenkki – hiljattain neljänsadan runkosarjaottelun merkkipaalun ohittanut Teemu Rautiainen saakin rinnalleen uudet ketjukaverit. Ilvekseltä sivussa on myös vielä tämän viikon pelikiellossa oleva Panu Mieho.

Suomen poissaollessa Ilveksen Matias Maccelli painaa päähänsä kultaisen kypärän. Liigan tulokkaiden pistepörssiä johtava 19-vuotias Maccelli on ollut viime aikoina loistavassa vireessä – viime viikolla nuorukainen iski voittomaalit sekä Jukurien, että Ässien verkkoon.

Maccelli kuuluu Antti Saarelan, Lassi Thomsonin ja Santeri Hatakan kanssa joukkoon, josta valitaan U20-maajoukkueen leiriryhmä torstaina. Tämän viikon peleissä nelikko on kuitenkin vielä Ilveksen käytettävissä, samoin kuin Tsekin nuorten maajoukkueveskari Lukas Dostal. Nuorten MM-kisat pelataan Tsekin Ostravassa ja Trinecissä 26.12.2019 – 5.1. 2020.

Sport siirtyi Dufvan aikaan

Vaasan Sportin alkukausi oli murheellinen ja joukkue valahtikin sarjan pahnan pohjimmaiseksi. Kotkapaidoissa tehtiin odotettu muutos ja päävalmentaja vaihtui Ari-Pekka Pajuluoma vaihtui marraskuun 23. päivä Risto Dufvaan. Alkukauden Puolassa valmentanut kokenut 56-vuotias Dufva onkin hilannut Sportin säveltä duuriin ja vaasalaiset ovat voittaneet Dufvan alaisuudessa viidestä pelistä kolme. Viime viikolla Sport yllätti ensin jatkoajalla Tapparan ja haki sen jälkeen pisteet Jyväskylästä lukemin 2-3.

Pelaajapuolella viime kauden ykköshyökkääjä, mutta tämän kauden muun joukkueen mukana vaisusti aloittanut Antti Kalapudas vaihtoi Sportin tiistaina Jypiin. Vaasalaisten alkukauden tehokkain pelaaja on ollut Vienna Capitalsista täksi kaudeksi Sportiin vaihtanut kanadalaishyökkääjä Chris DeSousa. Sportin puolustajien pistepörssiä johtaa selkeästi kauden 2017-18 Ilveksessä pelannut Valtteri Viljanen. Maalinsuulla on viime aikoina kantanut päävastuuta kesken kauden Sportiin tullut Niko Hovinen.

Sarjajumbona kaksi pistettä TPS:n perässä olevalta Sportilta puuttuu loukkaantumisten takia Steven Seigo ja Paul Geiger.

Ilveksellä alla viisi voittoa

Viime viikolla Ilves haki vieraspisteet Mikkelistä ja Helsingistä, sekä voitti Ässät lauantaina Hakametsässä. Etenkin Helsingissä Ilveksellä oli lentokeli ja joukkue jätti IFK:n tyylikkäästi kakkoseksi. Lauantain Ässä-pelissä voitto kaivettiin enemmän taistelemalla. Ilves onkin tällä kaudella pystynyt voittamaan myös tahmealla pelillä, joka on hyvä merkki jatkoa ajatellen.

Jouko Myrrä on valmentanut Ilvestä nyt 21:ssä ottelussa ja tällä ajanjaksolla Ilves on kerännyt Kärppien jälkeen toiseksi eniten pisteitä ja kivunnut jumbosijalta sarjataulukon kolmanneksi.

Seuraavaksi Ilveksellä alkaa haastava jakso, jossa moni avainpelaajista on maajoukkueen matkassa. Tamperelaisten riveistä odotetaankin vastuunkantoa entistä laajemmalta rintamalta myös tehojen muodossa.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 11.12.2019

Maalivahdit:
Ville Kolppanen (kuume, päivä kerrallaan)

Hyökkääjät:
Panu Mieho (pelikielto)
Arttu Ruotsalainen (3 viikkoa)
Eemeli Suomi (A-maajoukkue)

Ilveksen taistelukynnet terävinä – Kolppanen huudatti kotiyleisöä nollapelillä
Voittoputkelle jatkoa Vaasassa
UUTISET