3. KalPa teki ottelun ainoan ja otti toistamiseen voiton Ilveksestä jatkoerässä

KalPa teki ottelun ainoan ja otti toistamiseen voiton Ilveksestä jatkoerässä

Miia Kahila

Tampereen Ilves jatkoi Liigan neljännesfinaaleita lauantaina Kuopiossa, kun vastassa oli jälleen KalPa. Kuopiossa ottelun ratkaisua haettiin varsinaisen peliajan jälkeen jatkoerästä, jolloin KalPa vastasi ottelun ainoasta maalista vieden kamppailun nimiinsä lukemin 1-0 je. (0-0, 0-0, 0-0, 1-0).

Ottelun avauserä oli maaliton. Erän ainoa tilastomerkintä tuli ajassa 18:59 Ilveksen Otto Latvalalle, joka vastasi ottelun ensimmäisestä rangaistuksesta. Alivoiman aikana nähtiin Jérémy Grégoiren läpiajo, mikä tyrehtyi KalPa-vahti Stefanos Lekkasin hanskan alle.

Jos ensimmäisessä erässä hieman tunnusteltiin, toisessa erässä nähtiin intensiteetin nousevan. Ilves sai erän ensimmäisellä puoliskolla kaksi lähes peräkkäistä ylivoimaa, mutta tilanne tulostaululla pysyi muuttumattomana. Erän loppupuolella Ilvekselle syntyi hyvä momentum ja kun KalPa otti erän loppuun ajassa 39:56 rangaistuksen, nousivat odotukset kolmanteen erään.

Kolmas erä aloitettiin erikoistilanteiden vuoristoradassa. Ensin mentiin ylivoimalla, sitten alivoimalla ja jälleen ylivoimalla. Kun pelikellossa minuutit vähenivät, Ilveksen ote ottelusta parani ja kiekko pyöri useasti Lekkasin maalin edessä. Varsinainen peliaika ei kuitenkaan tuonut ratkaisua otteluun, joten siirryttiin jatkoerään.

Jatkoerässä mentiin alusta asti Ilveksen hallinnassa, kunnes rangaistusaitio kutsui ja oli aika tappaa kaksi minuuttia alivoimaa. KalPa sai ylivoimallaan jo näkyville voiton avaimet, mutta tällä kertaa tolppa pelasti keltavihreät. Pelastusta ei ollut enää näkyvillä ajassa 69:58, kun Oliver Kapanen teki ottelun voittomaalin 1-0.

Seuraava ottelu: Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan Nokia Arenalla maanantaina 25. maaliskuuta, kun neljännesfinaaleiden kolmas osaottelu pelataan Kalevan Palloa vastaan. Ottelu alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi