1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Kapteeni Suomi johdatti Ilveksen kotivoittoon

Kapteeni Suomi johdatti Ilveksen kotivoittoon

Marko Herckman

Ilves kohtasi keskiviikkona Hakametsässä Ässät. Tamperelaiset olivat vahvoja ensimmäisessä ja kolmannessa erässä ja pisteet jäivät kotiin lukemin 4-2. Illan tehomies oli kapteeni Eemeli Suomi tehoin 1+2.

lves hallitsee, Ässät iskee

Ilves oli uusinut nahkansa viime lauantain vaisun Kuopion vierailun jälkeen ja hallitsi peliä Ässiä vastaan lähes koko avauserän. Sentterin paikalta Joni Ikosen laituriksi tähän peliin vaihtanut Antti Saarela irtosi parin minuutin pelin jälkeen ensin puolittaiseen läpiajoon ja pääsi hetkeä myöhemmin vielä yrittämään maalin kulmalta, mutta erinomaisen erän pelannut Ässien maalivahti Konstantin Volkov torjui molemmat yritykset.

Paikkoja Ilveksellä riitti. Nicholas Baptiste pääsi Les Lancasterin mainion avauksen jälkeen läpiajoon. Muutama minuutti myöhemmin oli Petri Kontiolan vuoro olla nokikkain Volkovin kanssa, mutta 13 kertaa erässä torjunut venäläisveskari piti maalinsa puhtaana.

Ilveksessä vielä viime kauden alkupuolella pelannut Nikolas Matinpalo heitti erän puolivälin jälkeen kiekon katsomoon ja Ilves pääsi ylivoimalle. Petri Kontiola pisti hyrrän pyörimään ja Eemeli Suomi pääsi pariinkin otteeseen kokeilemaan suoraan poikittaissyötöstä. Kun Suomen ruuti oli märkää, kiepahti kuvio toiseen suuntaan. Kapteeni pelasi kiekon viivaan Les Lancasterille, jonka nopeasta käännöstä Kontiola räpäytti kiekon verkkoon ajassa 12.25.

Ilves oli alituiseen vaarallinen hyökkäyspäässä ja Kontiola oli hetken päästä taas tekopaikassa, mutta Volkov kesti. Ilves kiitti täksi kaudeksi Ässiin siirtynyttä omaa kasvattiaan Teemu Lepausta toisella mainoskatkolla komealla tribuuttivideolla. Vähän myöhemmin Lepaus näyttikin Hakametsässä parasta osaamistaan ja kiepautti ovelalla syötöllä tekopaikan Derek Barachille. Amerikkalaishyökkääjä ampui tarkasti Marek Langhamerin patjan yli takanurkkaan ja toi Ässät tasoihin ajassa 16.52.

Ilvekselle jäi lopulta vahvasti hallitsemastaan erästä tuloksellisesti vain luu. Petri Kontiola voitti pitkän kiekon jälkeen aloituksen omassa päässä, mutta Jasper Lindsten oli hereillä ja pääsi tuikkaamaan kiekon ohi erässä viidesti torjuneen Langhamerin. Ilveksen painostuksesta huolimatta toiseen erään lähdettiin Ässien 1-2-johtoasemassa.

Toinen erä maaliton

Teemu Lepaus pääsi heti toisen erän avausminuutilla kokeilmaan maalin kulmalta, mutta Marek Langhamer venytti suojansa eteen. Eemeli Suomelle tuomittiin samasta tilanteesta huitomisjäähy, mutta Ilveksen alivoima selvitti Langhamerin johdolla Ässien pelin toisen ylivoiman. Ilveskin pääsi erässä kertaalleen ylivoimalle kun ex-Ilves Olli Vainio sai kakkosen kiinnipitämisestä. Ensimmäisen erän kaltainen pyöritys ei toisessa erässä onnistunut, eikä Ilves saanut pakkopeliään rauhoittumaan.

Kokonaisuutena Ilveksen toista erää leimasi kiekollinen huolimattomuus. Syötöt jäivät turhan usein epätarkoiksi ja hyökkäyspeli sitä kautta vajavaiseksi. Ässät puolusti tiiviisti ja iski muutaman kerran terävästi vastaan. Erässä 12 kertaa torjunut Langhamer oli kuitenkin varmana. Ilveksen paras paikka tuli aivan erän lopulla. Panu Mieho vapautti Nick Baptisten, mutta Konstantin Volkov venytti patjansa Ilves-hyökkääjän rystyharhautuksen eteen.

Ilves näyttää kaapin paikan

Petri Kontiola meinasi liruttaa heti avausvaihdossa Ilveksen tasoihin, mutta Volkov pääsi kiekon päälle. Huippupelin pelannut ässäveskari venyi hetkeä myöhemmin myös Nick Baptisten yrityksen eteen. Antti Saarelalla oli pelissä puolen tusinaa hyvää tekopaikkaa, mutta viimeistely ei vielä onnistunut. Välillisesti palkinto kuitenkin tuli myös Saarelalle kun laiturin läpiajosta tuomittiin rangaistuslaukaus. Eemeli Suomi otti tilanteen haltuun ja sijoitti kiekon tyylikkäästi ohi Volkovin ajassa 49.21.

Ässillä oli heti Ilveksen tasoituksen jälkeen loistava tilaisuus siirtyä uudelleen johtoon, mutta Marek Langhamer venyi todelliseen huipputorjuntaan Eemil Erholtzin yrityksessä. Ilves pääsi pelissä kolmannen kerran ylivoimalle kun Roni Sevänen koukki Balazs Sebökia. Tällä kertaa Ilveksen ylivoima pyöri ensimmäisen erän malliin ja Eemeli Suomen poikittaissyöttö kimposi Joona Ikosen luistimesta maaliin. Toinen syöttöpiste osumaan merkittiin kultakypärä Les Lancasterille.

Ilveksen kolmas erä oli taas kiekollisesti vahva ja kotijoukkue piti pelivälinettä hallitsemalla ottelun kynsissään. Ässät haki tasoitusta ottamalla Volkovin pois maalin suulta, mutta Ilves hyödynsi tilanteen tylysti. Panu Mieho riisti kiekon ja pelasi sen vielä epäitsekkäästi Santeri Virtaselle. Virtanen pamautti minuutti ennen päätöstä Ilveksen neljännen maalin ja sinetöi lukemiksi 4-2.

Ässät saapuu viimeistä kertaa Hakametsään
Sport saapuu vieraaksi Lasse Laukkasen juhlailtaan
UUTISET